Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295655
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

8?!!!!

ocenił(a) film na 10

Ja jestem kompletnie innego zdania. Film strasznie mi się podobał. Normalnie zakochałam się w
nim. Siedział mi w głowie jeszcze dłuugo po wyjściu z sali kinowej i naprawdę... genialnie im
wyszedł. Dlatego jestem ogromnie zdziwiona tą oceną. Dla mnie wszystko było w idealnym
porządku. Zwroty akcji, sceneria, ruchy kamerą, FABUŁA. Nie czytałam książki ale byłam w kinie z
osobą która czytała i powiedziała, że dużo się zgadzało. Dlatego - DLACZEGO 8?!!

Piter_

niewiele filmów przekracza granice 8.0.

imnotaudrey

imnotaudrey = troll

ocenił(a) film na 10
Nervesize

Ja powiem tak. Każdy wysawia oceny według własnej skali, które gdzieś tam w nim "siedzi" . Ja przyznam się że nie potrafię wystawiaś jakoś szczególnie zróżnicowanych ocen, bo film albo mi się nie podoba w ogóle (1-3), podoba się w miarę ale nie powala (4-6), podoba się bardzo (7-8) i "to jest coś co do końca życia będę pamiętał i będę do tego wracał z przyjemnością" (9-10). Więc takie rozmowy są w sumie nie na miejscu , bo dla jednego 6 znaczy to , co dla drugiego 10 i odwrotnie :). Ja jestem obeznany z recenzjami krytyków i prezentują się one tak: Rotten Tomatoe = 89% ( około 190 Fresh i ok 22 Rotten , co od razu wspomnę jest baaardzo dobrym wynikiem jak na tego typu wysokobudżetowy film) a średnia ocen to 7.6/10 też bardzo dobra. Na Metacritic film ma ocenę 75/100 z około 45 recenzji ( pierwsza część ma bodajże 63/100). Nie chcę nic mówić, ale po tych danych wprost widać, że film JEST DOBRY (oceniają tam ludzie którzy naprawdę się na tym znają i nie wstawiają 1 lub 10 dla beki) . Więc hejterzy i trolle, jak wy ich ładnie nazywacie :D, mogą skończyć już z gadaniem że film jest badziewny, nudny, słaby... Bo nie jest. Może się co prawda nie podobać, ale to jest każdego indywidualna opinia, ale nie można mówić że jest słaby...

ocenił(a) film na 8
Nervesize

8 to źle? od kiedy hahah, nie wiem czy znajdzie się tu film który obejrzała określona iloś osób (nie np 10) i ma 9
To jest forum, trzeba sugerować się własnym gustem, a nie oceną. Do czego ona wam jest do szczęścia potrzebna? Podbało się ok, nie tez dobrze, wstawiasz ocene jaka pasuje wg ciebie i tyle.
Film dobry, na prawde, ale jeśli zatrzyma się na 7,9 to i tak będzie dla niego cud ... (nie chodzi mi o to ze sama ocenie na 7, tylko o to, że w ogólnej skali filmow ten nie moze zostać przy 8)