Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ulubiona scena?

ocenił(a) film na 7

http://www.youtube.com/watch?v=lpqIDQI3Gqw Moim zdaniem ta jest najlepsza

lolexX123

Podawanie mi linka do dvdscr (pikselozy), które już od dawna hula po sieci nie jest za dobrym objawem bystrości i wciąż mi nie udowodniłeś, że jest wersja bluray do pobrania. Cóż... WYGRAŁEM. Jak będziesz chciał pogadać na poważnie i podać źródło wersji bluray to zapraszam.

Pozdrawiam, hr_dooku.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

czy ty umiesz czytać? "nie wspomniałem, że podam ci stronę z br". wygrać to sobie możesz w warcaby. dalsza rozmowa z człowiekiem twego pokroju nie ma sensu więc zakończmy tym właśnie wpisem.

lolexX123

W pierwszym udzielonym mi komentarzu napisałeś o wersji bluray, która jest już w sieci. Masz problemy ze wzrokiem czy pamięcią? Mam ci to zacytować? To, że piszesz, iż jest już bluray w sieci jest bezwartościowe, bo nie dałeś mi dowodu, o który proszę cię cały wieczór, a z tego wnioskuję, że go po prostu nie ma i bawisz się ze mną w kotka i myszkę.

hr_dooku

I g**** mnie obchodzi czy podasz źródło czy nie, ale skoro wolisz się kłócić cały wieczór niż zająć się czymś pożytecznym, to zapewniam, że nie ze mną. Nie będziesz mi wmawiać kłamstw niepopartych dowodami. Znajdź sobie innego delikwenta do gadki szmatki.

lolexX123

Tak wiem, że nie masz przyjaciół i lubisz kogoś podręczyć, ale wiedz, że nie jestem aż tak tępy, żeby nie móc tego wywnioskować z twojego zachowania.

abc2343

No mnie też ta scena kojarzyła się z Harrym Potterem. Voldemort atakuje jakimś czarnym dymem, Dumbledore rzuca patronusa. U Tolkiena magia była czymś nieuchwytnym, subtelnym i niedopowiedzianym. No ale współczesna widownia jest zachwycona, bo GANDALF UŻYWA POLA SIŁOWEGO, KTÓRE ROZWALA MOSTY.

Xoxoxox

To nie pole siłowe tylko swiatło.

kamilxxx09

ok
GANDALF UŻYWA ŚWIATŁA, KTÓRE ROZWALA MOSTY

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

Hehe, może i racja. Ale przyznać musisz, że to fajnie wyglądało. Ale i tak z tej sceny najbardziej mi się wbiło w pamięć OKO. Może jak będę następnym razem lotra oglądać, to oko z powrotu króla z 'oświetleniem' nie będzie wyglądało tak idiotycznie ;)

abc2343

No wyglądało fajnie, ale tak jak mówię, z Tolkienem to nie ma za wiele wspólnego. Film jest dostosowany pod współczesnego widza, który oczekuje fajnych efektów specjalnych. A Dumbledore pod względem epickości niestety i tak wygrywa:
http://www.youtube.com/watch?v=WPil58Utg7Y

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

Czytałeś książkę?

abc2343

którą?

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

Pottera

ocenił(a) film na 7
abc2343

chorego portiera buhahahahah:D

hr_dooku

Ha i co?

kamilxxx09

Sam sobie zaprzeczasz.

hr_dooku

Dopiero co został stworzony temat gdzie porównywane sa piosenki. Nie kłóc się ze mną

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Sceny z drugiej części walki są lepsze.

abc2343

Moja propozycja:
http://www.youtube.com/watch?v=06FfDOm-AiI

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

I AM FIRE I AM DEATH
Genialne zakończenie jak dla mnie. I jeszcze złoty smok, cudo po prostu :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Boskie!!! A muzyka tutaj jest zaje.bista!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Scena gdzie spece od efektów dali ciała z tym złotem, ale złoty smok spoko, chociaż pewnie usłyszę, że hejtuje skoro napiszę, że lepiej gdyby miał przednie łapy.

Kofwit

Gdyby miał przednie łapy byłby mniej oryginalny.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ale poruszałby się sprawniej. Tak męczy się i to czasem widać. Jest ciasno, a przednie łapy ułatwiłby życie co widać w pierwszej części.

Kiedyś chciałbym zobaczyć trzygłowego smoka w kinie. To byłoby oryginalne.

Kofwit

Przynajmniej fajnie się wił. Jak jaszczur:P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Przednie łapy lepsze.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Właśnie mi się podoba taki smok, jest bardziej "gadzi". Takie smoki "cztery łapy i skrzydła" kojarzą mi się z bajkami ;)

ocenił(a) film na 7
abc2343

Dobrze gada, polać mu!

ocenił(a) film na 7
abc2343

http://www.youtube.com/watch?v=qteq21CvDRE The best of the best.

straightlines

Haha Gollum wygląda jak niedorozwinięta żaba. Mocne :)

ocenił(a) film na 7
straightlines

Hehe, dokładnie ta scena, dokładnie z tego filmu ;p ?

ocenił(a) film na 7
straightlines

Co ja pacze.

Nie no, jest taki potworkowaty na swój sposób. Budzi litość, budzi odrazę, ciężko zidentyfikować co to za stworzenie. Podobny do ryby - z kim się zadaJESZ takim się stajesz ;) Głos trochę zbyt 'ludzki', ale generalnie nie jest to jakaś straszna porażka wg mnie.

ocenił(a) film na 8
abc2343

Rozmowa bilba ze smaugiem

ocenił(a) film na 7
pemmil

Dobra mamy zwycięzcę:D

ocenił(a) film na 8
straightlines

Smaug byłby idealny gdyby nie ta walka z krasnoludami

ocenił(a) film na 7
pemmil

dokladnie tak jak piszesz

pemmil

Gdyby nie walka narzekalibyście na mało akcji. Fajnie ze pokazali krasnoludzką kuźnię :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie ,stwierdzam że ta walka nie była jakaś beznadziejna tylko wolałbym po prostu dłuższą rozmowę zamiast walki gdyż ta. Rozmowa to majstersztyk

pemmil

Zgadzam się. Rozmowa jest wspaniała jak zagadki z Gollumem.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Dlatego ta walka byla niezbyt potrzebna gdyż smaug mógłby obronić się samą tą rozmową

pemmil

Ale to by było za mało. Akcja ze smokiem wygląda super. I to napięcie!

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jak by się to dobrze zrobiło to by nie było za mało
A szczerze to mogli pominąc te taczki thorin mógł po prostu pobiec jakimś tunelem

pemmil

Mogli. Ale dla mnie nie ma różnicy. Dla mnie to obojętne. A taczki sa jak najbardziej w klimacie krasnoludzkim hehe:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jak kto woli kwestia gustu

ocenił(a) film na 7
pemmil

Dokładnie, zagadki ze smokiem ehhhh:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Dzięki tym zagadkom byłoby gdzieś 5 minut świetnych scen a smaug poleciałby na esgaroth w logiczniejszych okolicznościach więc końcówka mogła być lepsza ale cóż... Jest jak jest niestety:(

ocenił(a) film na 7
pemmil

Może w EE będą te zagadki?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Trzeba mieć nadzieje

ocenił(a) film na 7
pemmil

Nadzieja na zagadki jest, pamiętasz scenę gdy Smaug mówi: "tu się kończy nasza mała gra"? może zaraz przed tą kwestią będą zagadki?