PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327669
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://31.media.tumblr.com/21753365b79c3a1b5a333dd5ff0e7526/tumblr_muruttTdBT1s2 we94o1_500h.jpg

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

To by wszystko wyjaśniało :D Dlaczego Tauriel ma takie wzięcie wśród 'chłopstwa'. Na etacie strażniczka, a po godzinach, by dorobić... brzydka nie jest, a widać Thrandzio sknera bo przepuszcza wszystko na fryzjera i stylistę, a młoda kobieta też ma swoje potrzeby i z czegoś żyć trzeba. Ot cały sekret!

ocenił(a) film na 9
ewej

HAHAHAHAHA ale mnie terazo słabiłaś!! Ręce mi z hukiem opadły na biurko hahahahaha:D

"Thrandzio sknera bo przepuszcza wszystko na fryzjera i stylistę" hahahahaha najlepsze. Nie ja jak pójdę do kina to nie wytrzymam chyba i będę się śmiać bo nic innego mi nie pozostaje. Normalnie jak wokół niego nie zobaczę całego sztabu specjalistów od wizerunku to aż tak jakoś dziwnie będzie, tak pusto:D

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

To jest tak samo, jak z koleżanka cały czas się narywałyśmy z Belli i Edwarda. Dosłownie jaja, parodie jakieś, głupie teksty i potem jak przyszło do oglądania kolejnych części to po prostu cały film, się śmiałysmy. Wystarczy, że tą lewą Bellę pokazali i już beka. Obawiam się, że tym razem będzie tak samo:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Mam nadzieję, że nie. Chciałabym choć trochę w skupieniu obejrzeć ten film, a nie zanosić się od śmiechu w nieodpowiednich miejscach jak totalna idiotka. Żarty żartami, ale film to raczej będzie poważniejszy. Zmierzch to parodia sama w sobie i raczej nic dodawać nie trzeba. A Hobbit to taki wyidealizowany świat, który ma przestrzeń by z pewnych rzeczy się pośmiać. Np. Thranduil, nie tylko my śmiejemy się z jego majestatyczności i korony, takie rzeczy się wyczuwa. Jak się ma inteligencję i pewien typ poczucia humoru. Tak jak napisałaś to raczej od tej niecierpliwości. Ja mam jeszcze podwójnego świra, hobbickiego i fassbenderowego ;-) Ja to już całkiem nad sobą nie panuję.

ocenił(a) film na 9
ewej

Chyba masz rację. Mądrze powiedziane. Oczywiście nie chciałam porównywać Zmierzchu do Hobbita absolutnie, tylko z tych żartów tak sobie przypomniałam stare czasy:)
Ja też chciałabym obejrzeć film z ciekawością i w skupieniu bo na to zasługuje.
Z Thranduilem jest tak jak mówisz, fotki które wyciekły do sieci powodują pewne skojarzenia i nie da się tego ukryć. Ludzie sobie tego z palca nie wyssali.
Jednak niecierpliwość robi swoje:)

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Nie ja wiem, że to tylko przypomnienie było, ale taka jest różnica między tymi filmami. Zmierzch to sama w sobie kpina, że nic więcej nie trzeba mówić, wystarczy obejrzeć by parsknąć śmiechem, a w Hobbicie czy w LOTR można tylko samemu dopowiedzieć pewne rzeczy. Jak wyśmianie tej sceny uścisku między Thorinem a Bilbem, mi samej ironiczny uśmiech pojawił się na twarzy, choć byłam wzruszona nią. A ten wytrzeszcz Thranduila na widok szkatułki ze złotem, mówi sam za siebie, przecież to jest kadr z oryginalnego filmu, więc to nie my to zaczęliśmy, ale panowie filmowcy.

ocenił(a) film na 9
ewej

No zgadzam się. Nie wiem co w tym złego, że ktoś sobie żartuje. No ale trudno. Przecież to nie my te parodie robimy, one już zostały zrobione. Nie moja wina, ze zamieścili kadr kąpiących się nagich krasnoludów w fontannie, a to chyba z założenia ma być śmieszne?

ewej

Dokładnie o tym samym pomyślałam. To filmowcy zaczęli bo skoro wsadzają do filmu fragmenty z krasnoludami kapiącymi sie nago w fontannie albo z Kilim mylącym elfa z elfką w kontekście romantycznym to aż sie proszą o tego typu żarty. My tak naprawdę swoimi postami wyprzedzamy deviantart bo oni będą wymyślać dokładnie takie same rzeczy albo jeszcze gorsze kiedy tylko wpadnie im w ręce kopia filmu i tym samym zdobędą odpowiednie kadry oraz pełny kontekst danych scen. Już sobie wyobrażam te fanarty trojkacika Kili, Legolas i Tauriel. Skoro pelno jest gejowskich rysunków bagginshield czy sama i froda, to jakie sa szanse ze nikt nie bedzie zartował z tego trojkata? A z racji tego że żyjemy w takich czasach a nie innych, to żarty beda takie jakie są i nic się na to nie poradzi. Ja nie mam nic przeciwko poważnym dyskusjom ale uważam, że trzeba od czasu do czasu wyluzować. A jak komus sie to nie podoba to niech tego nie czyta i będzie mial problem z głowy.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Zdrowiej i przyjemniej takie sprawy obśmiać, niż złorzeczyć na PJ-a i jego ekipę, że na kasę robią skok, że się sprzedali i tym podobne bzdety. My te rzeczy które nie koniecznie nam pasują w Hobbicie zwyczajnie obśmiewamy, jak te romanse czy ten taki wyidealizowany świat.

