Troszkę podchodziło pod thriller. Inne niż poprzednie części, ale bardzo ciekawe. Podobał mi się motyw ze śpiewem Katniss :)
Nie odbierz tego jako atak na swoją osobę, ale ile masz lat? Chcę sie tylko zorientować jaki był "target" tego filmu.
Sorry o co ci chodzi?! Film bardzo dobry, moim zdaniem jest to perełka i prawdziwe arcydzieło! tak, nie bójmy sie tego słowa! ARCYDZIEŁO!!
Własnie dlatego zadał takie pytanie...
Niestety żyjemy w czasach gdzie każdy blockbuster jest okrzykiwany arcydziełem mimo, że w zasadzie żaden nim nie jest.
Prawde mówiąc mam nadzieję, że widać ironię w tym co napisałem. A tak całkiem serio, dla wymagającego widza film jest zwyczajnie słaby.
Rany, czy Ty, Dealric, naprawdę nie masz nic lepszego do roboty, niż siedzenie w kółko na forum i pisanie o filmie, który Ci się nie podobał? Którą dyskusję nie otworzę, tam Ty i Twoje wypisywane dziesiątki razy niepochlebne opinie. Nie podobał Ci się Kosogłos, super, już wszyscy załapali. Ale nie traktuj każdego, komu film choć trochę się spodobał, jakby kompletnie nie znał się na kinie. Każdy ma tu prawo do własnej opinii i, jeśli ktoś ma takie życzenie, może wystawić temu filmowi 10 i serduszko i nikomu nic do tego.
Och wybacz... Zapomniałem, że można pisać tylko pochlebne opinie, żeby fanom nie było przykro...
I jak to jest? Każdy ma prawo do swojego zdania, ale negatywne opinie powinny być przemilczane? Każdy ma prawo do własnego zdania, ale nie mam prawa przedstawić opinii o ludziach nieszczególnie znających się na kinie?
Każdy ma prawo do swojego zdania, jak długo jest to zdanie takie jak twoje?;>
Zarzucasz nieumiejętność czytania ze zrozumieniem i sam się do tej zasady nie stosujesz. Nigdzie nie napisałam, że nikt nie ma prawa do negatywnych opinii i akceptowane są tylko te pozytywne. Wyraziłam jedynie zdziwienie, że chce Ci się przesiadywać i pisać taki ogrom negatywnych opinii. Nie szkoda Ci na to energii? Mi osobiście, jeśli film się nie podoba, to wystawię 1-2 złe komentarze, ale najczęściej kończy się tylko niską oceną, bo szkoda mi czasu na zaprzątanie sobie tym głowy.
Twoje komentarze są zwyczajnie w świecie wnerwiające, tak samo, jakby wkurzały mnie komentarze wychwalające film pod niebiosa, w każdym możliwym miejscu forum. Wygląda to tak, jakbyś rozpaczliwie próbował każdego nawrócić na swój pogląd odnośnie filmu i mój odbiór nie ma nic wspólnego z tym, że dałam ocenę wyższą, niż Ty.
A ja nigdzie nie napisałem, że tak napisałaś. Jedynie to, że dość jasno sugerujesz to.
Nie nazwałbym też poświęcenia 2 minut dziennie wielką stratą energii, a o filmach dyskutować warto zawsze.
A jak są wnerwiające to nie czytaj, proste. Ja nikogo nie próbuje nawrócić, próbuje dyskutować. Wiem, że dla ciebie może to być niezrozumiałe słowo ale cóż...
Widzę, że usilnie próbujesz prowokować, zarzucając a to nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, a to nie rozumienie podstawowych słów, ale przykro mi - ja naprawdę mam ciekawsze rzeczy do roboty i bogate życie poza forum na filmwebie, dlatego nie będę już tracić czasu na dyskusję z Tobą. Życzę miłego dnia i jakiegoś ciekawego zajęcia.
No to mam to samo odczucie że Dealric od 3 lat ma misję do spełnienia. Może się mylę ale nie widziałem ani jednego pozytywnego komentarza odnośnie tej serii. Zmieniane są tylko krytyczne argumenty w zależności od treści filmu. Jednocześnie sam nie ocenia tych filmów.
A widziałeś jakieś nieuzasadnienie krytyczne? I nie oceniam? Zajrzyj w profil to znajdziesz oceny.
Cała seria dla mnie jak dotąd balansuje między 5 a 6.
Kosoglos -brak oceny, pozostałych nie znalazłem na profilu (może się nie wyświetla). Jeśli oceniasz na 5-6 to są gdzieś takze te dobre elementy filmów? Sorry ale przez te lata nie wspominałeś o żadnych pozytywach. Przecież 5-6 to są już niezłe filmy a z Twoich wypowiedzi sączy się taki jad jakbyśmy mówili o Kac Wawa i jeszcze bezgranicznie się nimi zachwycali.Są braki ale i plusy a nie tylko "plusy ujemne"
NIe sączy się jad. Ty tego jadu szukasz na siłę, a nigdy nie powiedziałem, że są to złe filmy.
Że są to skrajnie przereklamowane i w porównaniu z materiałem źródłowym relatywnie słabe filmy tak. Nigdy, że fatalne.
A Kosoglos nie ma oceny, bo nie wiem czy bardziej zasługuje dla mnie na 5 czy 6
Mnie również bardzo podobał się ten film. Nie skupiono całej uwagi tylko na Katniss, ale także na postacie drugoplanowe co dało pewne zrównoważenie. Choć w tym filmie było mało akcji to za to był przesycony emocjami. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, by na poprzednich filmach tej serii serce zabiło mi szybciej, podczas gdy na tej to się stało.
Miło przeczytać pozytywną opinię :) Ostatnio dużo osób uwzięło się na ten film, jaki on to nudny, bez sensu i wyprodukowany dla kasy.... mnie się jednak podoba i tak, śpiew Katniss to było bardzo dobry pomysł ;)