PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Tauriel i Legolas

ocenił(a) film na 10

Wbrew pozorom nie będę tu mówiła o paringu, i przy okazji zaznaczam, że nie życzę sobie
najeżdżania na mnie "bo temat jest głupi".
Zauważyłam, że wiele osób ma co do tych bohaterów jakieś "ale". I ciekawi mnie: co konkretnie
wam w nich nie pasuje? Nie będę tolerowała "bo ich nie było w książce". To wszyscy wiemy. A czy
coś poza tym?

ocenił(a) film na 7
Annqa

No ale właśnie to że ich nie było jest największym mankamentem dla tych którzy myślą kanonicznie. No bo do czego można się przyczepić jeszcze? Że Legolas ma nie te oczy? Że Tauriel to infantylna kobietka z Lost?

ocenił(a) film na 9
Annqa

Poza tym co wymienił kolega z niedźwiadkiem w awatarze, problemem dla wszystkich jest jeszcze to, że Legolas ma mieć dziewczynę, co nie pasuje do jego postaci z "Władcy Pierścieni".

ocenił(a) film na 7
Doktor_Wong

Hmm to akurat pasuje do wizji Tolkiena. A do tego ma najbardziej pasować a nie do filmów Jacksona, chyba że masz inne zdanie na ten temat to chętnie je poznam.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Nie wiem czy pasuje do wizji Tolkiena czy Jacksona, chodziło mi o to, że wszyscy narzekają tutaj, że to nie pasuje do Legolasa.

ocenił(a) film na 7
Doktor_Wong

A czym się przejmujesz? To malkontenci:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Nie przejmuję się, stwierdzam tylko fakt.

Doktor_Wong

Tauriel to nie jest dziewczyna Legolasa.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Nie wiadomo jak to się skończy, chociaż pewnie na nieudanym podrywie i próbie samobójczej..

Annqa

Tauriel zapewne zginie w Bitwie 5 Armii. Tak Jackson wytłumaczy jej brak w Lotrze.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Przecież może pozostać u elfów i się nie wychylać. Jej śmierci raczej nie będzie.

Joecrou

Myślę, ze będzie. Ale pozyjemy, zobaczymy:D

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Wtedy za dużo osób by zginęło, więc nie ma raczej opcji. Chyba że coś pozmieniają w tej kwestii, ale oby nie !

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Też obstawiałbym jej śmierć, ale może przed Bitwą Pięciu Armii. No ale zobaczymy :)

Przed bitwą? Czyli kiedy?

użytkownik usunięty
kamilxxx09

No nie wiem, może przy ataku orków na Dale? Albo w późniejszym ataku Smauga na miasto? Tak tylko sobie rozmyślam, bo chyba lepiej by było jakby wszystkie zgony nie były upchnięte w BPA i rozłożono je bardziej w czasie.

ocenił(a) film na 6

Własnie obawiam się że mogą zmienić śmierć Spoiler! jednego z mlodszych krasnoludów.

użytkownik usunięty
Joecrou

Do tego to mam nadzieję, że nie dojdzie. Co do oczywistych zgonów, to liczę że te zostaną umieszczone w czasie, tak jak w książce. A ewentualną śmierć(?) Tauriel, dać jakoś wcześniej.

ocenił(a) film na 6

Raczej nie liczyłbym na śmierć elfki, nie po to ją wprowadzą w dwójce, aby odrazu uśmiercać ; ) Nie zapominajmy że Hobbit jest lżejszy od WP :)

użytkownik usunięty
Joecrou

No może i racja. Choć teraz stanęła mi przed oczami scena, w której Legolas widząc śmierć swej panny podczas bitwy, wku*wiony rzuca się na orków gotując im rzeź :)) Aaaaa za dużo spekulacji i gdybania, ja chcę już film :D

ocenił(a) film na 6

A no. Szkoda że zakonczenie trylogii dopiero za rok...

ocenił(a) film na 10
Joecrou

To właśnie dobrze. Jeszcze rok będzie na co czekać. Gorzej będzie potem...

ocenił(a) film na 6
LordAngmar

W sumie i racja .

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Jeśli uśmiercą jednego wcześniej to nie zobaczymy tej postaci w 3 części. Coś mi się zdaje, że będzie to Kili.

ocenił(a) film na 6
LordWieslaw55

Z jednej strony dodałoby to powagi i dramatyzmu, ale z drugiej mam raczej nadzieje na to iż SPOILER bracia beda bronili jednak Thorina.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Wcale by mnie to nie zdziwiło, chociaż już wolałbym od uśmiercania dużo wcześniej bohaterów, późniejszą Bitwę Pięciu Armii. ;)

ocenił(a) film na 6
LordWieslaw55

Mam nadzieje że w Bitwie nie będzie takich akcji jak u goblinów :P

ocenił(a) film na 7
Joecrou

No i taką dyskusję to ja rozumiem. Bez psychofanów tu jest całkiem przyjemnie. Może wrzucę swoje dwa grosze. Również nie sądzę, że elfka polegnie juz w dwójce. Ale jeżeli nie w dwójce to zostaje tak naprawdę BoFA ponieważ nie myślicie chyba, ze jakiś mały oddział orków mógł ją wykończyć?? Azog??

