Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Film jest fantastyczny. Niesamowity świat i kreacje. Coś niezapomnianego. Bardzo chętnie wybiorę się na drugi seans

ps.Smaug jest nieziemski.

Fogof

Dobrze powiedziane :D Zgadzam się :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Klocuch12

Trzeba go jeszcze mieć :P

Klocuch12

Pogadaj sobie straightlines.

Klocuch12

Nie, to tylko twoje multikonoto.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No proszę znowu się kłócisz miernoto, na dodatek znowu masz urojenia.

straightlines

Urojenie zupełnie takie jak masz ty. Co za paradoks. Prawda debilku?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jak zwykle żałosny troll Kamilek wyszedł na wiadomo dobrze kogo:)

straightlines

Bo to jełop z urojoną wyobraźnią.

Fogof

podpisuje się pod tymi wypowiedziami :)

Fogof

no teraz to pojechałeś ! film jest dobry ale do arcydzieła to mu bardzo daleko !

lolmiki

A dla mnie arcydzieło!
Masz lepszą propozycję arcydzieła z ostaniego roku czy nawet kilku lat?

renatkaLOVE

film dobry ale czy arcydzieło nie za mocne słowo ????

ocenił(a) film na 7
renatkaLOVE

Oczywiście: Glorious Bastards :) A to tylko jeden z wielu przykładów:)

ocenił(a) film na 5
renatkaLOVE

arcydzieła to są filmy przełomowe w historii kina, ikoniczne, a przy tym perfekcyjne technicznie - Metropolis, M jak Morderca, 7 Samurajów, Siedem, Odyseja Kosmiczna....

Hobbit to jest komercyjny zapychacz - treść bajki dla 10 letnich dzieci, o tym jak przyjaciele idą po skarb, rozdęte do 9-godzinnej niby-trylogii...

blockbuster w stylu fantasy, pozbawiony fabuły. ok, to jest kino rozrywkowe, na seans wrażeniowy typu oglądnij-i-zapomnij.

ale arcydzieło ? LOL. jak niewiele filmów trzeba obejrzeć, żeby nazwać to arcydziełem....

ocenił(a) film na 6
renatkaLOVE

Jak szukasz arcydzieł, to spójrz sobie w moje dziesiątki :P.
I od razu zaznaczę - to, że coś jest animowane, nie znaczy, że jest dla dzieciaków. Mało kto zdaje sobie z tego sprawę :P.

Fogof

chyba że żartujesz ... bo ten film arcydziełem nie jest i nie będzie ! ale na pewno jest 100 razy lepszy od jedynki która była tragiczna !

ocenił(a) film na 10
lolmiki

Ten film jest już arcydziełem za klimat.

Fogof

Tiaaa takie z tego arcydzieło jak z Nimfomanki bajeczka dla dzieci...

ocenił(a) film na 10
sentia

Przesadzasz

Fogof

jest o wiele lepszych i przede wszystkim ambitniejszych filmów niż Hobbit.... to co zrobił PJ to się w głowie nie mieści zrobił zwykłego komercyjnego blockbustera i tyle... tyle że wypuszczonym na święta... wielkie mi co.

ocenił(a) film na 10
sentia

Jeśli spodziewałaś się coś niosącego ponad czasowy przekaz to źle wybrałaś film. Dla mnie ten film miał być czystą rozrywką i jako to sprawdził się idealnie.

sentia

To, trollu, nie oglądaj, jak ci się nie podoba. Po co tu przesiadujesz?

kamilxxx09

Bo lubię patrzeć jak się ośmieszasz.

sentia

Bo masz nie po kolei w głowie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Arcydzieło ? Jak można taki film nazwać arcydziełem?

Wspaniały to on jest może w starciu z hitami TVN-U w piątek po 20.00, ale jak ktoś obejrzał choć trochę więcej kina, niż 5 filmów na krzyż to nie zauważy w tym filmie nic, co go kwalifikuje do miana "Arcydzieła".

Władca Pierścieni to jest dzieło ponadczasowe, którego muzykę pamiętam i słucham do dziś. Natomiast Hobbit 2 to miły, przyjemny film, którego po seansie nie potrafię jakoś bardziej przeżywać. Ot, kino rozrywkowe, na zimowy wieczór, nic więcej.

Adaskop

Dobra dobra. Lotr ma swoje lata i Hobbit po tylu latach tez na pewno jeszcze zyska. Zresztą póki co cieszy się wielką popularnością.

kamilxxx09

taka wielka że nawet do pierwszej setki nie dobił

sentia

Taka wielka że w 5 dni obejrzało 855 tys widzów :) Zatkało kakao?

kamilxxx09

Może ty lubisz w kakao... ale ja nie wiem nie praktykuje mnie w każdym razie nie zatyka.... Avengers też był hitem ale to nie znaczy że ambitny... ogarnij się ludziu...

sentia

Avengers to akurat same efekty i akcja. Nic więcej. Hobbit prezentuje 100 razy więcej.

kamilxxx09

niby co więcej?

sentia

Hobbit przynajmniej ma świetnych aktorów, boską scenografię, kostiumy i charakteryzację która jest majstersztykiem, piekne zdjęcia, plenery Nowej Zelandii i wspaniałą muzykę. No i nie można zapomnieć o klimacie:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Boskie plenery green screen. Hhahahahahaha

straightlines

Może obejrzyj videoblogi, co? To potem pogadamy.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Już się nie spuszczaj nad tymi videoblogami. Nad każdym filmem jest wiele pracy. I Jackson z ekipą nie są w żadnym wypadku wyjątkami. Widzę film i widzę ile tych plenerów było. Na palcach jednej ręki można je zliczyć w drugiej części. Słaaaabiutko w porównaniu z LOTR-em.

kamilxxx09

Przecież Hobbit to w 90% akcja i efekciarstwo... 10 procent to napisy końcowe...

kamilxxx09

czyli tak jak hobbit...

lolmiki

Nie trolluj, trollu.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tutaj lolmiki Ci dobrze napisał. Hobbit to tylko efekty I akcja. Magii w tym nie ma. Są świetne momenty. Nic więcej. Ludzie zapamiętają dwójkę jako tę którą uratował Bilbo I smok. Zobaczysz:D

straightlines

Hah wiem, że takie gadanie cię uspokaja, ale to nie jest prawda. Wyżej wymieniłem, co Hobbit jeszcze sobą prezentuje.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No ja wiem co sobą ten film reprezentuje. Dobry film na święta i tyle. Nie będzie to żadną ikoną kina na lata.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kamil zamknij sie wreszcie. Hobbit nie wyrwie się w świadomości nigdy tak jak LOTR, dzięki któremu Hobbit ma tyle teraz widzów. To dzięki LOTROwi powstały fankluby, zrzeszenia etc. Już teraz widać, że większej roli te filmy nie odegrają w kinematografii. Uspokój się już psychopato I zzamknij się albo zacznij pisać rozsądnie.

straightlines

Przypominam ze to Hobbit był pierwsza ksiażką, nie Lotr. To dzięki Hobbitowi powstał Lotr, bo ludziom spodobała się ta historia i chcieli kontynuacji.

kamilxxx09

książka jest genialna ale film kuleję ... chociaż druga część jest na pewno milion razy lepsza od pierwszej. jeż Sebastian, strażnik lasu !