Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

czy Katniss i Peeta będą razem czy ona bedzie z Gale
Osobiście wolała bym żeby Katniss i Peeta byli razem
Co wy o tym sądzicie ???

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
christekk92

Dzięki a wiesz może czy zabija Gale czy Katniss go uratuje ??

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Gale przeżyje, ale Katniss nie będzie chciała z nim być. Oni wszyscy bardzo się zmienią. Ani Katniss, ani Peeta nie będą zresztą takimi samymi ludźmi - prawdę mówiąc słodko-gorzkie to zakończenie ;/ sama się zastanawiam, czy oni właściwie nadal się kochali

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

Zakończenie książki było świetne. Ostatnie zdania - wciąż mam je w pamięci.
Ale i tak do tej pory, czuję niedosyt. Zarastanawiam się czy Collins zrobiła to specjalnie, czy miała ograniczone kartki xD
Wszystko pięknie było opisane, chwyta za serducho, serio. Nie sądzę, że po samym filmie można spekulować, bo w film jest bardzo zmieniony, a postaci nie poznasz tak dokładnie jak z książki. Osobiście uważam, że Peeta pasował lepiej do Katniss, choć były momenty, że kibicowałam jej i Gale'owi. Ostatecznie jednak uważam, że to dobry wybór.
A tak już z innej beczki... W nowym filmie będą musieli wiele pozmieniać, bo ciekawe jak wyjdą z tego, w jaki sposób w filmie zabito organizatora, kiedy w kolejnej części są tak ogromne nawiązania do tego sposobu. :/

ocenił(a) film na 8
TheSimple

Może Katniss zaśpiewa piosenkę o trawie, a Peeta namaluje Senecę wśród jagód ;)

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

Dowiesz się tam też dlaczego wybrała jego a nie zdecydowała się na związek z kumplem

ocenił(a) film na 9
mysza94

A mogli byscie troche zaspojlerowac dlaczego bo szukam wszedzie tej książki ale nigdzie nie umiej jej dostac a wolała bym tylko wypozyczyc a nie kupowac

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

To dość skomplikowane i trudno wyjaśnić to jeżeli nie znasz też treści "W pierścieniu ognia". Gale żyje ale na koniec nie będzie się widywał z Katniss bo zamieszka w innym dystrykcie.

ocenił(a) film na 9
mysza94

Dzieki no wiesz ja wiem tylko tyle co było w zwiastunie ;) jeśli znasz jeszcze jakieś ciekawostki to pisze ;p
Juz nie umiem się doczekac premiery filmu a to jeszcze 5 miesięcy ;(

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Gale prawdopodobnie przyczynił się (ale nie bezpośrednio) do śmierci Prim.

christekk92

przecież Prim nie umrze, to jak Gale ma się przyczynić do jej śmierci

ocenił(a) film na 8
grissini

a czytałeś/aś "Kosogłosa"? Prim zginie w wybuchu bomb zrzuconych na kapitolińskie dzieci

christekk92

no fakt. Właśnie wczoraj skończyłam czytać :D ale też zbyt dużej winy Gale'a w tym nie ma, przecież myślał, że te bomby konstruuje przeciwko kapitolińczykom i rządowi.

ocenił(a) film na 8
grissini

Tak, w tej kwestii się z tobą zgadzam.

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

ale przecież to nie będzie zakończenie, tylko druga część, w której nie będzie wyjaśnione, którego wybrała - zresztą na 100% wiadomo, że ona go tu jeszcze nie kocha, a nawet jeśli, to nie uświadamia sobie tego

ja to w ogóle słyszałam gdieś, że mają Kosogłosa rozbić na dwie części, co jest totalną głupotą... no ale taka moda ;/

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

Dlaczego głupota? "Kosogłos" ma bardzo rozbudowaną fabułe więc gdyby chcieli zrobić 1 film to by nie miał sensu, większości faktów by nie było bo mają ograniczenie czasowe. Dwie części są lepsze bo będzie bardziej szczegółowy. Jak chcesz się czepiać podziałów książki to Hobbita podzielili na trzy filmy.

