PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361038
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Dobry film, ale wydaje mi się, że nie wszyscy rozumieją o co chodzi. Wy traktujecie to jako pochwałę takiego postępowania. A ja odczytuję to wręcz przeciwnie. Ten film pokazuje, jaką głupotą jest agresja, że nienawiść rodzi nienawiść. Walczyć powinno się wtedy, kiedy naprawdę nie ma innego wyjścia, a nie dla prestiżu czy "fun'u". Widac rowniez, jak trudno oderwac sie od przeszlosci, uciec od popelnionych w mlodosci bledow (przepraszam, klawiatura mi szwankuje). Jesli chodzi o mecze, na takich duzych nie bylam, lecz widzialam kilka kameralnych imprez sportowych (to nawet lepsze, bo kibicujesz komus, kogo naprawde znasz). Poplakalam sie na koncu. Takie to gorzkie. Bo Ci chlopcy byli naprawde w porzadku, mogli miec normalne zycie. Elijah jak najbardziej pasuje, bo z takimi oczami nikt nie moze go podejrzewac o bycie bandziorem. A o to wlasnie w tej postaci chodzilo.

Daje 7 na 10.

ocenił(a) film na 8
TheNekokuroi

Całkowicie się zgadzam co do obsadzenia roli. Hunman też zagrał bardzo dobrze. Wahałam się między 7/8, w końcu zmieniłam na 8, bo jest to jeden z moich ulubionych filmów. Dobór utworu do sceny finałowej jest niebiański! Płakałam jak głupia! Ten element to wielka zaleta tego filmu!

megee

Mnie czegoś brakowało do 8. :) Ale końcówka faktycznie była świetna.

TheNekokuroi

film jest na poziomie(w porównaniu z 2cz.)
świetna akcja i rzeczywiście jest w nim jakieś przesłanie.

ocenił(a) film na 8
DevilGirl

Co do drugiej części zgadzam się, lepiej by było jakby w ogóle jej nie nakręcali.

ocenił(a) film na 10
megee

potwierdzam

TheNekokuroi

Pięknie powiedziane.
Dodam jeszcze, że ten film idealnie pokazuje instynkt stada, chęć gromadzenia się w jednej idei, bycia wspólnotą. Racjonalizm wtedy zanika, strach i zastanowienie również, kiedy ma się obok ludzi, którzy myślą tak samo.
Dawno żaden film tak mnie ruszył.

koletax

Dokładnie, pokazuje co to jest honor,rodzina.Jest to może film o jakiś tłukących się gościach,ale napewno nie jest to bezwartościowy film,który nic nie wnosi.Takich filmów jest niewiele(bez efektów specjalnych i całej tej szopki),a ta muzyka która dodawała klimatu filmowi.

ocenił(a) film na 8
DevilGirl

Ja uważam, że tutaj nie o same bójki chodziło, ale i o przekazanie siły, jaką może dać przyjaźń. Bądź co bądź, wszyscy członkowie GSE byli przyjaciółmi. Film jest genialny, ale miałabym kilka zastrzeżeń. Jednakże, jest ich o wiele mniej niż zalet. Warto poświęcić 104 minuty swojego życia, na oglądnięcie "Hooigans".

ocenił(a) film na 9
venezuel

Film bardzo dobry, klimat napięcie ta nie przewidywalność bardzo przypadł mi do gustu

ocenił(a) film na 9
TheNekokuroi

ja uważam że film jest świetny 10/10 na mnie naprawde zrobił wrażenie a po za tym lubie tego typu filmy