PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://31.media.tumblr.com/21753365b79c3a1b5a333dd5ff0e7526/tumblr_muruttTdBT1s2 we94o1_500h.jpg

ocenił(a) film na 9
katie_17

Super :)
Tu jeszcze nowa fotka Legolasa
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=705646806131165&set=a.122749544420897.15 651.122740784421773&type=1&theater

sandrasakaszfil

Czuje, że będzie go więcej niż w LOTRze. Bardzo by mnie to ucieszyło :)

sandrasakaszfil

Legolas w Mrocznej Puszczy:) Lubię to:)

katie_17

Przepiękny i magiczny:) Na taki banner własnie czekałem, bo ten z tamtego roku zrobił na mnie duże wrażenie:D

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Chyba jednak nie będzie bitwy o Dol Guldur :/

nosiu

Skąd znów takie wnioski?

kamilxxx09

Dyskusji ciąg dalszy...

hr_dooku

Ja tego nie zaczałem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Tak mi się wydaje, że nie będzie ale nie jestem pewny to tylko przypuszczenia. na bannerze widać Dol Guldur tylko na początku :D

nosiu

No własnie, nic jeszcze nie wiadomo. Ale atak na pewno nastąpi.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mam wielka nadzieję, że masz racje. ;D
Pozdro :)

nosiu

Również pozdrawiam i życzę miłego oczekiwania na Hobbita:D

nosiu

Czy będzie czy nie będzie.. Dol Guldur i tak ładnie wygląda :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dokładnie jak piszesz ;) magiczny i piękny baner !

ocenił(a) film na 10
katie_17

Hot Dwarf A jakże!!!! :D

ewej

To jest jak dotąd jedno z najlepszych ujęć królewskiej kransoludzkiej trójcy :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

No właśnie, dlatego taka moja reakcja. Hot dwarfsi to najlepsze w Hobbicie :-) Bez nich ten film nie były taki sam...

ewej

Oj zdecydowanie nie :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

Były smutniejszy, to na pewno.

ewej

I byłoby mniej pięknych aspektów tego filmu które można byłoby podziwiać.

ocenił(a) film na 10
katie_17

O całe trzy aspekty mniej. Mogliby wszystkich krasnoludów zrobić takich seksi. Jakby Fassy zagrał Bofura, to nie miałby sobie równych ;) i on byłby głównym bohaterem historii miłosnych.

ewej

Kili już wtedy totalnie by się załamał. Musiałby się zapisać na jakąś terapię, zwlaszcza ze wtedy na pewno żadna elfka by na niego nie spojrzała :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

To jako że lubię Kili'ego to jednak dobrze, że Fassy nie gra (chociaż jednak nie). Wiadomo, za kim byłby wtedy największy szał, o to by była poważna konkurencja nawet dla Thorina. Kili i Fili to chociaż siostrzeńce Thorina, a Bofur chyba nie był szlachetnego urodzenia. To by nie przyzwoicie wyglądało, gdyby prosty krasnolud był przystojniejszy niż królewicz. ;-) A nowa scenka w fontannie byłaby jeszcze lepsza :D
Dobrze, że jeszcze Gloin i Oin bronią honoru prawdziwego krasnoluda. I dlatego Gimli tak wyglądał a nie inaczej. Ech taki materiał genetyczny przepadł... ;-)

ewej

Ja tam bardziej boleje że materiał genetyczny Thorina, Filiego i Kiliego przepadnie bezpowrotnie po 3 części :P Zwyczajnych krasnoludów jest całkiem sporo, chociaż Gimli i Gloin nie byli tak do końca zwyczajni. Tez wywodzili sie z rodu Durina i byli w bardzo dalekiej linii spokrewnieni z Thorinem.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Ja właśnie o tym materiale myślałam, bo Gloin i Gimli to wszyscy wiemy jak wyglądają :P widać że dalej spokrewnieni z Thorinem :-) Fili i Kili to siostrzeńcy byli, więc to bardzo bliska rodzina dla Thorina. Może tę ładność odziedziczyli po matkach :-) pewnie to były wyjątkowo piękne krasnoludzice.

ewej

A ja myslałam ze przepadł bo Gimli odpłynął na zachód, a że był beznadziejnie zakochany...

