PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327690
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Kogo wolicie?
Ja osobiście wolę Smauga. Jest potężniejszy, bardziej inteligentny i lepiej prezentuje się jesli
chodzi o wygląd.

Mlodzik91

Może nie mieli okazji?

ocenił(a) film na 6
Klocuch12

Wiesz, takim gdybaniem to możesz nawet dojść do wniosku, że jeden z Balrogów obmyślił teorię względności, ale Tolkien o tym nie wspomniał :P.

ocenił(a) film na 7
Mlodzik91

Balrogowie byli Majarami. Zapewne znali mowę. Poza ty w Morri troll nie gadał to oznacza że w ogóle nie gadał. A orły?? Nie gadały u Jacksona czyli...co niemowy były?

ocenił(a) film na 6
straightlines

Nie twierdzę, że nie znali mowy, irytuje mnie tylko gdybajne pierd*lolo Klocucha.

ocenił(a) film na 7
Mlodzik91

A to ok:)

ocenił(a) film na 7
Mlodzik91

Nieprawda. W Sillmarillionie Gothmog, wódz Balrogów, szydził z pokonanego przeciwnika (chyba Hurina). Więc umiał mówić :)

ocenił(a) film na 6
tellchar

Nie zamierzam dyskutować z kimś, kto lepiej pamięta Silmarillion :). Kłaniam się w pas i przepraszam za wprowadzenie w błąd niektórych osób :).

ocenił(a) film na 7
Mlodzik91

Każdy może się pomylić:) Dokładnie było to w czasie Nirnaeth Arnoediad

Klocuch12

Żeby to sprawdzić trzeba zapytać ziomali co mają ziomali wśród ziomali Balrogów. Trudna sprawa.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Balrog

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Barlog wykonany dzisiaj wyglądałby nieziemsko, ale to wciąż diabełek i bardziej podoba mi się od Smauga, mimo że może gorzej prezentuje się na ekranie i nic nie mówi.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nawet nie patrząc na film balrogi to moje ulubione istoty fantastyczne.a tak wogóle to balrog jest groźniejszy od smauga

pemmil

Odpowiem na tę twoją prowokację. Tak się składa, ze Smaug to najgorsza z plag Śródziemia w tamtych czasach. Nawet Sauron był wówczas słabszy.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tylko, że Saurona nie zabije żadna strzała. Barloga natomiast tylko istota level wyższa od niego, czyli żaden człowiek czy krasnolud.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

A i tak gandalf poległ
Chociaż elf może zabic balroga glofindel pokonał gothmoga samemu ginąc

ocenił(a) film na 7
pemmil

Jak widzisz nie wpisałem Elf.
Jednak w odniesieniu do schyłku 3 ery żaden człowiek nie da rady Barlogowi.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

W odniesieniu do schyłku 3 ery tak ale w 1 erze taki hurin to wybił ich kilka w bitwie niezliczonych łez

pemmil

On tam wybił trolle będące strażą przyboczną Gothmoga.

ocenił(a) film na 9
Xoxoxox

Dokładnie Balrog to Ainur w ciele ognistego demona byt dużo potężniejszy niż marny śmiertelnik pokonać go mógło tylko istnienie ...jemu równe , bo nawet Glorfindel ..zginął w walcem z Gothmogiem ....

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Przywódca balrogów zginął od najzwyczajniejszego szpikulca wbitego w pierś. Tak więc nie chrzań :P.
Należy dodać, że filmowy balrog różni się od książkowego. Książkowy był wzrostu człowieka.

ocenił(a) film na 7
pemmil

To akurat dobra zagrywka ze strony Tolkiena, typowa dla trylogii czy dłuższych cykli.

