PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327677
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://31.media.tumblr.com/21753365b79c3a1b5a333dd5ff0e7526/tumblr_muruttTdBT1s2 we94o1_500h.jpg

ocenił(a) film na 9
katie_17

No widziałam właśnie:) Ludzie się zaczynają wkurzać:D

Aredhel125

Jakby obejrzeli sobie tyle deviantartów i tumblrow co my, to też by gadali w ten sposób. ,Maja one na nas bardzo zły wpływ :D Wiesz, ja juz widzę co będzie się działo tam jak wyjdzie rozszerzona edycja, a już w ogóle część druga... Jeżeli na filmie nie umrę ze śmiechu to na pewno zrobie to po odwiedzinach na tych portalach po premierze.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Widzisz, widzisz co się z nami dzieje? Hobbit to poważny film, a my sobie śmiechy wyprawiamy! Ja się chyba zsikam ze śmiechu jak zobaczę Thranduila z tym wytrzeszczem. A niby to krasnoludy takie zachłanne były. Zazdraszcza im jak nic i dlatego ich nie lubi.

Aredhel125

Thrandy pewnie zawarł sekretny pakt ze Smaugiem w którym w zamian za kompletnie olanie krasnoludów podczas ataku dostanie polowe łupów. Tyle że smok to jeszcze większy kanciarz i chytrus od Thrandiego więc cały łup zgarnął dla siebie i zagroził, że jak spróbują mu zabrać chociaz jeden grosik to jednym dmuchnięciem spopieli drewniane szałasy jego ludu a Thrandiemu odbierze wszelkie bogactwa łącznie z jego świętą koroną. Natomiast najcenniejszy skarb Thrandiego - cały jego harem - wyśle w prezencie Kiliemu, żeby ten - ku całkowitej zgrozie króla elfów - mógł je znieprawić w iście krasnoludzkim stylu.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Hahahahaha leżę:D Świetna historia. Myślę, że powinnyśmy się zająć na poważnie pisaniem scenariuszy. A już na pewno scenariuszy do parodii:D
Święta korona Thrandiego hahahahha:D

Aredhel125

Święta, święta bo nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek mógł chociazby dotknąć ten skarb takimi zwyczajnymi, prostymi rękami. Właściwie nie tykanie korony tatusia to był jeden zakaz do którego egzekwowania Thrandy podchodził bardzo poważnie w przypadku legolasa. Chyba jedynie gorsza zbrodnią niż dotkniecie korony mogłoby być pozbawienie go jednej z jego kobiecych zabaweczek przez kransnoluda :P

ocenił(a) film na 9
katie_17

"Właściwie nie tykanie korony tatusia to był jeden zakaz do którego egzekwowania Thrandy podchodził bardzo poważnie w przypadku legolasa."

HAHAHAHAHA ale jazda.

Synu! Tego ci nie podaruję! W tej chwili proszę do kąta na karnego jeżyka, ale już i dziesięć zdrowasiek! Gnojek jeden, korony mu się zachciewa!

Aredhel125

Dla Thrandiego już nawet lepiej byłoby gdyby Legolas dotykał Tauriel albo jakąś krasnoludzicę albo któraś z jego nałożnic niż świętą koronę ojca :P

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Co wy tu wypisujecie?? Ja już nie mam siły się śmiać. Nawet nie wiem co lepsze. Kili postrach już nie tylko elfickich dziewic, ale kobiet w ogóle czy ten ban na tykanie królewskiej korony, kurcze lepszy niż Król Julian.

ocenił(a) film na 9
ewej

Postrach dziewic hahaha Nie mogę:D ja już też nie mam siły się śmiać. Jak widzę Kiliego to cały czas się śmieję i nie mogę przestać. Wczoraj oglądałam sobie Hobbita i tak mi się śmiać chciało, że szok. Kurde, to ma być dramat, losy krasnoludów wiszą na włosku... a tu proszę. Mam przeczucie, że za chwilę nikt nas już nie będzie traktował poważnie. Powinnyśmy przejść na jakieś oddzielne forum:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

