PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165900
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Mam nadzieje, że jest to tylko głupia plotka link news: http://www.celebeat.com/articles/17098/20150119/the-hunger-games-mockingjay-part -2-spoilers-plot-cast-news-will-it-have-a-different-ending-than-the-book.htm A wy co o tym sądzicie ?

użytkownik usunięty
buterfly

Zakończenie w książce było genialne, jedyne co mi w nim nie pasuje to pominięcie Johanny, Annie i pozostałych. W filmie powinni dokończyć ich wątki.

Ps. W filmie powinni oczywiście ukazać ta książkę upamiętniającą zmarłych przyjaciół, sojuszników itp. oraz epilog. Jak juz tu niektórzy pisali, film mógłby się zakończyć na ostatnich słowach Katniss, gdzie przestrzega czytelników, że istnieją gorsze gry :P

Nie wiadomo na, ile też ta informacja jest prawdziwa, bo reżyser mówił że jeżeli chodzi o epilog chcą być wierni książce .

użytkownik usunięty
buterfly

Widząc jak zekranizował W Pierścieniu Ognia oraz Kosogłosa Cz 1 to nie obawiam się ekranizacji ostatniej części trzeciej części XD

ocenił(a) film na 7

"Istnieją jednak znacznie gorsze zabawy (gry)" Tak, ten film powinien skończyć się na tych słowach bo oddają cały sens i przesłanie tej historii, moim zdaniem. Mam nadzieję, że ten artykuł to stek bzdur i film zakończy się zgodnie z książką (czyli tak jak oczekują tego fani) :)

użytkownik usunięty
NiepoprawnaMarzycielka

Powinni zakończyć jak jest w książce, moze zmienia tylko, że dopowiedza co się dzieje z Johanna i innymi (trochę tego oczekuje).

To akurat byłoby dobre posunięcie także ciekawią mnie jej dalsze losy .

użytkownik usunięty
buterfly

No i oczywiście, nie mogą pominąć książki, którą Katniss wraz z Peeta napisali.

Zastanawiałem się nad tym tekstem i, moim zdaniem chodzi tutaj, że raczej Jennifer nie zagra dorosłej Katniss w epilogu .

użytkownik usunięty
buterfly

Ja myślę, że będzie... W końcu Emma Watson i pozostali zagrali w 19 lat później.

Wydaje mi się jednak, że Jennifer mówiła o tym kiedyś, ale mogę się mylić .

użytkownik usunięty
buterfly

Byleby wyszło dobrze ;)

Ciekawe, kiedy zaczną promować druga część. W zeszłym roku jak było 300dni do premiery, dali już plakat.

ocenił(a) film na 10
buterfly

Zaczynam się bać. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych drastycznych zmian, typu ocalenie jakiejś postaci, która zginęła w książce. Liczę też na to, że będą wierni książce jeśli chodzi o epilog. Nie rozumiem czemu w ogóle coś zmieniają.

lovedream426

Też mam nadzieję, że takich drastycznych zmian nie będzie i ze raczej ta informacja, to tylko zmyślona plotka .

ocenił(a) film na 10
buterfly

Też mam taką nadzieję, bo po co coś zmieniać. Tak jak jest w książce jest dobrze.

ocenił(a) film na 7
lovedream426

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że mają ocalić jedną postać, która zginęła w książce. Podobno autorka żałowała tej decyzji i chce to naprawić w filmie ;D Jeśli już ma się to stać to liczę, że to będzie Finnick.

ocenił(a) film na 10
CastielQQ

Jeśli już musiałoby tak być to też liczę na to,że byłby to Finnick, bardzo go polubiłam :)

lovedream426

Reżyser stwierdził, że ta cześć będzie najbrutalniejsza, to jego śmierć absolutnie powinna być ukazana w filmie .

ocenił(a) film na 10
buterfly

No w sumie, i tak jestem zdania, że najlepiej nic nie zmieniać. I zgadzam się, że najlepiej co najwyżej dopowiedzieć losy pozostałych bohaterów.

CastielQQ

W takim razie mam nadzieję, że to będzie Prim. :D

ocenił(a) film na 10
coralajna

Też bardzo lubię Prim, ale jakby tak na to spojrzeć to gdyby Prim nie zginęła Katniss nie zabiłaby Coin i ogólnie uważam, że jej śmierć była potrzebna, ale wiem też, że będę strasznie płakać kiedy ona zginie...

lovedream426

Tak. Zdaje sobie z tego sprawę. Jednak jej śmierć uderzyła mnie strasznie. Zwłaszcza, że Katniss wzięła w Igrzyskach udział po to żeby ją chronić, a i tak na koniec umiera.

ocenił(a) film na 10
coralajna

Mnie też strasznie uderzyła jej śmierć.

ocenił(a) film na 7
buterfly

FILM ZAKOŃCZY SIĘ TAK JAK KSIĄŻKA! Nie wierzcie w głupie plotki. Producentka Nina Jacobson na twitterze wiele razy pisała, że nie mamy się czym martwić- epilog zostanie nakręcony w te wakacje, bo jak sama stwierdziła do tej sceny "potrzeba liści na drzewach" ;) Poza tym Jen w wywiadzie także wspominała, że być może jej chrześniak zagra rolę w finałowej części- każdy chyba domyśla się, jaka będzie ta rola :D Sorry, ale jakby zmienili cokolwiek to spotkaliby się z niezadowoleniem fanów, ponieważ końcówka jest kwintesencją całej historii, Katniss przecież podejmuję rolę społeczną, której nigdy nie chciała podjąć :D

użytkownik usunięty
Pecia15

Nic tylko czekać :D