6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18691
4,3 6 krytyków
Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy
powrót do forum filmu Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy

Film super 10

ocenił(a) film na 10

Film bardzo fajny chodź przenikliwy daję 10

ocenił(a) film na 9
szatan4444

Moim zdaniem film może na 10 nie zasłguje ale 9 jak najbardziej tak. Bardzo dobrze się oglądalo,dobry film psychologiczny-napewno lepszy niż Siedem,szkoda,że taką niską ocenę ma.

karolxx

lepszy niż siedem??? zastanów sie co ty mówisz człowieku.

clown

Chyba was pogieło... jak to jest przenikliwe i lepsze od 7 to ja normalnie odpadam. Z poczatku moze i ciekawie się zapowiada ale po polowie oglądałem na siłe. Mało tego zakończenie jest tak przewidywalne że 10latek w polowie zorientuje się jak się to potoczy. Ten film chciał byc tak jak Siedem, pouczajacy, dajacy do myslenia i z przytłaczającym zakończeniem ryjącym beret, ale wogole mu to nie wyszlo.

4/10

ocenił(a) film na 5
stan901

Zobaczyłem tylko ze względu na Ziyi Zhang. Do 7 to mu dużo braukje.
Niestety sama Zhang to za mało. Raczej nie ma co tracić na ten film czasu.

ocenił(a) film na 7
mroczny

To nie tak.
Po pierwsze ten film na pewno można porównać do Siedem. Siedem bez upału i deszczu, tylko z mrozem i śniegiem ;)
Po drugie film ma świetne zdjęcia, dobrą muzykę.
Po trzecie Denis Queid w magiczny sposób mi się tutaj podobał w swojej roli, i do tego spisuje się w niej dobrze - a to rzecz raczej bez precedensu.
Ziyi Zhang też ma fajną rolę, zagrała nieźle.
Do 7 brakuje mu wiele, bo i 7 to póki co szczyt tego gatunku. Freeman, Pitt, Spacey...
Niemniej film jest dość dobry, ja go zapamiętałem zwłaszcza przez bardzo ciekawe oddanie barw i ładne zdjęcia.

ocenił(a) film na 9
clown

A może Siedem to dobry film??-kilkanaście lat temu to można było Siedem traktować jako dobry film,ale później powstało sporo lepszych filmów i nie z tak przewidywalnym zakończeniem.Ostatnio zrobiłem sobie seans ze znajomymi-Gothika,Siedem,Horsemen i Arlington Road--i według nas Siedem wypadł najgorzej.

ocenił(a) film na 5
karolxx

Są gusta i guściki, nie ma co, ale Se7en to nie film by oglądać ze znajomymi. Na takie okazje lepsze są komedie, od biedy horrory.

ocenił(a) film na 2
karolxx

Ja osobiście nigdy nie uznawałam Siedem za rewelacyjny film. No fajnie się oglądało, ale... dla mnie to był typowy thriller, jakich kręciło się w tamtym czasie setki.

Nie zgodzę się jednak z tym, że Jeźdźcy są lepszym filmem od Siedem. Siedem przynajmniej miało jakąś spójną fabułę, sens... A Jeźdźcy? Jakie mamy przesłanie? Że jeśli nie będziesz poświęcał swojemu dziecku dostatecznie dużo czasu, to ono Cię potraktuje siekierką.

Sighma

fajnie kurwa spojlerujecie... za krotki?