Koleś grający głównego bohatera pasuje do wizerunku twardego faceta i prawdziwego kibola jak pięść do oka. Rozumiem was dzieci urodzone w latach 90, że dla was twardym facetem jest koleś ze Zmierzchu albo Jared Leto albo jakichś Hobbit. Trudno, tylko nie wiem czy wiecie, ale żyjecie w jakimś powalonym świecie nie mającym nic wspólnego z rzeczywistością, a prawdziwy mecz ligowy (zwłaszcza na wyjeździe) przyprawia was o takie ciarki że jak słyszycie o rozróbach na stadionie to robicie w pampersa przed telewizorem. Film nie jest zły, ale główny bohater tak pasuje do swojej roli, że przez cały film człowiek zadaje sobie pytanie - co on tu robi? Tak sobie myślę że koleś został dobrany do tej roli po to żeby dzieci w wieku od b.o. do 25 lat utożsamiały się z nim, dzięki czemu film się lepiej sprzeda. Ze swojej strony mogę wam doradzić obejrzenie np. filmu Romper Stromper,żebyście wiedzieli co to jest prawdziwa adrenalina i prawdziwa rozróba.
Czy dobrze zrozumiałam? Elijah Wood nie pasuje Ci do roli twardego faceta, tak? ;)
O TO WŁAŚNIE CHODZIŁO !! Znalazł się on przypadkowo w tym całym kibolskim świecie, został wciągnięty przez brata męża swojej siostry.
hm... filmu jeszcze nie oglądałam, ale mam zamiar. Więc wypowiem się nie oceniając filmu:
1. Z recenzji wynika że chłopak nie był twardym facetem tylko 'spokojnym studentem' który musiał udawać, albo wręcz na stać się typowym kibolem. Więc wsadź sobie do tej roli takiego Stallone'a czy Willisa. Nie mogą przecież dobrze spełniać tej roli, to nie może być męski facet bo o to w tym filmie chodzi. Generalnie Ciasteczko ma rację.
2. Co do 'dzieci urodzonych w latach 90'. Ja urodziłam się w latach 90. Nie klasyfikuj wszystkich o tej dacie urodzenia do fanek wyglądu Pattinsona (kolesia ze Zmierzchu) czy Lautnera (-II-). Moimi ideałami faceta jeśli chodzi o wygląd są Dominic Purcell (ogolony, bez włosów na żelu), Till Lindemann (wokalista zespołu Rammstein), Richard Kruspe i oczywiście Bruce Willis. Cenię facetów którzy nie przejmują się swym wyglądem, są twardzi i męscy. Nie każda nastolatka jest wpatrzona w metroseksualistów, uwierz mi.