PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=860744}

Hubie ratuje Halloween

Hubie Halloween
2020
4,6 11 tys. ocen
4,6 10 1 11326
3,4 9 krytyków
Hubie ratuje Halloween
powrót do forum filmu Hubie ratuje Halloween

To niesamowite jak mając naprawdę solidne zaplecze wśród masy znanych i często utalentowanych aktorów, podejrzewam że nie mały budżet, oraz chyba sporą część ekipy od Myszki Miki (to tylko domysły, sugerując się tu doborem aktorów jak i podziękowaniami na końcu) można wciąż stworzyć tak pozbawiony humoru i akcji film.

W trakcie filmu, aż dwukrotnie byłem pozytywnie zaskoczony czasem trwania filmu. ,,Oglądam już ponad 1,5 godziny a widzę że jeszcze sporo zostało". Problem był w tym że po sprawdzeniu okazało się że widziałem zaledwie 50 min. Czas więc dłuży się niemiłosiernie...

Może gagi? Oj tak żarty są świetne. Zakładając oczywiście że jesteś w wieku pomiędzy klockami lego a dojrzewaniem, więc pozostajesz na tyle młody by dalej śmieszyły cie żarty o kupie (Tak, są żarty o kupie...dużo żartów o kupie) ale i już na tyle stary żeby rozumieć podteksty i żarciki z uhuhu seksik. Gwarantuje że będziesz się bawił świetnie 13 latku...Nie no nie, film nadal jest nudny ale przynajmniej może się uśmiechniesz

Ostatecznie miałem mu jednak dać przynajmniej 3/10, gdyby nie ten twist. Twist fabularny na miarę M. Night Shyamalana, wciśnięty tak na siłę jak tylko się da wynikający z tego że twórcy mieli już 80min filmu i wciąż nierozwiązany wątek więc polecieli po najmniejszej linii oporu, tak żeby jak najszybciej to już skończyć

Ale nawet to dało by się przeboleć gdyby nie fakt że film na koniec wciska ci coś na kształt lekcji moralnej. Dokładnie tak! Film który ma żarty o seksie i sraniu próbuje cie pouczyć w najbardziej ordynarny sposób, robiąc Happy Ending z przesłaniem ,,Bądźmy mili" czy coś tak. Naprawdę już lepiej by było jakby na końcu wszyscy zginęli. Może przynajmniej bym się zaśmiał...

Ta 1 gwiazdka to tak w uznaniu dla przynajmniej kilku dobrych aktorów którzy się tam znaleźli

kapitanpolzga

Klockami lego bawią się też dorośli. Zobacz sobie np takie modele jak Chiron, Millenium Falcon UCS. Tak więc tutaj argument nietrafiony, co nie zmienia faktu, że jak to mawiam z żoną - Sandler jest "carem" komedii, porównywalnym tylko z "fenomenalnym" Karolakiem.

W sumie... Sandler jest Karolakiem amerykańskiego kina :) ooo to mi pasuje.