PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jak będziecie mieli namiar to wpiszcie tu adres, nie mam ochoty czytać spojlerów z tematu
poniżej:)

straightlines

https://www.facebook.com/photo.php?v=574297555939187&set=vb.160617097307237&type =2&theater

ocenił(a) film na 7
zbroja

Oglądamy!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
Kofwit

Thorin w zbroi. Holly shit!

zbroja

Oglądamy:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Oglądamy!!!!!!

thorin3

Obejrzany!!!!!! :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zwracam honor Kamilu! Jest moc. (chociaż i tak mały troll z ciebie)

Kofwit

:)

zbroja

MEGA!!!!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Szkoda, że nie ma smoka w locie. Są za to naprawdę piękne ujęcia, no i marsz Orków. Chyba nie będzie już tak cukierkowo.

Kofwit

Oj nie. Na pewno mrok zawładnie Śródziemiem.

Kofwit

A z tej wielkiej kuszy to bronią miasta przed smokiem czy co innego?

ocenił(a) film na 7
zbroja

YEAH!!! GŁOS SMAUGA POWALIŁ MNIE NA ZIEMIE!!!

dontomazino

No a jak będzie w kinie :D
Aż cała sala będzie drżała :)

ocenił(a) film na 7
dontomazino

Jaka moc!

ocenił(a) film na 9
zbroja

Genialny to mało powiedziane!

ocenił(a) film na 7
zbroja

Zapowiada się EPICKO ! :D

straightlines

OMFG! Tylko co im odbiło z tymi oczami Legolasa. Wygląda jak white walker. Ale tak to super! I jeszcze ta piękna muzyka :D

katie_17

Racja te oczy ma straszne

zbroja

Takie zupełnie nie w stylu Legolasa

katie_17

Ale nadal się jaramy
Thrandy też jest Cool :)

zbroja

Oj zdecydowanie :D Ale jednak dali watek romansowy miedzy Legolasem a Tauriel. To teraz chyba na pewno ona zginie w Bitwie Piecu Armii.

ocenił(a) film na 6
katie_17

chyba na pewno ?

katie_17

I to mnie wkurzyło :(

zbroja

A Peter nas okłamał :(

zbroja

To takie niezbyt pasujące do Legolasa ale jak widzę to jego spojrzenie w 00:48 to może być. W tym momencie nawet mi te jego upiorne oczy nie przeszkadzają. Ale swoja droga to przeciez mialo coś być między Tauriel a Kilim.

katie_17

Cóż chyba Kili będzie do niej wzdychał a ona do Legolasa.

K...a pisał, że nie będzie wątku romantycznego z Legolasem. Ale jestem zła na Petera.

zbroja

Kolejny trójkącik. Naprawdę nie rozumiem co jest ciekawszego w trójkątach od wiernej miłości między dwojgiem ludzi. Jednak z ocena wstrzymam sie dopóki nie zobaczę całego filmu.

katie_17

Ja też spróbuje, ale nie ukrywam że podnieśli mi tym ciśnienie. :(

zbroja

Mi jak na razie podnieśli ciśnienie tylko jednym: tym że tych potężnych i strasznych czarnych jeźdźców udało sie pokonac ludziom i pogrzebać ich w grobowcach. To jest jak na razie jedna wielka przeginka bo nawet Glorfindel nie dał rady Witch Kingowi, a co dopiero ludzie z północy. Jak na razie jest to dla mnie bardzo naciągany watek, ale ostatecznie ocenie go po obejrzeniu całej trylogii.

