Jak ktoś nie zauważył jeszcze info o trailerze nr. 2, zamieszczam link:
http://www.theonering.net/torwp/2013/09/24/79448-new-hobbit-trailer-to-debut-at- the-start-of-
october/
Tak więc spodziewać się go możemy na początku października! :-)
Uff.... a jeszcze dziś się narzekało na brak newsów ;)
wykażę się silną wolą i nie obejrzę, bo obiecałam sobie, że jak wyjdzie po wrześniu, to nie oglądam :)
Czyli może gdzieś przed podobno genialną Grawitacją puszczą zwiastun. Super, bo to dwa filmy, na które czekam najbardziej w tym roku.
Skoro mówią, że będzie to na początku października to domyślam się, że do 6 października (pierwszy weekend miesiąca) trailer zamieszczą w sieci.
No ale kto wie, kto wie? :-)
No czytam recenzje tej Grawitacji i mnie pozytywnie to zaskakuje... zastanawiam się, może jednak pójdę na to do kina?
A fantasy jeszcze węższa. Zobacz ile powstało filmów science fiction w porównaniu. To bardzo mocny gatunek w historii kina. Kubrick, Scott, Cameron, Lucas, Gilliam, Spielberg mają właśnie w tym gatunku swoje sztandarowe dzieła.
Ale mi nie chodzi o gatunek. Tylko o pewnego rodzaju uniwersum. Hobbita tak jak Lotra czy Avatara będą pamiętać wszyscy bardzo długo, taką Grawitacje już nie. Będzie i nie będzie.
Kamilku jeśli film okaże się dobry to będą pamiętać, tacy skazani na Shawshank nie mieli żadnego uniwersum.
Każdy film jest pamiętany,tylko jeden przez tysiąc a drugi przez jedną osobę. Wartość filmu nie polega na tym czy (i przez ilu) zostanie zapamiętany.
W takim razie można oceniać film po tym,czy ktoś go pamięta czy nie? Znam dużo świetnych filmów,które niestety nie są pamiętane,ale to nie umniejsza ich wspaniałości.
Chyba mamy do czynienia z nowym rodzajem trolla. To się chyba nazywa behawioryzm (jeżeli chodzi o to,że w ogóle z nim piszę i chcę poznać jego opinie)
Tu nie chodzi o ocene. Po prostu sa dosyć wąskie filmy przeznaczone dla konkretnych osób i dlatego będa słabiej pamiętane. A jak po 10 latach spytasz kogoś na ulicy o Hobbita, to będzie pamiętał, tym bardziej ze będa 3 części.
Shreka znam,reszty nie. Zgaduje że to są bajki ?! Czyli wszystkie z gatunku animacja.Przykład nie trafiony.
Ten test pokazał, ze znasz Shreka a pozostałe filmy nie. A wiesz czemu? Bo Shrek to coś większego niż pozostałe filmy. I będzie pamiętany zawsze. A taki Sezon na Misia już niekoniecznie.
Dobrze,wyjaśnię szybko i zrozumiale bo masz problemy z logicznym myśleniem.
Prosiłem Cię o przykład i dostałem,zupełnie nie trafiony .Wyjaśniłem to post niżej.Teraz będę znów musiał Ci wyjaśnić że testy nie są twoją mocną stroną.
Otóż,Shreka oglądałem dawno temu(mimo że nie jestem fanem bajek)Więc to będzie baza tego Twojego 'testu'.Problemem jest natomiast to że nie oglądałem pozostałych przez Ciebie wymienionych tytułów,więc nie mam czego wspominać i porównywać.Gdybym obejrzał to była by to jakieś pole do porównań. Podsumowując Twój pseudo test,jest to jakaś plątanina myśli.
No dokładnie, ale szkoda czasu na Kamila. Dla niego Hobbit to film wszechczasów a np. Casablanca to film dla "wąskiej" grupy.
Czytałem te newsy :-) Zapowiada się interesująco.
W zasadzie to nigdy takiego filmu jeszcze nie oglądałem. Pustka przestrzeni musi być niezwykle przytłaczająca w tym przypadku :-))
P.S. Ciekawe ile będzie trwał ten nowy zwiastun?
Swego czasu ktoś tu na forum ciekawą informację zamieszczał odnośnie poprzedniego trailera. Na stronie tej były wypisane czasy trwania różnych zwiastunów.
Mam nadzieję, że lada dzień pojawi się jakieś źródło oficjalne o tym ile trailer trwać będzie i być może jakaś nota kiedy dokładnie go udostępnią w sieci? :-)
Zwiastun Grawitacji - genialny. Ciekaw jestem jaki bedzie Labirynt jeszcze?
Jesli chodzi o Pustkowie Smauga... czekam z zapartym tchem jednak nie spodziewam sie wiekszej euforii ;)
Nie jest nawet w polowie tak silna jak przy trailerze do pierwszej czesci :) Pisze szczerze i tak jak czuje.
Eee tam :-) Jeszcze się rozkręcisz ;)
Przypuszczam, że trailer ukaże się w 1 weekend października a więc trzeba liczyć już piątek wieczór 4-6.10.2013 :-) Tak sobie wywróżyłem, o! ;)
Tak dokładnie, czekam zarówno na Grawitacje jak i Labirynt:) Obydwa filmy z pewnością zawiodą mnie do kina:)
Tak Grawitacja może okazać się filmem roku, czytałem same pochlebne, i to bardzo pochlebne opinie.
Piszą, że trailer przechodzi obecnie korektę kolorów i poprawianie efektów.
Z jednej strony, to zrozumiałe, że ostani trailer musi być odpicowany. Nagonka na słaby wygląd Smauga , jaka rozpoczęła się po emisji pierwszego trailera to byłaby zła reklama :)
Ale ciekawi mnie ta korekcja barw. Może PJ zdecydował puścić Pustkowie Smauga z nieco przytłumionymi barwami, aby stopniowo zrównac obie trylogie?
A może, w Pustkowiu zroniło sie jeszcze bardziej cukierkowo niż w NP?
Brzmi jakby to była decyzja last minute :)
W poprzedniej części pewne korekty robiono jeszcze dzień przed oficjalną premierą :P
Tak więc tutaj tempo raczej utrzymują normalne :-)
Myślę, że stopniowo kolorystyka i nastrój będzie się równał z Władcą Pierścieni...zwłaszcza w 3 części filmu, gdzie jak wiadomo, mają zastosować jakiś łącznik z Władcą Pierścieni.
Logicznie rzecz biorąc powinni też przybliżyć mocniej klimat ku Władcy, no ale jak będzie to zobaczymy :-)
W mojej ocenie na tę chwilę jest świetnie. Będzie zapewne równie doskonale w następnych częściach, jak nie lepiej :-)
Jackson potwierdził, że filmy będą coraz bardziej przypominac WP. Mówił tez ze Pustkowie Smauga tak jak Dwie Wieze to będzie jego ulubiona część.
Ale super! Ja chyba też najbardziej lubię Dwie Wieże. Chociaż jak oglądam Drużynę i Powrót Króla to wydaje mi się, że te lubię najbardziej. Trudno zdecydować...
Pewnie że trudno. Ja do tej pory nie jestem pewny swojego wyboru:P Chociaz jesli chodzi o ksiażkę najbardziej lubię Drużynę. A z filmami chyba na odwrót.