Za montaż, muzykę, bardzo dobrze dobranych aktorów i świetnie odegraną nienawiść daję
9/10. Za tematykę odejmuję 4 gwiazdki, więc zostaje 5/10. Czemu tak? Bo nie fascynuje
mnie piłka nożna i uważam ją (jak i te całe kibicowskie ustawki) za niebywały idiotyzm. Ale
film świetny pod względem jak wspomniałem nienawiści i reszty emocji, które zostały
ukazane świetnie. Ciekawe zjawisko psychologiczne, ta chęć zaistnienia, te wszczynanie
bójek i bezsensowna bitwa na końcu filmu. Jak już chciał się tamten gość zemścić za
śmierć syna, to mógł to zrobić sam na sam, a nie z grupą ludzi. Ale nie mnie oceniać
idiotyzm innych ludzi (tu postaci). Po prostu nie mój temat, dlatego tak oceniam film. ;]
Wszystko fajnie ale oceniamy film a nie realny świat i skoro film uważasz za dobry to tak go powinieneś ocenić a nie odejmować punkty za nudną dla ciebie tematykę. Ja dla przykładu nie popieram morderstwa więc idąc twoim tokiem rozumowania powinienem nisko oceniać wszystkie kryminały bo ktoś kogoś tam zabił. Tak samo z wojennymi, katastroficznym, horrorami, tylko, że nie oceniamy wojen, katastrof i i ludzkich tragedii. Ty oceniłeś film dobrze, nawet bardzo dobrze po czym ująłeś mu punktów bo nie lubisz pseudokibiców. Skazanych na shawshank oceniłeś na 9 z serduszkiem czyli co?? Podoba Ci się to, że niewinnych ludzi wsadzają do więzienia i ich tam gwałcą?? Oceniaj filmy a nie realny świat na którym one bazują.
Wiesz, morderstwa a różnice hobby to co innego. Piłka nożna różni się od wsadzenia komuś w oko noża.