Kogo wolicie?
Ja osobiście wolę Smauga. Jest potężniejszy, bardziej inteligentny i lepiej prezentuje się jesli
chodzi o wygląd.
Smaug jest bardziej interesującą postacią, ma jakąś osobowość i potrafi coś mądrego powiedzieć.
Balrog tylko groźnie wygląda i tłucze się z Gandalfem.
Smaug ale ten z książki. Ten z filmu tylko pieprzy od rzeczy. Inteligenty to on na pewno nie jest bo inteligentne stworzenia nie rozwalają czyjegoś domu żeby sobie poleżeć na złocie. I po co mu to złoto? Kupi sobie za nie sweter? Czy będzie spać na tym złocie do usranej śmierci?
Smoki to istoty które go bardzo pożądają. Ten z ksiazki był taki sam. Zobacz, jak patrzył na złoty posąg.
Pożądają i co z tego mają? Pogapią się i sobie pójdą albo będą spać jak Smaug który żyje chyba tylko po to żeby spać.
Smoki pożądają złota nienaturalnym pragnieniem, wręcz magicznym. Smok chce mieć złoto tylko po to, żeby je mieć. Nie umie go wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem. Tak było wyjaśnione w książce.
Smoki mają już tak w naturze. Krasnoludy także pożądają błyskotek, złota i tego typu substytutów. Po prostu złoto ich dowartościowuje. Przykładowo po co królowi korona? Przecież nie dla ozdoby. Nadaje mu tytuł, tak? Po co Thorinowi arcyklejnot? Aby sobie na niego popatrzeć? Raczej nie. Nie chodzi tu o święcący kamień, ale o jego wartość samego posiadania. Mam nadzieję, że zrozumiałeś?
W przypadku Thorina racja, ale Smaug lubi sobie popatrzeć na złoto, nie tylko on. Thrain również.
Ludzie wydają miliony na jakieś obrazy a po co im one ? dzieło sztuki ? tylko po to żeby wisiało na ścianie.
w twoim się zachowywać a zapomniałem nawet lekcje dobrego wychowania ci nie pomogą tylko odpowiedni szpital .....
Nie kłóć się, bo znowu Cię dojadę. Znowu chcesz żeby był burdel na tym forum? Kiedy ty zmadrzejesz???
To najpierw podaj dowody. Ciumkałeś wszędzie, że będzie bitwa w Dol Guldur, bo tak klocki pokazywały i że film skończy się na śmierci Smauga i co się z tego sprawdziło? NIC. Więc ty najpierw pomyśl logicznie. Byłeś na 100% pewny że tak się stanie a tak się nie stało. Ja nie mówię, że będzie jakiś pomost, ale że rozsądne byłoby go wcisnąć.
Klocuch12 żeby on pomyślał to trzeba najpierw umieć myśleć nie oczekuj tego od niego chcesz żeby go bolała głowa od myślenia ??? :)
Nie żartuje. Kamilek uparcie twierdził na podstawie klocków, że będzie bitwa w Dol Guldur i wyzywał każdego który wypowiedział się inaczej:)
Trzeba dzielić przez 10 to co pisze Kamilek. Taki pewien był śmierci smoja i najazdu na Dol Guldur, a widać jak się "zna". Najlepiej nie czytać jego komentarzy.
Moria będzie na pewno,sam Jackson powiedział w jednym z wywiadów,że pod koniec filmu będzie nie 10 uczestników wyprawy,tylko mniej.Będzie to pewnie wyprawa Balina.
i w książce i w filmie było powiedziane że smoki po prostu pragną złota i nie oddadzą go póki żyją :) próżne to co nie ?
Dlaczego nie był inteligentny ?? To, że pragnął złota to jego smocza natura. Smoki były chciwe i uwielbiały komplementy, ale głupie to one nie były :)
Skąd wiesz? Może gada ale tylko ze swoimi ziomalami. Myślisz, że chciałby uciąć dyskusję z kimś takim jak Gandalf? - http://dd2.photoblog.pl/np1/201105/C1/94247501/male-szare-i-irytujace.jpg