PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Śliczny, wymuskany Peeta i przemawiający Snow ;)
https://31.media.tumblr.com/1dcd830e3bd23ce76ccfb0c7d994e284 /tumblr_n7ni1nd6bC1rzxud4o1_500.jpg
Słyszałam, że to ma być trailer propagandowy. Ma być dużo Kapitolu a Snow będzie mówił Panem today, Panem tomorrow, Panem forever.
Tylko musicie usunąć spacje tam gdzie jest / przed tumblr

IKnowWhatYouAre

To mi bardziej wygląda na jakąś przeróbkę z 2 części niż ujęcie z Kosogłosa...

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

Właśnie przed chwilą zobaczyłem je na Facebooku. To już raczej pewne, że trailer będzie przed Transformersami :D

filmowy_laufer

Wszystko na to wskazuje! :D

IKnowWhatYouAre

Nie działa mi to zdjęcie ;P Ale wiadomo że Zwiastun będzie, prawdopodobnie, w czwartek <3

olix2012

Dobra już działa i widziałam je przed chwilą na Facebooku ;)

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

Przeróbka, tak? To zobacz to ;) http://dracosdragons.tumblr.com/post/89745281797/oh-my-god-the-mockingjay-teaser -trailer

IKnowWhatYouAre

Link się nie otwiera.

ocenił(a) film na 7
_Yuuto_

http://bleuwrites.tumblr.com/post/89747234687/dracosdragons-oh-my-god-the-mockin gjay-teaser

Maxty

Dzięki. ;) Ale co to jest? Widzę Snowa w jakimś białym wdzianku.

ocenił(a) film na 8
_Yuuto_

Filmik przecież, jakieś przemówienie. Czekam na więcej :)

straightedge

Czytałem że to ponoć fragment trailera. Krążą plotki że pierwszy trailer Kosogłosa ma mieć charakter filmu propagandowego.

ocenił(a) film na 7
_Yuuto_

To prawda. Trailer już wyciekł http://m.youtube.com/watch?v=ak5Hi12KAdA

ocenił(a) film na 7
TheKamiloos

Tak al zablokowane bo na yt szybciutko się tym zajmują. To i tak się pojawia w amerykańskich kinach w czasie reklam przed Transformers 3.

ocenił(a) film na 7
straightedge

ja odczuwam niedosyt. Czekam na konkretny trailer a nie taki urywek. W ogóle to dziwny ten teaser. Zupełnie coś innego niż dotąd pojawiało się w dwóch poprzednich częsciach.

IKnowWhatYouAre

Podobnie uważam. Dlatego mam nadzieję, że cały oficjalny zwiastun będzie lepszy i bardziej zachęcajacy. Ten jakiś taki bez wyrazu i nudny.

IKnowWhatYouAre

A ja widziałem ostatnio na youtube najprawdopodobniej urywek z Kosogłosa. Trwał ze trzy sekundy. Pokazywał Alme Coin podchodzącą do mikrofonu.

ocenił(a) film na 7
_Yuuto_

Tak, wiem. Widziałam. Dobra charakteryzacja. tylko jakaś młoda ta Coin.

IKnowWhatYouAre

Wyobrażałem ją sobie właśnie tak. Jest obłędna. Julianne Moore ma 53 lata. ;-)

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

Kuuuuurde żaden link nie działa :( Ani Twój, ani poniższe :<

czesiol

Nic ciekawego nie było. W czwartek zobaczysz, może nawet coś więcej.

Moncia21

A mogłabyś napisać co było ? Byłabym wdzięczna ;)

ocenił(a) film na 7
Dzolietta

Nic specjalnego. Wszystko białe. Stroje, tło. Snow siedzi na tronie, gada propagandowe hasla, pojawiają się słowa a potem kamera obraca się i na planie ogólnym widać Peetę, też ubrany na biało. Stoi jak żołnierz na warcie. Potem Snow mówi Panem today bla bla bla.

IKnowWhatYouAre

Dokładnie tak.

czesiol

Kto nie widział to strona joshifer. com ma jeszcze ten zwiastun.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

O, proszę. Moja znajoma z tumblra. Cięta na Lionsgate jak nie wiem ale jej nie zablokowali teasera.

IKnowWhatYouAre

Dzieki ;)

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Wie ktoś może o której jutro powinien być ten zwiastun?

ocenił(a) film na 7

Już jest
https://www.youtube.com/watch?v=7dCB2U9lX48#t=17

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

To jest trailer czy treaser, bo sam już nie wiem... To będzie wyświetlane przed premierą Transformersów czy jeszcze coś innego?

ocenił(a) film na 7

To jest przed Transformersami wyświetlane w kinach ponoć i jest to teaser. Trailer prawdopodobnie na ComicConie.

