Te Ten post jest skierowany do tych co ciągle narzekają. Jest zwiastun, mówią za krótki, za mało pokazane, kolory nie te, nie wiarygodnie. Nie widzieli filmu, oceniają postacie. Tauriel zła, Legolas po co on tam. Scena z beczkami no nie powinny być zamknięte. A może jeszcze Gandalf ma za siwą brodę? Władca był i koniec. Gdyby Hobbita pokazali zamiast Władcy jako pierwszego w 2001 roku to byście sie srali ile wlezie.
Czekamy na to co będzie. Film jest w grudniu, ja liczę na FANTASTYCZNY film, a nawet jeśli mi się nie spodoba(w co nie wierzę) to na pewno nie będą spędzał tutaj pół dnia i hejtował film i tych co go lubią. Ogarnijcie się ludzie i przestańcie narzekać.
Masz rację, ja to dopiero teraz zauważyłam. Ale to dobrze, że poruszyłaś tę kwestię. To dziwne, że dwoje elfów sam na sam i po angielsku mówią. Azog nie mówi po angielsku w ani jednej scenie, a jakoś go rozumieją inni. No Thranduil też po angielsku rozmawia z tym dworzaninem. Mam nadzieję, że to tylko takie krótkie sceny, że w filmie usłyszymy piękny elficki. W we Władcy, Arwena i Aragorn też raz mówili po elficku raz w mowie wspólnej czyli po angielsku, więc tutaj może też tak będzie. Miejmy nadzieję, że wszystkiego pod Stany nie zrobią.
Ale kurde no to tak jak ja bym z Tobą pojechała do USA i od razu byśmy ze sobą po angielsku rozmawiały. To jest nienormalne. Chcę elficki. Jak dostanę to będę całą w skowronkach. Jak najwięcej elfickiego, oczywiście w adekwatnych sytuacjach.
No faktycznie. Ja tez mam taką nadzieję, że zrobią to porządnie. Całą sprawę komplikuje fakt, że to dla młodszych widzów jest też przeznaczone, ale w sumie jak film jest od 10 lat, to taki 10-latek chyba umie dość płynnie czytać napisy? A może tylko u nas tak jest? Stany, Stany... utrapienie z nimi ;-)
No dokładnie Stany Stany Stany. To kurde niech im dadzą lektora jak nie umieją czytać.
Ale ale, skoro w 1 części było tak dużo języka orków to młodsi też czytać zapewne musieli, więc co za różnica przy elfickim.
Teraz trochę z innej beczki, ale przed chwilą oblukałam Lee Peaca, czyli Thranduila i po prostu charakteryzacja to magia. On ma 191 cm wzrostu i ciekawa jestem jak będzie pośród innych wyglądał. Przystojny on jest, a na Thranduila idealny, wygląda jak król z innej planety w ogóle. Normalnie już bym poszła do kina usiadła i czekała ;D
No to wpasowuje się w wygląd elfickich królów, oni zawsze górowali wzrostem nad resztą. Hahaha, ja chyba też przeniosę się do kina. Chyba, też oblukam Lee Peaca. A jak mi się przypomina był swego czasu w naszym rankingu na najlepszych aktorów i sobie myślałam, kto to taki? Trzeba się mu przyjrzeć z bliska ;-) Gdzie on wcześniej grał?
No jest tam sporo filmów, ale na razie nie będę oglądać. Na razie pozostanie dla mnie Thranduilem, żeby mi czar nie prysnął. Idę obejrzeć jeszcze raz zwiastun ;)
Jednak obejrzałam po raz setny jeszcze raz ten zwiastun w takim porządnym HD i mi się podoba. Widoki są nieziemskie, powalają wręcz, a o królestwie elfów już nie wspomnę! Ta przestrzeń jest niesamowita, w 3D to powinno lepiej wyglądać niż na Avatarze.
IMAX 3D w tym roku obowiązkowo. Jeśli Thranduil będzie miał dużą rolę, to dla mnie nominacja do Globa albo nawet OScara murowana bo facet w ZWIASTUNIE i paru sekundach I części jest bardziej charakterystyczny niż niektórzy aktorzy, którzy dostawali Oscara na I czy II planową rolę. Thranduil będzie gwiazdą tej części na pewno, czy drugiej to się okaże :)
Ciężko. Akademia nie pozwoli PJ na powtórkę z rozgrywki, już to pokazali w tym roku z tymi nominacjami.
Nominacja była dla Gandalfa na I część tylko. Najpierw musimy zobaczyć Thranduila w akcji, dopiero później nominację albo nagrodę :) mam przeczucie więc się z nim podzielę. Mam racje-super, nie mam? trudno ;)
Jezu tak strasznie chciałabym iść na 3D. Mam nadzieję, że okulista mi nie zabroni. Ostatnio byłam na 2D i teraz uznałam, że muszę to zobaczyć w trójwymiarze.
Thranduil to jest naprawdę jeden z najlepszych wyborów produkcji w tym PJa. Zaraz obok Arwen i Aragorna. Normalnie ten aktor wygląda niepozornie, nawet w tej charakteryzacji, ale w zwiastunie to po prostu istota z innej planety, ciary mam jak nie wiem.
A tak w ogóle jaka jest różnica między Imax a normalnie? Jest gdzieś we Wrocławiu ten Imax?
Różnica wg mnie jest znacząca. Oglądałem w zwykłych salach filmy 3D, Star Treka, Iron Mena i gdybym oglądał je w IMAX byłby lepszy obraz a co najważniejsze dzwięk. Rok temu byłem w 48 klatkach na Hobbicie, w tym na pewno pójdę do IMAX i efekty będą lepsze.
Nie masz racji. W Polsce jest tylko 5 IMAXów: w Warszawie, Krakowie, Łodzi, Katowicach i Poznaniu. Z tego co wiem w Gdańsku jest budowa. We Wrocławiu niestety NIE MA ;)
Niby masz rację, Polaczki tylko narzekają, ale... ten zwiastun faktycznie jest słaby :( Mimo to pozostaję dobrej myśli. Dlaczego? Bo nad filmem czuwa Peter Jackson, który jeszcze mnie nie zawiódł.
4 godziny temu
Zmiany są nieodzownym następstwem tego co było w Hobbicie(filmie). Umieszczenie Azoga w roli głównego przeciwnika pociąga za sobą konsekwencje w pojawieniu się jego bandy w Mrocznej Puszczy itd
Zmieniając jedną rzecz, musieli zmienić pozostałe i za to im chwała. Bo mogli np. chaotycznie i bez powiązania pozmieniać poszczególne sceny i nic nie wyjaśnić. Jackson wie co robi i na pewno będzie logicznie wytłumaczone co, gdzie i dlaczego.
LOTR to przeszłość i dalsze porównywanie go do Hobbita nie ma sensu, zwłaszcza jeżeli chodzi o stylistykę i efekty specjalne. Nie dość,że technika poszła do przodu, to w dodatku Hobbit jest w stylistyce baśni i różni się całkowicie od LOTRa
Sztuczny wygląd może mieć podłoże w nienaturalnym poruszaniu się postaci, zbyt szybkim, co jest podyktowane kręceniem w 48 klatkach
Co do animacji Smauga:
nie można powiedzieć zbyt wiele na podstawie paro sekundowej sceny, w której widzimy jedynie jego głowę