PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

niech każdy z was napiszę jakie oceny przyznał każdej z tych części! wkrótce policzę głosy i zobaczymy która część
bardziej przypadła do gustu forumowiczom :)
ja zacznę:
Niezwykła podróż - 8
Pustkowie Smauga - 7
czekam na wasze głosy :) !

użytkownik usunięty
lolmiki

Niezwykła Podróż 7
Pustkowie Smauga - między 7/8 ale dałem naciągane 8

lolmiki

NP- 6
PS-6 było 7 ale po ponownym obejrzeniu zmniejszyłem

lolmiki

denisstradowski napisał mi na priv swoje oceny, oto one:
pustkowie Smauga - 10
niezwykła podróż - 6

lolmiki

NP 10
PS 10
Ale do NP mam większy sentyment:)

kamilxxx09

Ostatnią część tez ocenisz na 10

WielkiBob

Zanim obejrzy film ;) to już będzie 10 bez oglądania ;)

wort801

Nie, tak nigdy nie robię.

kamilxxx09

No nie wiem :)

wort801

teraz już wiesz:)

ocenił(a) film na 7
wort801

jasne ze wiesz ze tak robi:) gdyby mozna bylo juz teraz by dyszke wystawil

straightlines

Dobre :)

ocenił(a) film na 7
wort801

widziales jak zglasza kolejne tematy bo ktos smie napisac ze hobbit nie dobije do miliarda lub inne absurdy...:):):):

straightlines

Widziałem nic go już nie zmieni .....

straightlines

miło mi że działacie na moim przykładzie :)

WielkiBob

Tego nikt nie wie. Ale czuję że tak.

kamilxxx09

Hobbit to bardziej gniot niż arcydzieło pogódź się z tym

WielkiBob

Ale mnie nie interesuje twoje zdanie, kapewu?

kamilxxx09

to obiektywna racja. Pisze to jako znawca kina ,który się kinem interesuje od lat.

WielkiBob

W tej chwili mam ciekawsze rzeczy do czytania (naprawdę dobry horror) także twoje prowokujące do kłótni posty mam gdzieś. Narka

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
WielkiBob

Bo jest tam mrok. Moze Dol Guldur to bajka, co?

kamilxxx09

no wiesz, 7-latki mogą spokojnie obejrzeć...

lolmiki

No raczej. Znam osobe która w wieku 3 lat oglądała 1 część Narnii. W czasie strzelaniny w denver na Batmanie było kilkumiesięczne dziecko. Teraz na filmy dla dorosłych chodza dzieci, a na animacje dorośli.

kamilxxx09

hobbit po części jest filmem dla dzieci :) na sali obok mnie siedział pięciolatek i bez problemu obejrzał (chociaż podczas scen w Esgaroth prawie usnął...

lolmiki

Słabo. Ja widziałem dzieci na horrorze. Na Paranormal Activity. Co prawda była ich tylko dwójka (chyba), ale jednak.

kamilxxx09

no to już chyba lekka przesada :)

lolmiki

Możliwe. Ale widać, że na horrorach wychowane, bo siedziały za mną i raczej ze strachu nie piszczały. Ale śmiesznie wyglądali - jak Jaś i Małgosia:P

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Panie ogromny znawco kina. Nie wiesz Pan, że o gustach się nie dyskutuje? Też niegdyś byłem gotów oddać dziełom Peter'a Jackson'a 10 w ciemno, ale po Hobbitach.. Cóż. Nie uważam, że jest to gniot! Broń boże, jest to film świetny, ale nie to co książka.

Romek2348

A Pan skąd się zerwał? Z choinki? Ale już po świętach dawno.

ocenił(a) film na 7
Romek2348

To troll, żaden znawca. Don't you see that?

kamilxxx09

tak zwłaszcza te pola siłowe Gandalfa w walce z "Sauronem" a sorry z czarnym dymem były super mroczne hehe. Chłopczyku widziałeś kiedyś mroczny film ?Chinatown Polańskiego czy Sokół Maltański Hustona to jest mroczne kino lub a jeśli chodzi o mrok budowany przez stronę plastyczną filmu to choćby Sin City: Miasto Grzechu z nowszych i Obcy :ósmy pasażer Nostromo z klasyki .

WielkiBob

A czy ktoś mówi o tym, ze Pustkowie jest mega mroczne? Nie. Bo takie nie miało być.

kamilxxx09

Pustkowie w ogóle nie jest mroczne jest mniej infantylne od pierwszej części ale to wciąż kino dla 7-12 latków

WielkiBob

Nie. Bzdura. Jest w wielu momentach mroczne. Grobowce, Dol Guldur, Smaug, Mroczna Puszcza. To są mroczniejsze i powazniejsze sceny. Ale co ty możesz wiedziec o dobrym fantasy. Nic.
PS. To mój ostatni post. Żegnam.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Smaug i grobowce raczej nie :)

WielkiBob

Tutaj tez było napięcie. Masa sieci, pajaków, przyprawiająca o halucynacje sceneria puszczy. Jeszcze walka Bilba o Pierścień.

kamilxxx09

całkiem ostatni ? :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Rozumiem, że wiesz lepiej niż Jackson jakie miało być Pustkowie

straightlines

Pustkowie miało być mroczniejsze i powazniejsze niż 1 częśc, poniewaz zmienia się klimat i powaga sytuacji. I taki też jest film. Ostatnia częśc będzie jeszcze mroczniejsza.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No ale nie jest ani powazniejsze ani mroczniejsze więc nie za bardzo to wyszło. Napięcia w tym filmie tyle co w zluzowanych na maxa majtach babci.

straightlines

Twojej babci.

WielkiBob

Tylko ze obcy wcale nie jest straszny.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Jest mroczny

pemmil

PS tez.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Mi się hobbit naprawdę podobał i nic do niego nie mam ale tam w żadnym momencie nie ma mroku. Jest to luźniejsze kino :)

pemmil

Haha to nie wiem może załóż okulary, skoro nie widzisz mroku.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Skucha już mam okulary :) jak widzę inne opinie niż twoje są zabronione

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

co najwyzej komedia:D nie ćpaj tyle bo widzisz rzeczy ktorych nie ma, mrok w Pustkowiu a niby gdzie hjahhahaha?:D