ocenił(a) film na 6
straightlines

Wydaje mi się że przezyje, bo już ma kto umrzeć :P Ciekaw jestem kto Azoga zgładzi. Thorin? A może Beorn ? ; )

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Beorn to byłoby fajnie, gdyby właśnie on zgładził Azoga. Jak wiemy zarówno Beorn i Thorin maja spore powody do zemsty. Któryś z tych dwóch na pewno:) Ok piszesz, że już ma kto umrzeć. Piszesz zapewne o Smaugu którego śmierć powinna być kluczowym momentem dwójki. A może kogo innego miales na mysli?

ocenił(a) film na 6
straightlines

SPOILer ! :P Smaug, Kili, Fili i Thorin. Jezeli nic nie zostało w tej kwestii zmienione (oby !) Także elfka już raczej odpada, tak mi się wydaje. Smierc Azoga obstawiam z ręki Thorina, jednak ork uprzednio go zrani. : )

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Damn it. Chodziło mi o śmierc juz w drugiej części:) A nie kto w ogóle. Kto w ogóle umrze to ja wiem od kilkudziesieciu lat:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Wiem że wiesz. Ale mowię całościowo. Przecież nikt nie musi zginać, i raczej nie zginie nikt w dwójce. No chyba że Smaug.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

"Wydaje mi się że przezyje, bo już ma kto umrzeć :P" Myślałem, że pisałeś to w kontekście Tauriel więc pomyślałem ze skoro Tauriel nie to kto ma zginąć w dwójce:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Tak, chodziło mi o nią, i mówię że już ma kto umrzeć z bohaterów, niekoniecznie w dwójce : )

ocenił(a) film na 7
Joecrou

A ok:) No ale przydałoby sie jeszcze trochę zgonów. A co? :D

ocenił(a) film na 6
straightlines

We Władcy tyle nie było :P A to był bardziej poważny i mniej baśniowy film :P

ocenił(a) film na 10
Joecrou

W Dwóch Wieżach dodali śmierć Haldira, więc myślę, że nic nie jest przesądzone. W Pustkowiu też może być jakiś "bonusowy" zgon ;D

ocenił(a) film na 6
Luthanna

Raczej tylko Smaug jak już ; P

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Jak dla mnie Azog już mógłby się w dwójce przestać szarpać, byłby powód do zemsty dla Bolga, na śmierć Smauga raczej chyba nie ma co liczyć, chociaż upychanie tego do dwójki razem z BPA, niewiadomo jak to wyjdzie. A co się z Tauriel stanie, to mi zwisa, w ogóle mnie ta postać nie przekonuje.

ocenił(a) film na 6
Morinehtar

Do trójki* Zobaczymy jak to będzie z tym Bolgiem, czy w ogóle się pojawi.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Na jakimś plakacie Bolg chyba jest. Według mnie powinien być, jak Jackson wpakuje Azoga i do trójki to będzie słabo. Z jednej strony z Azoga zrobili filmowego badassa, a z drugiej w ogóle go tam nie powinno być. Marzy mi się scena w Pustkowiu jak go Beorn rozszarpuje, byłaby okazja zobaczyć go w jakimś niedźwiedzim szale :D jeszcze przed BPA

ocenił(a) film na 6
Morinehtar

Możliwe że go Beorn w trójce zgładzi. Chociaż raczej Thorin jest bardziej prawdopodobny.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Pewnie tak, ja jeszcze czekam aż pokażą Daina, chociaż jak ma na świni jeździć to nie wiem, troche przegięcie

ocenił(a) film na 6
Morinehtar

Może będzie to fajnie wyglądało ;) zobaczymy. Ma mieć fryz jak Dwalin w retrospekcji :P

ocenił(a) film na 4
Joecrou

W obsadzie jak wiecie jest Bolg.A przecież to Bolga zgładził Beron w bitwie pięciu armii.
Więc bez sensu by to było gdyby jedna osoba(Beron) zgładził dwóch najważniejszych orków.

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

Coś wątpię,że Kili umrze w 2 części, zważywszy,że już jest gif z próby śmierci Filiego i Kiliego :3
Oto on :3 http://24.media.tumblr.com/384afaf25626cbf5efdcb0810d1ed398/tumblr_mvzshxDFtc1r5 abf1o4_250.gif

Velice

Umrze na pewno dopiero w 3.

Myslę, ze jednak zginie w Bitwie.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

W gifie Fili zwraca się do orków, a oni pojawią się raczej dopiero na B5A..
Chociaż, kto ich tam wie.. Może wszyscy zginą pod ogromną warstwą brokatu?..