PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327721
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Smaug

ocenił(a) film na 4

Myślałem że Smauga żaden smok nie pobije... a jednak! Szczerbatek z Jak Wytresować Smoka dał
rade!

lolmiki

Ryk Beorna jest lepszy :D

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No tak, ryk Beorna udowadnia, że ma lepszy wygląd i charakter -,- Sorka lolmiki, ale Kamil zagiął cię argumentacją.

tego nie powiedziałem. Prosze mi tu nie dopowiadac od siebie. Lolmiki napisał, ze niby Lorem ma lepsza animację, więc ja napiałem, ze Beorn ma lepszy ryk.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Baronek7

Cięta riposta :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

bo się zaczyna robić Nimrodowsko - :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Cham został ojcem Kusza a ten Nimroda - czyli wielkiego łowcy ludzi - zakładacza pierwszych gett i to z jego kresu powstało wiele symboli magicznych i religijnych istniejących do dziś - a mnie chodziło o to,że jednak Chamem być nie możesz - getta też na forum nie zakładasz -

dobre walenie jest cechą Wikingów - więc najlepiej zamach zza głowy i będzie dobrze - przepraszam za taką bezpośredniość ale cóż - nie na darmo błazna się ma w avatarze i cytat Junga w opisie - być ponad masą:)

Baronek7

Teraz wszystko jasne :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

to fajnie:)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Raczej tępa ;)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A co ma piernik do wiatraka?

ocenił(a) film na 8

tyle samo liter?:D albo mąkę jak kto woli ;)

użytkownik usunięty
calays

Akurat nie o to mi chodziło

ocenił(a) film na 8

Ale taka jest odp ;D jeszcze sylaby. choć ja znam mniej ładną odp. tzn - "wiatrak może się spierniczyć" i tyle w temacie ;)

użytkownik usunięty
calays

Ale nie na moje pytanie :D

ocenił(a) film na 8

oj tam, oj tam :)

użytkownik usunięty
calays

Zmieńmy temat :D [Żeby nie było można SPOILEROWAĆ - a dot. GOTa!]

Jak tam wrażenia po IV sezonie Gry o Tron?

ocenił(a) film na 8

[SPOILER] [SPOILER] [SPOILER] [SPOILER] [SPOILER] HA ! i co kiedy był czarny zamek :D? O ile pamiętam obstawiałeś ostatni odc? Powiedz mi czy mnie pamięć nie myli, ale czy czasem Jojen Reed a w książce nie spotkał inny los? ;p Głowy nie dam ale on chyba żyje???
[SPOILER] [SPOILER] [SPOILER] [SPOILER] [SPOILER]

użytkownik usunięty
calays

[SPOILER]

Mówiłem o dziewiatym i sie sprawdziło. Ogólnie to genialną bitwe nam Marshall dał :D.
A książki dopiero czytam (jestem na 120str Nawałnicy Mieczy), ale czytałem że Jojena los był inny.

PS. Kurde szkoda że nie dali LS! Czytałem prolog - ZAJEBI...STY! Tak powinni zakończyć sezon IV bo teraz losy Brienne są zagmatwane...

[SPOILER]

ocenił(a) film na 8

[SPOILER] [SPOILER] [SPOILER]

To obstawiałeś celnie :D Mnie podobało się bardzo to, że tej sprawie poświęcili cały odc. ;) nie było przerywania "skakania" między wydarzeniami i bardzo dobrze.

Co do Jojena, no tak mi się kojarzy, że on żyje ;) Ah....ale by było jakby teraz w nowej książce nagle coś ważnego by z nim Martin zrobił. Ciekawe jakby "tłumaczyli" się twórcy serialu ;p może powstałby z martwych!

użytkownik usunięty
calays

[SPOILER]

Tak jak S02E09

A słyszałem (tylko nie wiem czy to prawda) że Jojen w książkach został na jakąś papkę przerobiony xD.
Ale chciałbym aby Martin coś takiego zrobił. Ogólnie twórcy serialu coraz bardziej oddalają się od książki. Przecież Brienne nie spotkała Ogara...

[SPOILER]

ocenił(a) film na 8

Oj tam, oj tam ;) a pamiętasz losy Gendrego? Gdzie on przepraszam jest? Zastąpili walkę Brienne z kimś tam ( nie pamiętam) i zrobili starcie z Ogarem, co z jednej strony było faje ale z drugiej bez sensu bo przez to nie mamy wątku z Gendrym, którego spotkała podczas tego starcia. yh;/
Co do Jojena powiem Ci nie pamiętam;p wiem tylko tyle, że stracił życie a nie powinien teraz. Akurat to jest postać która się nie interesuje a przy natłoku bohaterów człowiek (a przynajmniej ja) zapomina co się działo z charakterem, który go nie interesuje;p

użytkownik usunięty
calays

[SPOILER]

Nie pamiętam xD już - jak sama napisałaś, w tym natłoku nie pamiętam o jego losach.