Dobra to na czym stanęło? A tak mistrz flamenco Thrandzio i Tauriel, znana w podziemiu elfickim jako "Płomienna strzała" i Kili postrach niewieścich serc. Jeszcze dla Legolasa trzeba coś wymyśleć, ja proponuje Legolas Blue Eye, jako że Froda tu nie ma. Bo w Lort ten pseudonim jest dla niego zarezerwowany.

ewej

Akurat ten taki wyidealizowany świat to mi jak najbardziej pasuje, lecz to nie oznacza że odmówię przyjemności powbijania sobie w niego szpili. W końcu kabareciarze też nie wyśmiewają tylko tego co im nie pasuje.

Ok może być :) , natomiast w LOTR będzie Beer Eyes.

ocenił(a) film na 9
ewej

No to przynajmniej wyrównałaś w ten sposób poziom z wieloma użytkownikami/użytkowniczkami filmwebu.
P.S. Jak czytałem te wypociny o jakichś orgiach elfów, seksualnych odniesieniach etc. to dochodzę o wniosku, że wiele "dziewcząt" które to piszą muszą być do granic możliwości wyposzczone....

No sorry....nie wiedzą kiedy przestać? Jak jest jedna czy druga brzydka, gruba i choćby robiąc przed kimś szpagat na golasa nie wzbudza zainteresowania, to przynajmniej zostawcie gdzieś na boku upust tej chorej, pseudoseksualnej fantazji i niech jedna z drugą się tak nie nakręca.

Sorry, musiałem w dość obraźliwym tonie ten wpis zastosować, bo wygłupy, "poziom" wypowiedzi i ciągłe odniesienia do erotycznych fantazji, śliniących się nastolatek jest po prostu poniżej krytyki.
Pewien intelektualista w filmie Koterskiego powiedział: "(...) kołek osinowy sobie kup i na nim usiądź, to się uspokoisz".... tak więc drogie "panie", proszę sobie wziąć tę radę do serca. Spokój!

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Matko, ludzie porobili parodie nie tylko na podstawie Hobbita, ale też Lotr i się śmieją, co w tym złego. Tak namącili z tymi miłostkami w filmie, trójkątami Kili, Fili, Tauriel, Legolas i nie wiadomo co jeszcze, że to śmieszne jest. Co złego jest w żartach, przecież i tak nikt tego nie traktuje poważnie.
Nie wiem skąd od razu jakieś głupie skojarzenia z wyposzczonymi, śliniącymi się nastolatkami. Parodie już zostały zrobiony, jakieś deviantarty itp. to po prostu jest śmieszne i tyle.

"Jak jest jedna czy druga brzydka, gruba i choćby robiąc przed kimś szpagat na golasa nie wzbudza zainteresowania" hahahahaha rozwaliłeś mnie tym. Dlaczego uważasz, że jesteśmy brzydkie i grube? ja tego totalnie nie kapuję. Co to ma wspólnego z żartami? Tylko grubi i brzydcy mogą żartować?

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

"panie" - co to w ogóle ma znaczyć? Liceum już dawno skończyłam. Ja wiem, że wy chcecie się tutaj pokazać z jak najlepszej strony, tacy poważni, zdrowo myślący, twardo stąpający po ziemi, co film ocenią obiektywnie, zaznaczą wady i pochwalą zalety, trzymają poziom wypowiedzi i w ogóle. Rozhisteryzowane panienki sprowadzają do pionu... Doceniamy, ale bez przesady.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Jeszcze mądrego udaje bo Dzień Świra oglądał. Tak to na pewno oznaka inteligencji. A ciekawe ile razy to oglądał, bo z moim rekordem cięzko pobić, z 50 razy?? albo więcej. Nie czai naszych żartów bo 'ma za daleko do łba'

ocenił(a) film na 9
ewej

Dobra i tak jesteśmy rozhisteryzowanymi, wyposzczonymi, śliniącymi się, niedowartościowanymi, grubymi, brzydkimi dziewczynami o poziomie emocjonalnym piętnastolatek szalejących za Biberem, więc po co się kłócić. Po prostu jedna z drugą(czyt. ty i ja) zobaczymy Kiliego i zaraz kisiel w gaciach i na tym polega nasza fascynacja filmem. Bez sensu się kłócić, skoro mogę dowartościować kogoś okazując swój niski poziom inteligencji i rozwoju emocjonalnego to tylko dobry uczynek robię.
Ja i tak myślałam, ze nikt oprócz nas tych bzdur nie czytał:) A jednak, ktoś się zainteresował, bo przecież tak dużo tego było, że nie sposób nie zauważyć i nie pożałować nas. Wołamy o pomstę do nieba. No ale trudno, nie każdy może być taki wyważony i spokojny, czasami ukryte instynkty są silniejsze:D