katie_17

Moja koleżanka twierdzi tak samo. Obgadałyśmy tez tą sprawę przed maratonem "Władcy Pierścieni"

zbroja

tez bylas na tym piątkowym? :)

katie_17

Tak i udało mnie się wytrzymać całą noc bez snu, już drugi raz.:)
Miałam wrażenie że przy trzeciej części podkręcili w kinie głośność bo, przy szarży Olifantów aż mnie się dźwięk odbił od klatki piersiowe ,a kopara opadła

zbroja

Ja podczas tego w zeszłym roku przysypiałam na 3 na gollumie, ale teraz obylo sie bez przerywanych drzemek. Właśnie, apropo dźwięku to ja miałam wrażenie ze tym razem bylo o wiele głośniej niz rok temu. Ale za to napisy zrąbali kompletnie. Nie wiem co za idiota kazał je zmienić na ten maraton skoro tamte stare były ok jak na standardy tłumaczenia w tym kraju.

katie_17

Szczególnie w Dwóch Wieżach porąbane napisy były. Eowina uwaga....... BRATANICA Theodena.

zbroja

Mnie najbardziej rozłożyło na wiecu entów: uchwaliliśmy postanowienie albo decyzje. Uchwala to się ustawy w sejmie.... ten tłumacz to musiał chyba byc nieźle napity kiedy to tłumaczył bo jeszcze tak beznadziejnego tłumaczenia nie było w żadnym filmie. No i te dziury kiedy używana była czarna mowa albo galadriela mówiła po elficku. Dobrze, ze człowiek oglądał to ktoryś raz z kolei to pamiętał te wypowiedzi, ale innym to współczuję.

katie_17

Racja. Wracając do Thraileru zauważyłaś że Thranduil w 27 sekundzie wygląda jak by zasypiał :D

zbroja

Tak. W ogóle w tym trailerze to zrobili tak jakby on miał pomóc krasnoludom a nie uwięzić. ja juz nie moge sie doczekać starcia słownego Thorin - Thranduil. mam nadzieje że Thorin uniesie sie dumą i nie da sie skarcić ojcowi Legolasa.

katie_17

Albo chodzi o pomoc Esgarotrh

zbroja

Tez tak myślę, a taki montaż zrobili dla zmyłki dla tych nieobeznanych z pierwowzorem literackim :)

katie_17

Oj,już trochę ochłonęłam, z tej złości. :D

zbroja

Jeszcze parę razy obejrzysz trailer to już kompletnie nie wróci ;)

ocenił(a) film na 9
katie_17

A gdzie konkretnie byłyście na maratonie? Ale bym poszła...

Aredhel125

Chyba we wszystkich multikinach w Polsce był. Ale nie martw się, może nie długo znowu puszcza bo dosyć sporo ludzi chodzi na maratony WP :)

Aredhel125

Na stronie ENEMEF będziesz miała, ogłoszenie.
Racja sporo ludzi chodzi na Władcę, tyle ludzi w kinie jeszcze nie widziałam na jednej sali. ;D

ocenił(a) film na 9
zbroja

Ok dzięki będę śledzić.
A jeszcze co do traileru - wiecie co mi się nie podoba? Rozmowy elfów w języku angielskim... znowu :/

Aredhel125

Pokazałam mamie te zwiastun i jej się bardzo głos Smauga podobał.
A co do wątku Tauriel powiedziała cytuję: Nie wolno poprawiać Mistrza, To jest jak operacja plastyczna. Wątek miłosny wciskają na siłę."

ocenił(a) film na 7
katie_17

Wydaje mi się, że te oczy nieco poprawili. :)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Po prostu chcieli go odmłodzić, albo upodobnić do ojca, bądź jedno i drugie.

ocenił(a) film na 9
zbroja

Już widzę jak Legolas płacze za tauriel i poprzysięga sobie, ze już nigdy nie zwiąże się z kobietą. Dlatego w Lotr robi się taki cichy i nie jest już taki bold and beautiful jak wcześniej. Miłość złamała mu serce. A potem poznaje Gimliego i jego świat nabiera barw...
Niee jednak nie podoba mi się ta wersja, ani ta Tauriel. Naciągana ta baba jest i tyle, nie to co Arwen lub Galadriela.