ocenił(a) film na 8

No a on mnie ciekawi bo dość mało o nim wiemy. Było tak, że on spotkał Brienne i uratował jej życie. (Uczta dla wron) no i co teraz;p?

użytkownik usunięty
calays

Może jakąś go tam wcisną. Tak jak Gorącą Buleczke

ocenił(a) film na 8

hehe ;D może, trzeba teraz trochę poczekać ....

użytkownik usunięty
calays

To jest właśnie najgorsze

ocenił(a) film na 8

oj tam są inne seriale ;p chciałam zaproponować Sherlocka ... ale zapomniałam, że on za 2 lata ;p ot taki psikus. Więc z dwojga złego lepiej czekać ok 1 roku na 10 odc. niż czekać może (niewiadome) 2 lata na 3 odc. - to jest tragedia!

użytkownik usunięty
calays

A co oni tak Sherlocka robią?

ps. Ja wróciłem do Zagubionych + Detektyw (kupie ma DVD to oglądnę do końca)

ocenił(a) film na 8

A ja nie wiem ;p oficjalna wersja - zobowiązania Cumberbatcha i Freemana wobec innych projektów filmowych, a tak naprawdę pewnie jeszcze 500 innych rzeczy.

użytkownik usunięty
calays

Chyba ich troche pogięło

ocenił(a) film na 8

Chyba Moffata ;p nie wierze, że by się nie wyrobili jakby naprawdę chcieli...no ale cóż tylko czekać a fani ... no cóż ...wkurzeni?rozczarowani? .... chyba trzeba się przyzwyczajać ;/

użytkownik usunięty
calays

Twórcy zrezygnowali z Lady Stoneheart

ocenił(a) film na 8

ooo jak się złożyło ;)

http://kwejk.pl/obrazek/2084504/czekamy-na-sherlocka.html

użytkownik usunięty
calays

Haha dobre ;)

ocenił(a) film na 8

;)

użytkownik usunięty
calays

Jaki serial teraz oglądasz? Pewnie Czystą Krew ;)

ocenił(a) film na 8

Brawo dla Ciebie 100 punktów za trafność ;D
A tak oprócz Czystej Krwi wkręciłam się w Zapiski młodego lekarza, bądź jak kto woli w "english" - A Young Doctor's Notebook.

Jestem rozwalona tym serialem. Nie wiem jak inni ale dla mnie Radcliffe już nigdy nie będzie Harrym Potterem a lekarzem ;D

http://www.youtube.com/watch?v=C4QquK0aM8Q

użytkownik usunięty
calays

Może kiedyś. Ją wróciłem do Zagubionych ;)

ocenił(a) film na 8

Uhhhh ..... o matko ja nigdy przez to nie przebrnęłam ;) ale może nadejdzie dzień gdy dam radę ;)

A serial z Radcliffem jest mega krótki na razie w necie dostępne są 2 sezony po 3 odc.- 20 minut ;)

użytkownik usunięty
calays

Zaje...isty jest! Przypomina mi Wladce Móch ;)

To serio krótki ;).

użytkownik usunięty
0ri0n123

myślałam podobnie ale ja obejrzałam czarownice zmieniałam zdanie mój ranking ;

diaval pomocnik czarownicy podczas bitwy zamieniony w smoka
smaug hobbit
eustahy narnia
szczerbatek

0ri0n123

I oczywiście Eustachy z opowieści z Narnii!

ocenił(a) film na 10
0ri0n123

Rogogon węgierski z Harry Potter też wymiata
http://th.interia.pl/20,bf907cc6f1993483/rogogon.jpg

ocenił(a) film na 6
LobeliaSakvil

Spiżobrzuch Ukraiński ładniejszy ;) http://s5.postimg.org/9blp0wvzb/normal_d4c_Cm.jpg
Problem ze Smokami w Harrym Potterze jest taki że nie mają charakteru, to po prostu dzikie i agresywny bestie.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

a jakie powinny być smoki łagodne jak baranek ??? według mnie Rogogon był świetny dziki i agresywny , Spiżobrzuch Ukraiński ujarzmili go więc polecieli na nim ale masz racje ładniejszy a Norbert Hagrida słodki :)

http://omskivar.files.wordpress.com/2012/01/tickle_norbert.jpg

w sumie może wyjaśnią te charaktery smoków w fantastycznych zwierzętach zobaczymy okaże się za 2 lata

ocenił(a) film na 6
LobeliaSakvil

Łagodne, przyjazne smoki nie są niczym niezwykłym i nikt im nie ma tego za złe.
Smoki Rowling są w porządku, a te filmowe zrealizowane są świetnie (chociaż je też dopadła plaga wyglądu wywerny) tylko zostały zdegradowane do zwykłych zwierząt bez jakiejś szczególnej inteligencji czy mądrości. Może się to podobać, ja jednak wole smoki typu Smaug czy Draco które mają coś do powiedzenia.