P.S Kurcze... Przyjrzałam się Peecie. Obawiam się, że Joshowi nie wyjdzie granie kogoś kto postradał zmysły i przez wszystkie części będzie robił miny zbitego szczeniaka jak na tym zwiastunie.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Dużo swoją mimiką się nie popisał w tym treaserze ;/

ocenił(a) film na 7

No właśnie. Rozemocjonowane nastolatki się podniecają jaki to wyczyn aktorski ale według mnie o znowu ta sama mina co zawsze. Boże, Josh nie schrzań tego. ;(

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Nie daruje mu jak spiep...y swoją mimiką rolę... Chodzi mi np. o przywitanie gorąco Katniss :D

ocenił(a) film na 7

To już w ogóle by bylo... Ale aktorom reżyser powinien mówić żeby popracowali nad mimiką, nie? Albo ci ich trenerzy od aktorstwa. Zawsze mnie dziwi kiedy aktor/ka używa tego samego wyrazu twarzy i nikt im nie zwraca na to uwagi. W ogóle to mam nadzieje, że to był spot z momentu gdy Peeta był przy zdrowych zmysłach bo jeśli ma być taki spokojny i z miną zbitego psa w czasie gdy poprzewracało mu się w głowie to będzie kicha totalna.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Wydaje mi sie że jak był zdrowy na umyśle to jest :D

ocenił(a) film na 6
IKnowWhatYouAre

Widziałam ten treaser tylko raz, ale gdzieś usłyszałam, że będzie to zwiastun propagandowy :) Więc jak ktoś czytał książkę to wie jak wyglądały pierwsze wywiady z Peetą ;) Moim zdaniem Josh da radę! Pokazał co nie co w WPO, więc myśle że podziwignie role ''zmienionego'' Peety (chciałam to napisać bez spoilerów :D).

ocenił(a) film na 7
Kinomanka2000

Spoilerów? Aa... no chyba dla tych co nie czytali książki. A tak ogóle to chyba ten jeden z probsów Snowa, o którym Katniss tylko wspominała, nie? Bo w żadnym wywiadzie Peeta nie stał obok Snowa a w pierwszym wywiadzie siedział z Ceasarem i opowiadał jak to jest na arenie.

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

Jak to nie? @SPOILER@ Kiedy Snow mówił o jedności i poprosił o krótkie słowa Peety to ten powiedział, że zginie w trzynastce o świcie. Stąd Trzynastka dostała parędziesiąt minut ewakuacji. Przed bombardowaniem, ten został obity i gdy kamera opadła na glebę.

IKnowWhatYouAre

Ludzie...uspokójcie się trochę :P Zobaczyliście jeden jak na razie krótki film i na tej podstawie snujecie swoje pomysły - jak dla mnie Josh wypadł bardzo fajnie...tzn. nie chodzi o to żeby przez cały czas wyglądał jak wariat bez opanowania - to jednak spot kapitolu więc dziwne by było gdyby Snow przedstawiał obok siebie kogoś niezrównoważonego,prawda? Poza tym, sceny, w której musi się czymś wykazać nie widzieliście więc radzę ochłonąć :))

ocenił(a) film na 6
panienka_2

Zgadzam się co do Josha! :) Też nie rozumiem tych opinii, bo niby co miał się rzucać jak jakiś psychol? Snow nigdy by kogoś takiego nie pokazywał publicznie :D

panienka_2

Potwierdzam :) Ogólnie jestem dobrej myśli : ) Przecież ten filmik trwał około minuty i Peeta tylko stal wyprostowany ; )

ocenił(a) film na 7
Ellarina

No wiem. Ja tak tylko głośno myślę bo mam małe obawy co do tego jak ogółem wyjdzie ten Peeta teraz w ostatniej części. Oby niepotrzebne.

IKnowWhatYouAre

A czy ktoś zauważył białą strzałke, która wystaje przy szyi Peety?

Moncia21

Zauważyłam, dość ciekawe :)

IKnowWhatYouAre

Jakby ktoś jeszcze nie widział, to tutaj jest oficjalny teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=7dCB2U9lX48

Nadienn

Słabe to. Równie dobrze mogli nic jeszcze nie pokazywać i by wyszło na to samo. Gdybym nie czytała książki w ogóle by mnie nie zachęciło do czekania na kolejne 'spoty'. Już myślałam, że ciut więcej jutro ujawnią i nic z tego. Minutowa nuda.

ocenił(a) film na 8
Moncia21

nie do końca się z tym zgodzę, ci, którzy nie czytali książki mogą się nieco zdziwić, co takiego robi Peeta u boku Snowa,przedstawiony w charakterze jakby jego strażnika i pewnie będą chcieli się dowiedzieć co jest grane. Ty czytałaś więc to dla Ciebie nuda, bo Cię to nie zaskoczyło w żaden sposób.

ocenił(a) film na 7
madzej

Ci, którzy nie czytali będą jeszcze nie raz zaskoczeni biegiem zdarzeń w filmie. Tych co czytali przyciąga sam fakt, że to będzie zobrazowane i w jaki sposób.

IKnowWhatYouAre

W sumie racja. Z tym, że właśnie po przeczytaniu tym bardziej chciałabym zobaczyć zwiastun w innym zobrazowaniu, w dużym skrócie, ale więcej szczegółów, stąd moje małe rozczarowanie. Choć oczywiste jest, iż to nie ostatni trailer, więc czekamy.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

A teraz tak szczerze. Co Wam mówi ta twarz?
https://31.media.tumblr.com/a01c264513fe47818d281c70fe857b97/tumblr_n7simx8YW91t f33luo1_250.gif

Ja widzę zmęczenie, smutek, przygnębienie i coś proszącego w tym spojrzeniu.