Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328945
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ulubiona scena?

ocenił(a) film na 7

http://www.youtube.com/watch?v=lpqIDQI3Gqw Moim zdaniem ta jest najlepsza

abc2343

Jedna z najlepszych:) Lepsza nawet od Balrog vs. Gandalf. I dopiero teraz zauwazyłem, ze Sauron burzy most do Dol Guldur.

kamilxxx09

Prolog w Bree. Natomiast Sauron jako ten latający dym jest totalnie skopiowany z Pottera. Mógł już pozostać tą czarną sylwetką Cumberbatcha z "Niespodziewanej Podróży"

hr_dooku

Ale to nie jest dym przeciez. Przyjrzy się.

kamilxxx09

A niby co? jakieś latające cienie.

hr_dooku

Przyjrzyj się. To nie zaden dym.

hr_dooku

Albo obejrzy scenę rozmowy Nekromanty z Azogiem. Tam lepiej widać.

kamilxxx09

Oglądałem tą scenę w kinie i był to czarny latający cień z mackami z niczym w środku. Może wyjaśnisz co to jest i co tam takiego widziałeś albo zapodasz jakiś obrazek?

hr_dooku

Cień a dym to chyba róznica nie?

kamilxxx09

No jest, ale wciąż nie widać tam Saurona.

hr_dooku

Jak się ukazuje Gandalfowi to widać.

kamilxxx09

To świetnie, ale czemu jest on w zbroi?

hr_dooku

Może pokazuje dawną potege.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

albo dlatego, że został tak przedstawiony w LOTR

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Scena Gandalf vs Sauron jest taka sobie. Wolę zdecydowanie walkę z Balrogiem.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

te "dymki" z HP, to nie Voldemord tylko śmierciożercy, ale w którejś części "ucieka" w postaci dymu (część, w której Snape uczy Harrego panowania nad umysłem) tak jak inni śmierciożercy

hr_dooku

Żadne skopiowanie z żadnych tam Potterów. Sauron wszędzie jest opisywany jako "Cień", to jak wg Ciebie mieli go pokazać?

latelamb

Nie chodzi mi o cień, ale o to latające dymo-podobne coś.

hr_dooku

To była właśnie wizualizacja Cienia, rosnącego w siłę, wszechogarniającego Cienia :)

kamilxxx09

Ha i znowu porównujesz. Opamiętaj się trochę. Zapomnijmy o LotR, tu jest forum HOBBITA.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

A która scena z Chorego Portiera ma taki dymek? ;)

abc2343

http://www.horrorphile.net/images/harry-potter-and-the-halfblood-prince-death-ea ters1.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/16/article-0-047B53A2000005DC-196_634x340 .jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/5800000/Harry-Potter-and-the-Half-Blood- Prince-Trailer-4-harry-potter-5818133-1920-800.jpg

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Nie porównuj tego szajsiku do Hobbita. Ta scena jest epicka, przerażająca, mroczna potężna. Mrok, zło opanowywało wszystko. W Potterze jest to tylka kilka marnych pasków, które nijak mają się do klimatu i scenografii filmu i wyglądają raczej śmiesznie niż strasznie....

abc2343

Może to i szajs, ale po co kopiować z niego pomysły?

hr_dooku

Tyle, ze to jest całkiem co innego a Nekromanta to nie zaden dym.

kamilxxx09

Dobra, Nekromanta to cień, którego design za ciekawy nie jest.

hr_dooku

Przyjrzyj się dobrze rozmowie z Azogiem.

kamilxxx09

Na DVDScr sama pikseloza, widzę tylko czarne plamy. Co mam zrobić?

hr_dooku

Nie wiem.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

może nie oglądaj piratów ?

SzymonekJR

Byłem w kinie. Poczekam na bluray,

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Załatw kopię BD. Nie wiem jak to zrobisz ale...POWODZENIA:)

straightlines

Zabawię się w Thiefa

hr_dooku

Ehh dobra dosyć już mam tej dziecinady. Uciekam z forum Hobbita 2 do Hobbita 3..

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

ściągnąć w BluRay, które jest dawno dostępne w sieci?

lolexX123

Taa jasne... Najpierw podaje się źródło, potem komentarz.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

a potem "wpis niezgodny z regulaminem"

lolexX123

To wyślij na priv. Na 100% to fake i wyłudzenie pieniędzy.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

jakbyś chociaż trochę prześledził moje wpisy na filmweb wiedziałbyś, że to nie fake nie mówiąc już o pieniądzach, o których również temat znajdziesz pod filmem "last vegas" (napisy).

lolexX123

Nie jestem jakimś debilem, żeby się na to nabrać. Albo dajesz źródło albo żegnam. Delektuj się tą wyimaginowaną kopią bluray sam, ja nie mam ochoty bawić się w tą dziecinadę.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

gdybyś był mniej ordynarny odpisałbym na twoją niezwykle plugawą wiadomość. aktualnie zastanawiam się czy jesteś godzien poznania tajników "pirata".. gdybyś był bardziej kulturalny to co innego. proponuję trochę mniej oszczerstw a także cierpliwości. jak mniemam jest to cnota, której nie posiadasz.

lolexX123

Haha dobre! "Tajników"?? ROTFL

Daruj sobie. Gdybyś był choć trochę poważny i szczery dałbyś to cholerne źródło a nie urządzał tu zabawę w piaskownicy. Ale wiem, że takowe źródło nie istnieje i nie masz jak się wybronić.

Wybaczam ci i żegnam.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

aktualnie można bez problemu ściągnąć (minimum) wersję w HD i 1080p. jeżeli masz jakieś wątpliwości to wiedz, że głupotą źródeł nie dostaniesz.

lolexX123

Hehe najpierw drogi kolego żeby cokolwiek udostępnić te źródła muszą istnieć, a dobrze wiemy, że to nieprawda.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

więc zapytam "publiczność": zagiąć go i podać źródło czy nie warto?

lolexX123

Do czasu aż ty podasz źródło wersja bluray już będzie w sklepach.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

ale wyszczekany ; ) nie zdałeś gimbazy czy jak? ; D

lolexX123

Jak na kogoś kto tak bardzo chce udowodnić mi, że jestem głupi, beznadziejnie bronisz swojej sprawy (oczywiście oszczerstwami, bo jakżeby inaczej może się bronić gimbus?). Nie wiem kto tu nim jest ale na pewno nie ja. Tym komentarzem doprowadzasz jedynie do tego, żebym uwierzył, iż w istocie jesteś idiotą.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

thepiratebay .se /torrent /9409288 /The_Hobbit_The_Desolation _Of_Smaug_2013 _NEW_HD_DVDScr_x264_ Pim
(usunąć spacje)
i kto tu teraz jest idiotą!? bez odbioru.

lolexX123

I to ma być bluray? HAHAHAHAHAH!!!!! Oszczerstwo raczej powinieneś skierować do siebie. To upscale DVDScr z rozdzielczości 360p ptasi móżdżku i do tego właśnie tą wersję mam na kompie od dawna.
Wyszło kto ma rację.

Pozdrawiam, hr_dooku

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

nie wspomniałem, że podam ci stronę z br bo na to nie zasługujesz a ci którzy wiedzą piszą do mnie śmiało ; ) życzę zdania gimbazy na dobrych ocenach panie niedowiarku. pozdrawiam