Zdecydowanie TAK. Czytałam książkę i choć film odbiega od fabuły to i tak mi się podobał ;)
NIE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okropna profanacja Hrabiego Monte Christo!!!!!!!!
Calkiem przyjemnie sie ogladalo... Film rzadzi sie swoimi prawami, niekoniecznie musi byc wierny ksiazce...
nie Film jak film tylko zmieńcie temu czemuś tytuł żeby ludzie nie myśleli że napisał to Dumas i nazwał Hrabia Monte Christo
Zdecydowanie TAK!!! Smieszy jak ludzie porównują tutaj filmy do książek.To jest portal filmowy,nie książkowy.
to jest straszne co zrobili z tą książką, wszystkie cechy Monte Christa poszły sie, NIE NIE NIE
TAK. Nienawidzę filmów które sa wierną kopią książkowego pierwowzoru. Tutaj zdecydowano sie na sporo uproszczeń i bardzo dobrze. W zasadzie wszystkie zmiany na plus.
Książka zdecydowanie lepsza, nie da się w ogóle porównać, jedna z moich ulubionych, ale obejrzałam film zanim ją przeczytałam. Wtedy mi się podobał ale po zapoznaniu się z lekturą nie mam wątpliwości. Ale nie jest to adaptacja (nie wiem jak na tej stronie jest to oznaczone), jak oglądałam "Hrabiego..." po przeczytaniu książki zwracałam uwagę na "początkowe" napisy, lektor w telewizorni powiedział że film jest na motywach powieści Dumasa, więc to zdecydowanie zmienia postać rzeczy, czyli zwraca honor. Wiernym odtworzeniem książki jest francuski serial z Depardieu (obejrzałam tylko 1 odc bo był w niedogodnej porze).