ocenił(a) film na 10
katie_17

Nie no, co Ty. W życiu bym o Gimlim tak nie pomyślała. Niech sobie odpływa. Tych pięknych mi szkoda...
A Bilbo taki sam pośrodku stoi, bez wsparcia. Frodo miał aż trzech do pomocy ;-) Choć prócz Froda, to żaden nie wyróżniał się urodą.

ewej

No ja nie wiem, ja tam zawsze uważałam że zarówno sam jak i Pippin tez nie grzeszą urodą. Byli jak na hobbitów wystarczająco przyjemni dla oka. To właśnie frodo i merry niezbyt mi podchodzili :P

ocenił(a) film na 10
katie_17

Frodo był ekstra z tymi niebieskimi oczami, jeszcze je specjalnie w filmie podkręcili. Teraz coś podobnego robią z Legolasem. Ale Bilbo zdecydowanie najbardziej się wyróżnia wśród hobbickiej gromady, też szkoda że nie miał żony, też się materiał genetyczny zmarnował. Dobrze, że chociaż Sam podtrzymywał ciągłość gatunku.

użytkownik usunięty
ewej

Czy wy dziewczyny musicie tak zawsze o takich bzdetach pier***ić???!!!

Jakbyś nie wyczuł, ta dyskusja odbywa się z przysłowiowym przymrużeniem oka... To już pożartować sobie nie można?

ewej

No i Pippin z Merrym.

użytkownik usunięty
katie_17

No ale ciągle tylko o tych Kilich, Filich, legolasach, Tauriel, jakie to oczy ma, czy będzie trójkąt, czy Legolas się zakocha, czy będzie romans, czy kili itd. No ile można tak "żartować".

Musimy jakoś rozładować te emocje związane z niecierpliwym wyczekiwaniem kolejnej części :P Jak to Aredhell napisała poniżej: "odbija nam z niecierpliwości" ;) Ja zdaje sobie sprawę, że tego typu dyskusje kompletnie nie pasują do świata LOTR ale właśnie przez to tak świetne nam się w ten sposób gada.

użytkownik usunięty
katie_17

No dobrze już dobrze, wszystko rozumiem... :D

ocenił(a) film na 9

Kobiety już tak mają. To chyba oczywiste:D

użytkownik usunięty
Aredhel125

hehehe ;p

katie_17

I elfickiej trójcy:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Taa, z „boskim” Legolasem na czele ! W sumie biedaczysko Bilbo niby w samym środku banneru, a i tak zwraca się uwagę na „trójcę” w wydaniu elfickim bądź krasnoludzkim ;)

calays

:P

katie_17

Genialny banner! Jak patrze na ten banner to co raz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze pomysl wrzucenia do Hobbita postaci Legolasa byl strzalem w dziesiatke :)
Gdyby tylko nie ta Tauriel... :P

MrBaggins

Zobaczymy w grudniu co w niej wyjdzie. Szczerze mi ona by bardziej nie pasowała gdyby była tylko śliczną księżniczka która siedzi w pałacu i haftuje albo śpiewa. A skoro zrobili z niej waleczną babkę to jak na razie mam do niej pozytywne nastawienie :)

katie_17

Ja nawet bardziej nie moge się jej doczekać niż Thranduila i Beorna razem wziętych:D

kamilxxx09

Nie, no ja tak nie mam. Najbardziej nie mogę się doczekać królewskiego elfickiego duetu, a potem całej reszty.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ja też. Royal family będzie najlepsza. Te wszystkie intrygi królewskie:)

Aredhel125

Czytałam w wywiadzie z Bloomem że ma być rywalizacja miedzy ojcem a synem. Może faktycznie te twoje podejrzenia odnosnie haremu i Tauriel okażą się słuszne :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

No co ty gadasz. O matko, czyli jednak będą rywalizować o kobietę. I gdzie w tym tłumie zgubi się Kili ze swoimi uczuciami?
Coraz bardziej nie mogę się doczekać.

Aredhel125

Wiesz jak w kinie będą te sceny z thranduilem, legolasem, tauriel i kilim to na bank przypomnę sobie te jajca ktore sobie tutaj robimy i przez pół filmu będę sie chichrała :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ja pewnie będę mieć tak samo:D Po prostu nam odbija z niecierpliwości już.

Aredhel125

Juz od kogoś dostałyśmy zjeba z ewej ze pieprzymy głupoty w tym poście o Bardzie :D