ocenił(a) film na 9
pemmil

Dawne elfy może i pokonałyby balroga, ale te z III ery już nie. Były cieniem dawnej potęgi. A poza tym majara jako tako chyba nie da się zabić :P

ocenił(a) film na 4
Kofwit

Barloga niekoniecznie może zabić istota wyższa, może to zrobić każdy.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Sauron nie byl wtedy slabszy
To że krasnoludy mówiły tak o smaugu nic nie znaczy gdyz nie wiedzieli oni ze sauron powrócił
A co do balroga podejrzewam ze byl silniejszy gdyz gandalf chcial pomuc pokonac smoka wiec sie tak go nie bal a balrog go przerażal

ocenił(a) film na 6
pemmil

Balrog to Majar, Smaug to zwierzę (co prawda stworzone przez Morgotha, ale czy jakikolwiek jego twór może równać się Majarem?)
Myślę że Gandalf miał prawo bardziej bać się Balroga niż Smauga.

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Zobaczyć Smauga walczącego z Balrogiem bezcenne.
Stawiam na KO w trzeciej rundzie.

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Haha :D To mogła by być epicka walka :)

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Smaug oficjalnie byl największą plagą gdyż o sauronie nie wiedziano a balrog był tak jakby tematem tabu

ocenił(a) film na 6
pemmil

Oficjalnie? Jeśli dobrze pamiętam to tylko któryś z krasnoludów tak sobie powiedział żeby nastraszyć Bilba.

Anthrax91

Feanorowi udało się powalić kilka Balrogów zanim został zabity. Dowodzi to tego, że jednak inne istoty mogą równać się z Bytami Wyższymi.

kamilxxx09

Gdzie ty u niego widzisz prowokację? Wyraża własne zdanie. Napisałeś w temacie "Smaug czy Balrog?" więc chyba ktoś ma prawo wybrać to drugie i uzasadnić.

ocenił(a) film na 7
Klocuch12

Ma prawo wybrać Smauga i tylko Smauga, inaczej będzie się kłócił, że nie masz racji i dla spokoju wyjdziesz z forum albo wybierzesz Smauga.

Kofwit

A tak się kłócił, że to niby my robimy burdel i piaskownicę z forum.

ocenił(a) film na 7
Klocuch12

Przynosi nawyki z podwórka do internetu, ale to normalne w jego wieku.
Tylko czy w Ameryce mógłby pójść na film bez opieki rodzica, tego nie wiem? W końcu to pg13, a nawet suchar pozwala rozluźnić atmosferę.

Klocuch12

i jak można z nim rozmawiaj jak człowiek z człowiekiem no nie da rady

Klocuch12

on u wszystkich widzi ja też z kimś na forum rozmawiałem o błędach w hobbicie 2 w...... się w rozmowę i ocenił że jesteś kłamcami a w innym temacie napisał że 95 % osobą na forum brakuje argumentów a jak ktoś żlę napiszę o hobbicie to już mu mu dowalić

kamilxxx09

Napisali to w jakimś przewodniku po filmie?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ale Balrog był Majarem a Smaug tylko smokiem :) 1-0 dla Balroga :P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Znowu burdel robisz? Użytkownik pemmil wyraził swoje zdanie, bez żadnej prowokacji. Uspokój się trollu bo przez Ciebie znowu tu będzie syf.

straightlines

Cicho badź. Jest dobrze jak jest. Wczoraj się nie udzielałes i nawet sentia stwierdziła, ze jest spokój.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie jest dobrze bo jak widzisz parę linijek wyżej znowu na Ciebie najeżdżają. Nie rób burdelu tutaj. I udzielaj się z szacunkiem dla innych.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Akurat ma rację.Porównywać demony i jednego z potomków Glaurunga i najpotężniejszego z Majarów,to dopiero prowokacja.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kamilku nie ośmieszaj się. Sauron nigdy nie był słabszy od żadnego smok nawet Glaurunga.

straightlines

Umiesz czytac?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To odpowiedź na Twoje gdybanie. Widzę, że nie pamiętasz już co pisałęś.

straightlines

w szale już jest nie wie co już piszę

ocenił(a) film na 7
straightlines

Pytam raz jeszcze: umiesz czytać ze zrozumieniem?

kamilxxx09

leki na uspokojenie wesz może ci pomogą