No, nawet już straszą kołkiem osinowym xD phhhhahahhahaha!!!! Może założyć osobny wątek pt. Głupoty i będzie wiadomo o co chodzi, jak się chce ktoś włączyć w dyskusję to proszę, a jak nie to nie. Widzę, że największy problem mają użytkownicy płci męskiej, najwięcej się srają, bo jak się jakaś kobitka włącza to też się pośmieje z tych głupot. Bo my wiemy i one wiedzą że to wszystko są głupoty dla żartów. Ale jest taki rodzaj Hiszpańskiej Inkwizycji, co zabrania wszystkiego co niesie jakikolwiek cień radości i są śmiertelnie poważni i udają intelektualistów co wszystkie książki Tolkiena pozjadali i potem wysrali.

ocenił(a) film na 9
ewej

Bo to się jak zwykle rozchodzi o to, że niby my histeryczki powalone sikamy za facetami w tym filmie i już nie możemy wyrobić z napięcia. Ktoś kiedyś raz napisał jak to wzdycha do Kiliego i teraz każdy przejaw zainteresowania powoduje stereotypowe myślenie, że chodzi tylko o jedno... Tak samo jak jakaś laska napisze, ze nie podoba jej się Tauriel to od razu użytkownicy płci męskiej piszą, że to z zazdrości. Jak Legolas to zaraz pedał w rajtuzach, wymoczek i takie tam. Typowi mężczyźni. Czasami żałuje, że w tym filmie nie ma nagich elfek to by przynajmniej im ulżyło, a tak sami faceci w filmie i po prostu to powoduje frustrację.
Może jednak PJ nie był taki głupi, że wprowadził Tauriel.

W każdym razie przecież widać, że śmiejemy się ogólnie z parodii, ale jak zwykle trzeba do tego dorobić jakieś seksualne podejście z naszej strony.

Aredhel125

Ja nie kumam dlaczego właśnie tylko faceci sa tacy na anty i od razu śmianie sie z żartów czy płakanie ze wzruszenia traktują jako histerię. Albo nawet czepianie się tych naszych zachwytów nad co po niektórymi aktorami. Zachowują sie tak jakby oni nie mieli żadnej ulubionej aktorki, w co absolutnie nie chce mi sie wierzyć bo każdy ma swojego ulubieńca. I nie wiem co w przyznaniu sie do tego jest takiego złego. Ponadto jestem pewna ze we własnym gronie gadają w nie mniej "histeryczny" sposób od nas, tylko że w swoim męskim stylu. Albo trzeba byłoby ich wziąć na parę głębszych i wtedy zobaczyć jakby gadali.

"Czasami żałuje, że w tym filmie nie ma nagich elfek to by przynajmniej im ulżyło, a tak sami faceci w filmie i po prostu to powoduje frustrację."

Hahahahahahaha nieźle im dowaliłaś :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

No bo taka prawda. Zresztą, no wiesz jacy są faceci i o czym gadają... dupy, cycki, ta taka, ta owaka, ta sraka. A z nas się śmieją.
Mężczyźni są znani z tego, że dużo częściej nie potrafią się opanować niż kobiety. Z tą różnica, że my naprawdę zaczęłyśmy sobie żartować, a oni tak mają na poważnie.

Aredhel125

No właśnie, ale zawsze to my jesteśmy tymi złymi :/:/:/ Niby XXI wiek a czuje się jakbyśmy żyły w średniowieczu.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Mówię, niektórzy się tu bawią w Hiszpańską Inkwizycję i walczą z czarownicami. I myślą, że jak polecą tekstem z Dnia Świra to są tacy yntelygentni ;P i strasnie dorośli hehehe! http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s Radzę co niektórym mały kurs z Monty Pythona, żeby trochę spuścili z tonu

ewej

"kurcze lepszy niż Król Julian"
:D:D:D To się Tobie udało :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

No, bo tam był zakaz tykania królewskiej stopy. A tu korona jest świętością. W Madagascarze też był jakiś motyw z koroną, że skoro ma koronę to znaczy że jest królem, a jest królem bo ma koronę. Ot takie nie rozerwane połączenie.

ewej

To jest świetne i bardzo trafne skojarzenie :)

ocenił(a) film na 7
katie_17

Umrzeć ze śmiechu na Hobbicie...o czym ty w ogóle piszesz??

