PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361429
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Nie mam pojęcia, o co chodziło w tym filmie. Zwroty akcji, obliczone na wyciskanie łez. Niby całkiem nieźle pokazana metamorfoza głównego bohatera, ale naprawdę nic poza tym. Film łzawy, płaski, szablonowy... Trochę jak melodramaty klasy B. Nie wiem do kogo skierowany był ten film- do kibiców? z fabułą jak w filmidle dla nastolatek? Do kobiet, które lubią się powzruszać? z taką tematyką? Naprawdę nie kumam. Dziwią mnie wysokie noty- coś jak z Avatarem- oceniany wysoko z racji tematu a nie rzeczywistej wartości filmu. Jeżeli wśród kibiców się takie rzewne historyjki rozgrywają, to jest to bardziej babskie i miękkie środowisko niż Klub Szalonych Dziewic.

ocenił(a) film na 2
spiewrosomaka

Zobacz inne posty to zobaczysz kto daje mu takie wysokie noty. Małolatki zakochane we Frodo. Zgadzam się w 100% ten film to dno.

użytkownik usunięty
spiewrosomaka

Zgadzam się z Wami chłopaki, film raczej denny. A może po prostu nie jara mnie tematyka kiboli, ich przyśpiewek i ustawek - do tego pokazana z takim patosem... I nie mogę wyjść z podziwu, że tyle osób -szczególnie dziewczyn- to łyknęło.

spiewrosomaka

Zgadza m się.To nie arcydzieło,ale...bez przesady,z pewnością,tzn. w mojej ocenie nie jest to film zły,tym bardziej denny,totalnie płytki.Nie gustuje w tego typu estetyce,ale ...no w miarę chociaż obiektywnie staram się go ocenić,choć nasze oceny są rzecz jasna TYLKO subiektywne.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
blusior

cóż, mnie też zbytnio 'nie jara tematyka kiboli, ich przyśpiewek i ustawek', nie jestem zakochana we frodo - wręcz przeciwnie, nie przepadam za tym aktorem a mimo to film mi się podobał, nie był to fenomen i arcydzieło ale podobała mi się w nim jedna rzecz - mówił o lojalności i przyjaźni ukazanej w dość dziwnym środowisku. a może po prostu jestem babą i 'łyknęłam to'

HenninHardine

Bardzo trafnie określiłaś wg.mnie-krótko i zwięźle temat film,tzn"o lojalności i przyjaźni ukazanej w dość dziwnym środowisku"
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
spiewrosomaka

Początkowo film mnie pozytywnie zaskoczył, ale zgadzam się, że im dalej w las robi się coraz bardziej rzewnie patetycznie i telenowelowo. A i jeszcze muszę dodać,że Shannon to paskudna bohaterka. Nie wiem jak można w takiej sytuacji w jakiej znalazł się jej partner (z winy jej brata zresztą) tak po prostu go zostawić i wylecieć za ocean.

ocenił(a) film na 7
dzikakulka

no Shannon zagrała troche patetycznie, co chwilę podważała decyzję Matta -.- i przez tą s*** zginął brat jej męża !! :O

ocenił(a) film na 4
Dragit17

Dokładnie. A zachowywała się jakby to ona była najbardziej pokrzywdzona z całego tego towarzystwa.

ocenił(a) film na 7
dzikakulka

Racja ;p Może miała depresje po stracie matki ;+

ocenił(a) film na 4
Dragit17

To akurat rozumiem, ale akurat ucieczki od ukochanej osoby już nie za bardzo.

ocenił(a) film na 7
dzikakulka

W sumie tak.

ocenił(a) film na 8
Dragit17

jak dla mnie film jest zajebisty do momentu spotkania z ojcem, potem to ckliwy badziew. Dlatego najlepsze filmy o angielskich chuliganach jak dla mnie to I.D. i Football Factory

ocenił(a) film na 7
mateuszjoe

Główny bohater Football Factory czyli Danny Dyer prowadził program Wojny na Stadionach i był nawet w polsce :) Było na Discovery ;D

ocenił(a) film na 8
Dragit17

widziałem:P jak jechał na spotkanie z którąś grup to się bał:P

ocenił(a) film na 9
mateuszjoe

Był w Krakowie,ale nie ma co się dziwić, że się bał w końcu obie ekipy używające sprzętu typu noże, maczety itp. Mógł do Łodzi przyjechać, bądź na Wielkie DeRby Śląska ;)