Moim zdaniem film może na 10 nie zasłguje ale 9 jak najbardziej tak. Bardzo dobrze się oglądalo,dobry film psychologiczny-napewno lepszy niż Siedem,szkoda,że taką niską ocenę ma.
Chyba was pogieło... jak to jest przenikliwe i lepsze od 7 to ja normalnie odpadam. Z poczatku moze i ciekawie się zapowiada ale po polowie oglądałem na siłe. Mało tego zakończenie jest tak przewidywalne że 10latek w polowie zorientuje się jak się to potoczy. Ten film chciał byc tak jak Siedem, pouczajacy, dajacy do myslenia i z przytłaczającym zakończeniem ryjącym beret, ale wogole mu to nie wyszlo.
4/10
Zobaczyłem tylko ze względu na Ziyi Zhang. Do 7 to mu dużo braukje.
Niestety sama Zhang to za mało. Raczej nie ma co tracić na ten film czasu.
To nie tak.
Po pierwsze ten film na pewno można porównać do Siedem. Siedem bez upału i deszczu, tylko z mrozem i śniegiem ;)
Po drugie film ma świetne zdjęcia, dobrą muzykę.
Po trzecie Denis Queid w magiczny sposób mi się tutaj podobał w swojej roli, i do tego spisuje się w niej dobrze - a to rzecz raczej bez precedensu.
Ziyi Zhang też ma fajną rolę, zagrała nieźle.
Do 7 brakuje mu wiele, bo i 7 to póki co szczyt tego gatunku. Freeman, Pitt, Spacey...
Niemniej film jest dość dobry, ja go zapamiętałem zwłaszcza przez bardzo ciekawe oddanie barw i ładne zdjęcia.
A może Siedem to dobry film??-kilkanaście lat temu to można było Siedem traktować jako dobry film,ale później powstało sporo lepszych filmów i nie z tak przewidywalnym zakończeniem.Ostatnio zrobiłem sobie seans ze znajomymi-Gothika,Siedem,Horsemen i Arlington Road--i według nas Siedem wypadł najgorzej.
Są gusta i guściki, nie ma co, ale Se7en to nie film by oglądać ze znajomymi. Na takie okazje lepsze są komedie, od biedy horrory.
Ja osobiście nigdy nie uznawałam Siedem za rewelacyjny film. No fajnie się oglądało, ale... dla mnie to był typowy thriller, jakich kręciło się w tamtym czasie setki.
Nie zgodzę się jednak z tym, że Jeźdźcy są lepszym filmem od Siedem. Siedem przynajmniej miało jakąś spójną fabułę, sens... A Jeźdźcy? Jakie mamy przesłanie? Że jeśli nie będziesz poświęcał swojemu dziecku dostatecznie dużo czasu, to ono Cię potraktuje siekierką.