http://www.youtube.com/watch?v=lpqIDQI3Gqw Moim zdaniem ta jest najlepsza
Nawet jeśli to 1 hobbit miał mało scen ee więc trwało to by może minutę może mniej
No bo jest stary na co. Non stop efekty i nawalanka i tak do znudzenia. Nie ma się co dziwić.
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami jakie posiadam. Rozmowa Bilba ze Smaugiem była wspaniałym przykładem inteligencji smoka, natomiast cała "walka" z krasnoludami tylko i wyłącznie jej zaprzeczeniem z wyjątkiem tej chwili (bardzo, ale to bardzo krótkiej) kiedy Smaug zobaczył złoty posąg Throra, to spojrzenie smoka pełne zachwytu jak dla mnie było naprawdę świetne.
Też moja ulubiona. Strasznie mi się podoba, że Sauron nie jest już jakimś tam okiem :D
Też mi się to właśnie podobało bardzo. Takie...hmm... potężne :D. I może jak będę oglądać kolejny raz Powrót Króla, będę patrzeć na Saurona z mniejszym zażenowaniem ;)
Ja będę odstawać. Mi się najbardziej podobała cała walka podczas ucieczki z zamku elfów rzeką w beczkach. Uśmiałam się. Choć z książką to nie ma nic wspólnego, ale fajne było.
1. Początek filmu od końca prologu do Beorna.
2. Rozmowa Saurona z Azogiem - Czarna Mowa to majstersztyk.
3. Thorin i Thranduil.
4. Walka podczas ucieczki beczkami - moment, gdy pierwsza strzała trafia elfa, jest taki.. poruszający.
5. Gandalf w Dol Guldur, włącznie z Okiem Saurona.
6. Wszystkie sceny ze Smaugiem.
To nie jest jedna, tylko sześć ulubionych scen, ale co poradzić?
Zdecydowanie jedna z najlepszych.
Podoba mi się montaż dźwięku w tej scenie (tak się to chyba nazywa) - jakbyśmy byli jednocześnie wewnątrz tej 'bańki' z Gandalfem, a jednocześnie na zewnątrz. Takie trochę wrażenie, jakby się miało przytkane uszy. Jakby "to", co się tam pojawiło, ten Cień był próżnią, pochłaniał nie tylko światło, ale i dźwięk. Świetnie zrobione.
chyba muszę jeszcze z kilka razy obejrzeć ,żeby wybrać ulubioną...ale początek ***SPOILER***
(mowa o włamywaczu po czym świetne przejście na Bilba w momencie skończenia pierwszej części i końcówka - zemsta? Ja ci pokaże zemste....co żeś my narobili..."
są mocne ;)