ocenił(a) film na 8
mysza94

Fajnie, że będą 2 części, tylko trzeba będzie dłużej czekać :(

ocenił(a) film na 9
christekk92

i tu sie z tb zgadzam czytałam gdzies ze potem maja jeszcze 3 czesc nakrecic ;)

ocenił(a) film na 9
christekk92

jak wpiszecie na google kidy bedzie 3 czesc igrzysk śmierci wyskoczy wam strona zapytaj.com.pl i tam ludzie pisza ze 3 czesc podzielona na 2 czesci ma byc w 2014 i 2015 roku

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Tak, wiem. Na filmwebie ją już nawet utworzone stony

ocenił(a) film na 7
mysza94

Hobbit podzielony to już w ogóle żenada, ale ostatnia część Igrzysk jest najnudniejsza i spokojnie można by ją zmieścić w jednym filmie. Ale wiadomo, że lepiej pójść za kasą

ocenił(a) film na 9
RyczPie

Bez sensu to dzielić. Z góry wiadomo, że ekranizacja pierwszej części tej ostatniej będzie po prostu nudna, bo wiele się nie działo. Mówią, że ostatnia część była najlepsza, a dobrych było tylko parę momentów. Na pewno nie cała książka. Ale dzielenie... Matko, nie -.-'

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

Na ch0mikuj są wszystkie części. Ja czytałam na komputerze całą trylogię bo przecież w bibliotece zawsze wypożyczone...

ocenił(a) film na 8
Lellandra

są tam też świetne audiobooki. polecam ;)

ocenił(a) film na 9
Lellandra

to u cb w bibliotece chociaż są bo u mnie wgl niema ;/

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

A no co mi z tego, że są. Wszystkie lepsze książki są zawsze wypożyczone. Tak sobie myślę, że może by poszukać w mniejszych bibliotekach, ale tam pewnie znowu nie kupują nowych książek. I koło się zamyka.

ocenił(a) film na 6
paranormal_activity

Aż tak bardzo lubisz psuć sobie zabawę?

paranormal_activity

Pójdź do empika tam zawsze jest cała trylogia c:

ocenił(a) film na 9
Patty1990

Dzięki ;)
Niestety najbliższy empik jest dopiero w Zabrzu
ale jak tylko bede miała chwile to napewno tam pojade ;)

ocenił(a) film na 10
paranormal_activity

Katnis i Peeta będą mieli dwoje dzieci dziewczynkę i chłopca

ocenił(a) film na 9
Gienek16

coo ?? aha tego sie nie spodziewalam ;p
a w jaki sposób przyczynil sie do jej smierci ???

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

a to prawda ze maja jeszcze 3 czesc pozniej nakrecic no według tego co pisze gienek to 3 byla by o ktoryms z ich dzieci ktore zostalo wylosowane na igrzyska

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Wątpię. 75 Głodowe Igrzyska były ostatnimi. Chociaż kiedy już buntownicy zwyciężyli, postanowiono zorganizować ostatnie Głodowe Igrzyska z udziałem kapitolińskich dzieci, ale nie wiadomo, czy się odbyły...

ocenił(a) film na 9
christekk92

Ja to widzę tak, że Katniss specjalnie powiedziała Coin, że się zgadza na Igrzyska, żeby to nie podejrzewała, że Katniss będzie chciała się pozbyć jej. Myślę, że Haymitch domyślał się o co chodzi i dlatego ją poparł. Na prawdę wole tak myśleć bo mimo, że mam mieszane odczucia co do samej Katniss to nie wierzę, że inaczej by się zgodziła. Organizowanie kolejnych Igrzysk to czyste szaleństwo i mam nadzieję, że ten pomysł umarł razem z Coin.

ocenił(a) film na 5
Lellandra

SPOJLERY Z KOSOGŁOSA!!!

Oczywiście, że było dokładnie tak jak myślisz. Przecież Katniss mówi, że robi to dla Prim, a przecież jej siostra nigdy w życiu nie chciałaby rzeźi dzieci. Już te słowa świadczą, że zamierzała zrobić dla Prim coś zupełnie odwrotnego, czyli nie dopuścić do igrzysk. Potem jak spojrzała na Haymitcha i zastanawiała się, jak dobrze ją zna. A wielokrotnie była mowa o tym, że znał ją doskonale. Wiedziała, że wyczyta jej intencje i ją poprze. Zresztą zabicie Coin jest ostatecznym potwierdzeniem tego, że udawała. Katniss nie jest może jakąś nieskazitelną postacią, ale żeby podejrzewać ją o popieranie igrzysk?

ocenił(a) film na 10
paranormal_activity

Beetee i Gale skonstruują bombę którą wyślą do kapitolu i tam będzie Prim (miała leczyć i pomagać dzieciom ofiarą wojny) a bomba zesłana zostaje tym kapitolskim dzieciom w postaci spadochronow z jedzeniem itp. i one je otworzą i wybuchły bomby Prim umrze a Katnis zostanie poparzona

ocenił(a) film na 9
Gienek16

a to dlatego Katnis nie chciała byc z gale czy był jeszcze jakis powód ???