straightlines

Chodzi o to, że my po tej dawce rożnych fanartów z deviantart będziemy miały je przed oczami w trakcie filmu :P Nie odbierz tego osobiście czy coś, ale osoba niewtajemniczona nie zrozumie o co nam chodzi. Jak chcesz to mogę Tobie podesłać linki do tych wszystkich parodii, ale ostrzegam - trzeba mieć do tego naprawdę sporo dystansu.

ocenił(a) film na 7
katie_17

Spokojnie podeslij. U mnie ciężko o histerię w której wy trwacie.

straightlines

Na dobry początek polecam przejrzeć dokładnie galerię tej laski: http://peckishowl.deviantart.com/gallery/
Zwłaszcza zakładkę Oakentoon i Oakencrossovers. Nawet the one ring ostatnio z nią wywiad robił.

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/discussion/Kol ejna+zmiana+dotycz%C4%85ca+postaci+Barda,2304933?page=2
Na tej stronie dziewczyny powstawiały część linków, a drugą część jest na stronie 3 w moim poście.

A jeśli chodzi o inne to łatwiej byłoby mi przesłać Tobie to wszystko mejlem bo za długo by mi zeszło na szukanie pojedynczych linków. Także jakbyś mógł mi na priv podać adres to zaraz wtedy wyśle resztę.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ja nie mogę tego oglądać. Chyba w końcu spasuję:D

Aredhel125

Na razie dam Wam spokój z nowymi deviantartami ale jak wyjdzie edycja rozszerzona to na nowo czegoś poszukam :P

ocenił(a) film na 9
katie_17

Chyba trzeba będzie się tym na privie wymieniać. Niektórzy są zgorszeni.

Aredhel125

Wiesz tu raczej chodzi nie tyle o te deviantarty, ale o ten nasze jazdy typu właśnie elfie bunga bunga, elfia rewolucja seksualna, alimenty Gandiego itd.Tutaj uważają że przegięłyśmy, chociaz ja się z tym nie zgadzam. Po prostu sie dobrze bawimy :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

Ale co jest strasznego w tym, że jak był kadr z małym Bilbem i Gandalfem to na żarty skomentowałam, że to pewnie dziecko Gandalfa na boku i przyjeżdża płacić alimenty. Co w tym gorszącego? A to bunga bunga to się odnosiło do kadru z fontanną, bo przecież widać tam golasów. W dodatku podobno ma być wersja rozszerzona od lat 15 i takie coś mi przyszło akurat do głowy. We Włoszech bunga bunga to nic dziwnego, a tutaj nawet zdania na forum nie można napisać.
A gangsterskie porachunki w Sródziemiu? Faktycznie, straszne. I tak wszyscy czekają na sceny jak Thranduil z elfami będą się pijani przewracać. To akurat będzie zgodne z książką. Zresztą, po co ja się w ogóle tłumaczę...

Aredhel125

Jak dla mnie nic. Ale skoro jesteśmy przy tych nagich krasnoludach (i nie chodzi mi tu o nasze jajca ale sama scenę w filmie), to one az tak nie na miejscu nie są. W koncu nawet w książkach zdarzają sie momenty nagości tylko bez szczegółowych opisów. W Hobbicie kransoludy kąpią sie nago, tylko że przed wizyta u Beorna, w LOTR hobbici tez kapali sie nago w trakcie swojej wędrówki przez Shire. Natomiast w Dzieciach Hurina byl moment w ktorym siostra Turina się wystraszyła, zdarła z siebie ubranie i jak ją Iluvatar stworzył przez kilka dni biegała po lasach kompletnie nieświadoma tego co robi. Ale wracając do naszej beki z tej sceny to jajca są nie z nagości samej w sobie, ale tego gdzie ona bedzie miała miejsce. Uważam, że byloby o polowe mniej śmiechu gdyby ta kąpiel odbywała się w jakimś przydrożnym strumyku, a nie w Rivendell wśród dostojnych, pruderyjnych i poważnych elfów. I dlatego nie rozumiem jak można sie nas czepiać że się z tego nabijamy i dorabiamy własne ideologie do tej całej sytuacji.

ocenił(a) film na 9
katie_17

No dokładnie, zgadzam się. Nie rozumiem absolutnie docinków i głupich komentarzy w nasza stronę oraz sugestii, że jesteśmy wyposzczone, grube i brzydkie. To dopiero może kogoś urazić.

