Wbrew pozorom nie będę tu mówiła o paringu, i przy okazji zaznaczam, że nie życzę sobie
najeżdżania na mnie "bo temat jest głupi".
Zauważyłam, że wiele osób ma co do tych bohaterów jakieś "ale". I ciekawi mnie: co konkretnie
wam w nich nie pasuje? Nie będę tolerowała "bo ich nie było w książce". To wszyscy wiemy. A czy
coś poza tym?
No ale właśnie to że ich nie było jest największym mankamentem dla tych którzy myślą kanonicznie. No bo do czego można się przyczepić jeszcze? Że Legolas ma nie te oczy? Że Tauriel to infantylna kobietka z Lost?
Poza tym co wymienił kolega z niedźwiadkiem w awatarze, problemem dla wszystkich jest jeszcze to, że Legolas ma mieć dziewczynę, co nie pasuje do jego postaci z "Władcy Pierścieni".
Hmm to akurat pasuje do wizji Tolkiena. A do tego ma najbardziej pasować a nie do filmów Jacksona, chyba że masz inne zdanie na ten temat to chętnie je poznam.
Nie wiem czy pasuje do wizji Tolkiena czy Jacksona, chodziło mi o to, że wszyscy narzekają tutaj, że to nie pasuje do Legolasa.
Nie wiadomo jak to się skończy, chociaż pewnie na nieudanym podrywie i próbie samobójczej..
Przecież może pozostać u elfów i się nie wychylać. Jej śmierci raczej nie będzie.
Wtedy za dużo osób by zginęło, więc nie ma raczej opcji. Chyba że coś pozmieniają w tej kwestii, ale oby nie !
Też obstawiałbym jej śmierć, ale może przed Bitwą Pięciu Armii. No ale zobaczymy :)
No nie wiem, może przy ataku orków na Dale? Albo w późniejszym ataku Smauga na miasto? Tak tylko sobie rozmyślam, bo chyba lepiej by było jakby wszystkie zgony nie były upchnięte w BPA i rozłożono je bardziej w czasie.
Własnie obawiam się że mogą zmienić śmierć Spoiler! jednego z mlodszych krasnoludów.
Do tego to mam nadzieję, że nie dojdzie. Co do oczywistych zgonów, to liczę że te zostaną umieszczone w czasie, tak jak w książce. A ewentualną śmierć(?) Tauriel, dać jakoś wcześniej.
Raczej nie liczyłbym na śmierć elfki, nie po to ją wprowadzą w dwójce, aby odrazu uśmiercać ; ) Nie zapominajmy że Hobbit jest lżejszy od WP :)
No może i racja. Choć teraz stanęła mi przed oczami scena, w której Legolas widząc śmierć swej panny podczas bitwy, wku*wiony rzuca się na orków gotując im rzeź :)) Aaaaa za dużo spekulacji i gdybania, ja chcę już film :D
Jeśli uśmiercą jednego wcześniej to nie zobaczymy tej postaci w 3 części. Coś mi się zdaje, że będzie to Kili.
Z jednej strony dodałoby to powagi i dramatyzmu, ale z drugiej mam raczej nadzieje na to iż SPOILER bracia beda bronili jednak Thorina.
Wcale by mnie to nie zdziwiło, chociaż już wolałbym od uśmiercania dużo wcześniej bohaterów, późniejszą Bitwę Pięciu Armii. ;)
No i taką dyskusję to ja rozumiem. Bez psychofanów tu jest całkiem przyjemnie. Może wrzucę swoje dwa grosze. Również nie sądzę, że elfka polegnie juz w dwójce. Ale jeżeli nie w dwójce to zostaje tak naprawdę BoFA ponieważ nie myślicie chyba, ze jakiś mały oddział orków mógł ją wykończyć?? Azog??
Wydaje mi się że przezyje, bo już ma kto umrzeć :P Ciekaw jestem kto Azoga zgładzi. Thorin? A może Beorn ? ; )
Beorn to byłoby fajnie, gdyby właśnie on zgładził Azoga. Jak wiemy zarówno Beorn i Thorin maja spore powody do zemsty. Któryś z tych dwóch na pewno:) Ok piszesz, że już ma kto umrzeć. Piszesz zapewne o Smaugu którego śmierć powinna być kluczowym momentem dwójki. A może kogo innego miales na mysli?
SPOILer ! :P Smaug, Kili, Fili i Thorin. Jezeli nic nie zostało w tej kwestii zmienione (oby !) Także elfka już raczej odpada, tak mi się wydaje. Smierc Azoga obstawiam z ręki Thorina, jednak ork uprzednio go zrani. : )
Damn it. Chodziło mi o śmierc juz w drugiej części:) A nie kto w ogóle. Kto w ogóle umrze to ja wiem od kilkudziesieciu lat:)
Wiem że wiesz. Ale mowię całościowo. Przecież nikt nie musi zginać, i raczej nie zginie nikt w dwójce. No chyba że Smaug.
"Wydaje mi się że przezyje, bo już ma kto umrzeć :P" Myślałem, że pisałeś to w kontekście Tauriel więc pomyślałem ze skoro Tauriel nie to kto ma zginąć w dwójce:)
Tak, chodziło mi o nią, i mówię że już ma kto umrzeć z bohaterów, niekoniecznie w dwójce : )
W Dwóch Wieżach dodali śmierć Haldira, więc myślę, że nic nie jest przesądzone. W Pustkowiu też może być jakiś "bonusowy" zgon ;D
Jak dla mnie Azog już mógłby się w dwójce przestać szarpać, byłby powód do zemsty dla Bolga, na śmierć Smauga raczej chyba nie ma co liczyć, chociaż upychanie tego do dwójki razem z BPA, niewiadomo jak to wyjdzie. A co się z Tauriel stanie, to mi zwisa, w ogóle mnie ta postać nie przekonuje.
Na jakimś plakacie Bolg chyba jest. Według mnie powinien być, jak Jackson wpakuje Azoga i do trójki to będzie słabo. Z jednej strony z Azoga zrobili filmowego badassa, a z drugiej w ogóle go tam nie powinno być. Marzy mi się scena w Pustkowiu jak go Beorn rozszarpuje, byłaby okazja zobaczyć go w jakimś niedźwiedzim szale :D jeszcze przed BPA
Możliwe że go Beorn w trójce zgładzi. Chociaż raczej Thorin jest bardziej prawdopodobny.
Pewnie tak, ja jeszcze czekam aż pokażą Daina, chociaż jak ma na świni jeździć to nie wiem, troche przegięcie
Może będzie to fajnie wyglądało ;) zobaczymy. Ma mieć fryz jak Dwalin w retrospekcji :P
W obsadzie jak wiecie jest Bolg.A przecież to Bolga zgładził Beron w bitwie pięciu armii.
Więc bez sensu by to było gdyby jedna osoba(Beron) zgładził dwóch najważniejszych orków.
Coś wątpię,że Kili umrze w 2 części, zważywszy,że już jest gif z próby śmierci Filiego i Kiliego :3
Oto on :3 http://24.media.tumblr.com/384afaf25626cbf5efdcb0810d1ed398/tumblr_mvzshxDFtc1r5 abf1o4_250.gif