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Kiedy Gale wyjechał, zrozumiała, że kocha Petę.

ocenił(a) film na 8
christekk92

moim zdaniem wcale nie zrozumiała, a jeden został, drugi wyjechał to się wzięła za tego ;/ osobiscie wołalam Gale'a i dla mnie zakonczenie jest beznadziejne :/

slowa Peety: pokochaczyłem ją gdy tylko ją ujrzałem... - tanie i niemozliwe

no cóż, kobieta to pisała, może wierzy w takie cos, ja niestety nie

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

Uważała, że do szczęścia nie jest jej potrzebny Gale, który ma w sercu żar podsycany zemstą na kapitalu ale wiosenny mniszek, którym był Peeta (w I części jest powiedziane czemu tak go nazywa) :)

ocenił(a) film na 8
mysza94

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 9
mysza94

Ona w pierwszej czesci zrozumiala ze go kocha kiedy go znalazla nad ta rzeka a potem sie nim zajmowala w tej jaskini narazila nawwet dla niego swoje zycie a napewno nie zrobila by tego gdyby czego do niego nie czula . a w miedzy czasie kiedy zamiast tej areny pokazywali te ich miasto widac bylo zw Gale byl zazdrosny . A teraz dopiero gdy on wyjezdza ona zrozumie ze kocha peeta czemu to wszystko musi byc takie porecone ale lepiej pozno niz wcle ;)
Macie jeszcze jakies ciekawe info w sprawie filmu ???

ocenił(a) film na 9
paranormal_activity

Rzecz w tym, że w pierwszej części ona udawała żeby uzyskać sponsorów, Peeta kocha ją od początku. W filmie nie było to dobrze pokazane ale właśnie w książce jest wyraźnie zaznaczone, że ona udaje i na koniec daje mu to do zrozumienia. W wielu miejscach książka i film to dwie różne sprawy np Peeta w filmie ma nogę, rana mu się goi przez lekarstwo a w książce po wydostaniu się z areny mu ją amputują i ma protezę.

ocenił(a) film na 9
mysza94

Ale z tego co czytalam na innych stronach to w niektorych moentach film jest lepszy od ksiazki
Ale jesli to wszystko bylo na niby t bardzo dobrze to wygadalo i wydaje mi sie ze jesli to wszystko mialo byc na niby to zaczela by go calowac i narazala by dla niego zycie

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Książka jest lepsza- moim zdaniem. Katniss całowała Peetę, aby zdobywać sponsorów, by mogła uratować ich z areny. Później sama nie mogła połapać się w uczuciach.

ocenił(a) film na 8
mysza94

Ta rana zadana mieczem Catona zagoiła się, ale przy rogu obfitości zraniły go zmiechy i powstała nowa rana

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Na końcu "W pierścieniu ognia" Peeta zostanie schwytany przez kapitolińskie władze, podczas, gdy Katniss uratują władze 13 dystryktu. Podczas pobytu Peety w Kapitolu prezydent Snow podda go procesowi "osaczania"- takie pranie mózgu, przez co Peeta będzie chciał zabić Katniss. Będzie się działo. Radzę przeczytać książkę. Nie pożałujesz ;)

ocenił(a) film na 9
christekk92

Wow to sie staje coraz bardziej ciekawe jesli znajde gdzies to z checia przeczytam ;) a jak ona go uratuje no bo jesli piszecie ze na koncu beda razem to jakos go musiala uratowac ???
;)

ocenił(a) film na 8
paranormal_activity

Zostanie poddany terapii, zorientuje się, że jego wspomnienia są fałszywe... To trochę skomplikowane. Musisz przeczytać, to wszystko ładnie się ułoży.