Trzeba się będzie stąd zawijać czym prędzej bo za chwilę na nas doniosą i skończy się sielanka:D Musimy poszukać jakiegoś forum dla pasjonatek erotycznych fanficów i tam dać upust swoim dzikim żądzom. Grubasy muszą trzymać się razem w trudnych chwilach:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Kiedyś odpisywałam takim i czasem z marnym skutkiem to się kończyło. Teraz już ich olewam bo zwyczajnie mi się nie chce. Wolę z wami czasem popisać, pożartować. Jeśli już banują jakiś temat to podejrzewam że nie z naszego powodu, lecz przez te 'prawdziwe kłótnie' o tzw złote gacie.

ocenił(a) film na 9
ewej

" tzw złote gacie" hahaha no właśnie. Nie wiem, może ktoś się poczuł urażony, czy coś. Łatka została nam przyprawiona z powodu kilku głupich żartów. I to nawet nie były jakieś świńskie żarty, tylko komentarze do tych kadrów, albo parodii, które już inni stworzyli. Thranduil wygląda jak wygląda i skojarzenia nasuwają się same. W dodatku cały czas słychać pogłoski o Kilim, Legolasie i Tauriel. Zresztą już po pierwszej części pojawiały się wątki na tym forum pt."mrr jaki Kili " itd. Nie ja je wymyślałam. No ale dobra, niech im będzie. Jak coś znajdziesz śmiesznego to wysyłaj jako prywatne wiadomości i tyle.

Wielkie halo bo napisałyśmy "elfie bunga bunga", albo "Kili postrach dziewic" . Z tych dziewic do tej pory się śmieję:D Kto by pomyślał, że faceci się do tego doczepią.
oczekamy, zobaczymy. Niedługo sami napiszą, że Kili to konus, a Legolas to i tak pedał. Wtedy tez napiszę, ze to z zazdrości, bo sa grubymi pasztetami, którzy wylewają swoje frustracje na filmwebie.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Takie śmieszne rzeczy to nawet lepiej na priva wrzucić, bo potem te tematy się gubią i szukaj potem jak igły w stogu siana.
A ja z tego bunga bunga mam radość. No, ale co w tym niesmacznego? To się chłopcy wrażliwi zrobili, no popatrz no. Jejuniu jejuniu. Może faktycznie, pierwszy raz zobaczyli wyraz bunga bunga i może nawet nie wiedzą o co chodzi. Sami chcieli by być postrachem dziewic, ale w realu nie ma szans... Może tu jest cały sęk, że drażnimy kompleksy.

ocenił(a) film na 9
ewej

" To się chłopcy wrażliwi zrobili, no popatrz no. Jejuniu jejuniu. Może faktycznie, pierwszy raz zobaczyli wyraz bunga bunga i może nawet nie wiedzą o co chodzi. Sami chcieli by być postrachem dziewic, ale w realu nie ma szans... Może tu jest cały sęk, że drażnimy kompleksy. "

HAHAHAHAHAHAHAHAH leżę, to było najlepsze ze wszystkiego HAHAHAHAHAH!

"Sami chcieli by być postrachem dziewic, ale w realu nie ma szans..." HAHAHAHAH ale leję z tego, masakra:D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Jak on nas nazywa grubaskami i brzydalami, to niech ma. Myśli, że jest taki mądry. Jak my jesteśmy głupimi dziewuchami z kompleksami to on swoim postem potwierdził to co napisałam wyżej. Etam, już nie jego jednego takiego widziałam, w gębie mocny, ale na żywca jakbys takiego zobaczyła to byś nie zwróciła uwagi. Na tym portalu jest wiele takich osób. Co nie mogą się patrzeć że ktoś ma szczerą uciechę z czegoś. Na profilu Fassbendera miałam takiego gagatka, który mi napisał, że ja takimi rozhisteryzowanymi wypowiedziami zaniżam ten portal do poziomu pudelka, a wcześniej obrażał mnie w każdy możliwy sposób tylko dlatego że pochwaliłam nowe zdjęcie profilowe. I pytanie się nasuwa kto tu tak naprawdę zaniża tu poziom??? I czy u niego w domu wszyscy zdrowi??

ocenił(a) film na 9
ewej

Daj spokoj. bez sensu sobie nerwy psuc. nie robilysmy nic zlego.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Dokładnie. Nie ja już nie zamierzam się wdawać w jakieś dyskusje. Myśli że z dzieckiem ma do czynienia. No nie ważne.

ocenił(a) film na 9
ewej

A czy ja na księdza wyglądam bym się z dziećmi zadawał? ;) Sorry, nie moje pole zainteresowań.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Hahahahaha!!! Akurat Ci wyszło. Dobre :D

Bye!!!

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Hahahahaha a to dobre:D To w takim razie my idziemy pobawić się w kółko graniaste, a Tobie pomodlić się nie zaszkodzi w intencji naszego rychłego wydoroślenia:D