Aredhel125

Idąc takim tokiem myślenia to w takim razie takie są również osoby które tworzą te wszystkie deviantarty (BTW natrafiłam na jeden na którym thorin uprawia seks z dwalinem).

ocenił(a) film na 9
katie_17

O matko! To już faktycznie przesada. Co do takiej osoby można już mieć wątpliwości, czy wszystko z nią w porządku.

Aredhel125

Wiesz nawet nie wchodziłam w to bo to już jest przesada. Juz nie wspominając skad pomysl na Dwalina i Thorina? Bo ten pierwszy mu reke podał w górach mglistych ratując go od upadku. To juz jest chore...

ocenił(a) film na 9
katie_17

Faktycznie to jest naprawde chore, ani smieszne, ani zabawne, tylko obrzydliwe.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

i niskich lotów przede wszystkim.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Już za dwa dni się wyjaśni wszystko. I zacznie się od nowa zabawa!!!! Hahahaha!!! Nie mam zamiaru przejmować się jakim komentarzami. Jak napisałaś, nie naruszamy w żaden sposób regulamin forum, żartujemy sobie z fikcyjnych postaci, które nigdy nie istniały. Personalnie nikogo nie atakujemy i nie wyzywamy od najgorszych. Jeśli mamy taką ochotę to możemy takie rzeczy wypisywać. Konstytucyjna wolność słowa.

ocenił(a) film na 9
ewej

Popieram.
Mam pytanie odnośnie wersji rozszerzonej - wy będziecie kupować w internecie tą wersję, czy przez sieć oglądać?

Aredhel125

Najpierw oglądam w sieci bo absolutnie nie wytrzymam, a później kupuje. Chce tę wersje z figurką ale zastanawiam się skąd zamówić - czy z USA czy z Niemiec bo oczywiście idioci w UK jej nie wydali (nie wiem jakim cudem do tego doszło :/). na razie jednak czekam na recenzje figurki na the one ring bo tez nie chce zabulić kasę na jakiś bubel.

ocenił(a) film na 9
katie_17

czyli juz za trzy dni bedzie mozna normalnie miec dostep? nie chce tu pisac za bardzo o sprawach nielegalnych bo juz kiedys dostalam bana wiec...

Aredhel125

Powinien być :) Po tym jak wychodza inne filmy to nie spodziewam sie jakichkolwiek opóźnień.

ocenił(a) film na 9
katie_17

to swietnie:)

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Oj za to można :/ O tym tylko na privie.

ewej

Wolę czytać nasze porąbane wypociny niż kłótnie co po niektórych zadymiarzy z tego forum bo z naszych postów można się przynajmniej pośmiać. Poza tym - i co jest wg mnie najważniejsze z tego wszystkiego - oficjalna parodia narady u Elronda, która została nakręcona specjalnie na MTV Video Music Awards z Jackiem Blackiem i Sarah Michelle Gellar jest nie mniej sprośna od tych bzdur które my tutaj wypisujemy. Nie jesteśmy pierwszymi i zapewne nie ostatnimi które sie w ten sposób bawią.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Haftuje hahahah:D Kręć się kręć wrzeciono, wić się tobie wić, ta pamięta lepiej czyja dłuższa nić:D
Mogliby pokazać jakąś księżniczkę. Że niby u Thranduila w pałacu żadnych dwórek nie było?

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

No i ten Gandalfa w Dol Guldur....ech ;-)
Zakup jego laski był też strzałem w dziesiątkę :P

katie_17

Rewelacja.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Mamma mia:D A Thranduil wygląda jakby tańczył flamenco i tak klaskał wyginając się:D Tylko róży w ustach zabrakło niestety.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Hahahahahaha!!!! Znowu leżę xD Ja nie mogę z wami. Już i bez was mam mózg zlasowany.

ocenił(a) film na 9
ewej

Thranduil będzie tańczył flamenco, żeby rozkochać w sobie Tauriel i będzie śpiewał "Roxanne, you don't have to put on the red light..." Trochę pomieszanie tematów, ale wrażenie robi.