Kto spodziewał się "siedem" będzie zawiedziony. Kto się nie spodziewał, będzie niewzruszony. nie polecam.
na tej stronie zawsze mnie w komentarzach irytowało odnoszenie się do innych filmów. Nigdy nowy film nie ma prawa być fajny bo przecież inny film z klasyki jest lepszy i trzeba tak odnieść się do nowego aby nie dorównał klasyce do pięt...
ode mnie 7/10 - ciekawy, to nie kryminał tylko thriller więc dlaczego w ogóle wspominacie o braku zaskoczenia? nauczcie się odróżniać te 2 gatunki. Tu ma się po prostu coś dziać ciekawego.
Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie, w dodatku ciężko znaleźć młodych aktorów którzy swoją grą nie zepsują filmu a im to się udało.
Estetyka filmu również na bardzo wysokim poziomie, każda scena szczegółowo zaplanowana w najdrobniejszym szczególe, obejrzyjcie jeszcze raz i zwróćcie na to uwagę.
co mi się jednak nie podobało? film mnie wciągał, wciągał, ciągle coś nowego... i... zakończył się w jednej nie za długiej scenie... o wiele za szybko, tematyka była bardzo ciekawa i fabułę można było bardzo jeszcze rozwinąć