PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32229}

Hrabia Monte Christo

The Count of Monte Cristo
2002
7,5 55 tys. ocen
7,5 10 1 55090
5,6 17 krytyków
Hrabia Monte Christo
powrót do forum filmu Hrabia Monte Christo

Głosujemy czy film sie podobał - TAK - czy - NIE-.
Głosy liczymy non stop!

użytkownik usunięty
doliwaq

Zdecydowanie tak

TAK, TAK, TAK!!!!

ocenił(a) film na 10
NiuniaMona

TAK. Super film

ocenił(a) film na 9
zoriia

TAK :d

Kahlen9

NIE !!!!!!
Może i reżyser miał w tym jakiś cel ale ja wolałbym aby film był wierniejszy książce.Co prawda Jim Caviezel może i nie najgorzej zagrał Dantesa ale to nie wielki plusik.

WSZYSTKIM MIŁOŚNIKOM KSIĄŻKI ODRADZAM.PISZĘ TO JAKO DUCH ;-D

ocenił(a) film na 6
Bondman

Nie.
Film normalnie istny robin hood książe złodzieji.
Powiem wam trzy nawiązania.
Uratowanie życia, zdobycie wspólnika.
Ucieczka z więzienia.
Zdobycie bogatej kobiety.

NiuniaMona

TAK !!!
I to bardzo :)

ocenił(a) film na 8
NiuniaMona

tak tak tak tak

użytkownik usunięty
NiuniaMona

nie za bardzo:D

ocenił(a) film na 8
NiuniaMona

TAK, podobał mi się.

NiuniaMona

Zdecydowanie NIE!!! Czytałem książkę i zawiodłem się na filmie. W ogóle film beznadziejny. Wątki prawie wszystkie przekręcone. Z powieścią nie ma co porównywac . 1/10

ocenił(a) film na 3
NiuniaMona

Nie nie nie, to profanacja książki

ocenił(a) film na 9
badkratos

TAK dla filmu -książka nie wiem ,nie czytałam ,oceniamy film nie książkę

badkratos

TAK, TAK, TAK!!!! Jeden z nielicznych filmów kostiumowych które naprawdę mnie się podobały i mam ochotę do nich wracać. Książki nie czytałam, ale jak już kiedyś gdzieś napisałam KSIĄŻKA TO NIE FILM I VICE VERSA! Tego się nie porównuje, nawet jak coś powstaje na motywach powieści to zazwyczaj zaczerpnięte są tylko imiona i wątek główny, a reszta to wizja scenarzysty i reżysera, którzy też się muszą czymś wykazać i tyle. Czyli film zdecydowanie na TAK, a o książce się nie wypowiadam, ponieważ nie czytałam i to nie miejsce na to ;p

ocenił(a) film na 8
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
NiuniaMona

Nie czytałem książki i ogólnie raczej nie dbam oo to w jakim stopniu film ją odzwierciedla.. ważne dla mnie jest to czy oglądanie filmu sprawiało mi przyjemność.
Dlatego TAK i ocena około 7/10 .. Optymistyczne zakończenia zupełnie mnie nie drażnią.

ocenił(a) film na 3
NiuniaMona

Zdecydowanie NIE! Ten film jest spłycony do granic możliwości, ta niby wielka zemsta Edmunda to tylko pic na wodę, a zakończenie niesamowicie tandetne. I tyle jeśli chodzi o film.

Roksolana_13

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEE..............................

Nawet gdybym nie czytała książki to i tak dla mnie ten film jest 1 z najgorszych filmów. Typowe amerykańskiego gówno robione dla tępych amerykańców,którzy nie zrozumieją oryginalnej historii i jej przesłania. Oczywiście na koniec kiczowaty,durny HE,bo przecież zakończenie oryginalne jest bleee.Ta,a Mercedes wyszła za Fernanda tylko dlatego,że była w ciąży-jasne:( bez komentarza

ocenił(a) film na 8
NiuniaMona

Fajny film, według mnie niewiele mu brakuje do arcydzieła. Wciąga od pierwszej sceny, czy też przysłowiowej klatki.

NiuniaMona

Mi się podobał. Oddzielam książkę od filmu. Książka ma swój urok pomimo, że jej zakończenie mnie bardzo rozczarowało i gnębi mnie do dzisiaj, dlatego nie mam zamiaru znowu jej przeczytać. Dla mnie film był dobry możliwe, że przez zakończenie, ponieważ było takie jakie chciałam kiedy czytałam książkę. Przynajmniej w połowie, bo zrobienie z Alberta syna Edmunda mnie trochę zdziwiło i zdenerwowało oraz było trochę za mdłe. Chciałam, żeby był w końcu z Mercedes, ale w mojej głowie inaczej to wszystko wyglądało. Jednak i tak film dla mnie był dobry.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8
NiuniaMona

TAK! Jaki wynik? :)

użytkownik usunięty
NiuniaMona

Jako adaptacja książki - zdecydowanie NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
NiuniaMona

Zdecydowanie TAK

NiuniaMona

Głosy liczymy non stop. Gdzie ?

Bo jak na razie nie widzę ani jednego podsumowania głosów.

ocenił(a) film na 10
NiuniaMona

Film mi się podobał i dałem 10.