czy Katniss i Peeta będą razem czy ona bedzie z Gale
Osobiście wolała bym żeby Katniss i Peeta byli razem
Co wy o tym sądzicie ???
Omg mozna sie pogubic ;) ale wielkie dzieki za opowiesci ;) juz sie nie umiem doczekac premiery filmu zobaczymy czy bardzo sie bedzie roznil od ksiazki
A moglbus mi jeszcze tylko powiedziec za co oni go bili w tym zwiastunie ? ; p
Sory ze tyle pytan zadaje ale poprostu juz mna nosi odkad zobaczylam zwiastun ;)
Bo w dystrykcie są nowi strażnicy i akurat przyniósł świeżo upolowanego ptaka do kogoś aby go sprzedać i był właśnie nowy strażnik tam, który nie przymyka już oko na takie coś. Ogólnie to kłusownictwo było :)
Wszystko przez to ze on chcial zaroboc masakra
Dzieki jak bedziecie cos jeszcze mieli to piszcie ;)
Gale przyniósł indyka upolowanego w lesie do głównego strażnika pokoju w swoim dystrykcie- Creya (Strażnicy pokoju w 12 dystrykcie wiedzieli, że poluje w lesie razem z Katniss i kupowali od nich mięso na ćwieku). Kiedy Gale dotarł na miejsce okazało się, że do 12 został przysłany nowy główny strażnik pokoju, który widząc Gala z indykiem skazał go na chłostę.
I gdyby Katniss w porę nie przyszła to pewnie by go zabili bo był tak skatowany. Zanieśli go do jej mamy która wyczyściła mu rany a córka burmistrza przyniosła leki przeciwbólowe.
Tak, ale córki burmistrza nie ma w pierwszej części filmu, a powinna być (To ona podarowała Katniss broszkę z kosogłosem), więc nie wiem, czy pojawi się w drugiej...
Szkoda, że ją ominęli, wydaje mi się, że skoro nie było jest w pierwszej to w drugiej też jej nie pokażą :(
A w filmie było że Katniss poszła to jakiejs kobiety cos wymienic i kiedy juz miala odejsc zauważyła ta broszkę z kosogłosem a ta kobieta jej powiedziała żeby ją sobie zabrała
Ale wy wszyscy mowicie ze ona robila to wszystko dla sponsorow
ale kiedy oni siedza w tej jaskini i on jej zaczyna opowiadac o tym ze ja obserwowal kiedy ona chodzila do domu ze szkoly bylo widac ze ona jednak cos poczula i ze on nie jest jej obojetny
Zadajesz tyle pytań, że to już irytujące. UWAGA: MASA SPOILERÓW!!!
Czytałam, a właściwie przejrzałam ebooki, które albo były marnie przetłumaczone, albo styl tej książki i całej historii pozostawia wiele do życzenia.
Film się różni bardzo od książki, chociażby tym, że Katniss nie kocha Peety przez większość czasu. To, że chciała go uratować, to chyba normalne, skoro lepiej walczyć o przetrwanie we dwójkę niż w pojedynkę, dlatego tak bardzo chciała żeby wyzdrowiał, dlatego udawała, że go kocha, żeby pozyskać sponsorów.
Peeta może i kochał ją od początku, może i nie... na pewno jej, a także i sobie, bardzo pomógł tym, jak powiedział na wizji, że będzie musiał walczyć przeciwko dziewczynie, którą kocha.
Jedno jest pewne, Peeta na pewno jest zakochany w Katniss jak już razem walczą na arenie przeciwko pozostałym uczestnikom Igrzysk.
W drugiej części oni kontynuują teatrzyk, jak to są wielce zakochani. Peeta oczywiście przy tym cierpi, ale robi dobrą minę do złej gry. Znowu trafiają na arenę, bo władze wymyśliły podstęp, aby umieścić wszystkich zwycięzców na wyspie i żeby się między sobą pozabijali. Z wątków miłosnych, to można zdradzić, że wymyślą bajeczkę, że Katniss jest w ciąży, a oni chyba wzięli ślub, co wzbudzi sympatię, współczucie widzów, a przede wszystkim wściekłość mieszkańców dystryktów przeciwko władzy.
Nie bardzo ogarnęłam końcówkę, bo tam wszystko było bardzo chaotyczne. Ale druga część kończy się zamachem stanu , Katniss zostaje przewieziona do ostatniego tajnego dystryktu, a Peeta zostaje porwany. W trzeciej części oni tam walczą ciągle. Peeta jest torturowany. Ogłupiane jest społeczeństwo, że niby Katniss jest tą złą, a Peeta przeszedł na stronę wroga. Oni mu tam mieszają w głowie. Jak go w końcu uwolnią, to okaże się, że pozmieniali mu wszystkie wspomnienia z Katniss, a on uważa ją za wroga. Jakoś chyba od tego momentu do Katniss dotrze, jak ważny dla niej jest Peeta, aczkolwiek kto ją tam wie.
W mojej ocenie, ani Peeta jej na koniec nie kochał, ani ona jego. Ale przeżyli tak dużo, że tylko ze sobą mogli być, bo nikt inny by nie zrozumiał ich cierpienia. Katniss nie mogła być z Galem po śmierci siostry i tyle. Dwoje okaleczonych ludzi.
Książka byłaby dobra, gdyby nie była napisana stylem Zmierzchu i tak chaotycznie poprowadzona. Może to moja wina, że czytałam ją fragmentarycznie, ale na przykład śmierć Primm jest opisana jednym zdaniem ;p i to niedosłownie. Podobnie inne wątki ;p
Pod tym względem film jest o niebo lepszy. Głównie za sprawą Jennifer 'Lawrence i Harrelsona
Dzięki za opisy
a jesli ci przeszkadza ze zadaje tyle pytan to nikt ci nie kaze tu z nami pisac
chodzi o to, że co chwilę doptytujesz o jakieś pierdoły, które ci już wcześniej ludzie wyjaśniali... po prostu rozgranicz film i książki, nad którymi i tak nie warto się zatrzymywać, bo prawdopodobnie reżyser je pozmienia, żeby nie było tak kiepsko, jak już pisałam wyżej
Ja pytam tylko o to co chciała bym wiedziec
na koncu napisalam "...dzieki i jesli znacie jeszcze jakies fajne ciekawostki to piszcie" i juz o nic wiecej nie pytałam. Albo pisze to co wiem z pierwszej czesci i nic wiecej
Pytaj pytaj paranormal_activity nikt ci nie zabrania a jak tolerancja91 się nie podoba nie musi wchodzić i czytać tego wątku
Może już o tym gdzieś czytałeś, ale:
W "W pierścieniu ognia" trybuci zostaną wylosowani z puli dotychczasowych zwycięsców w dystryktach. Trafią oni na zegarową arenę, podzieloną na 12 części, na których co godzinę zostanie uaktywnione nowe zagrożenie, np: trująca mgła, krwawy deszcz, głoskółki, fala, małpy, błyskawice i inne. Tym razem Katniss i Peeta sprzymierzą się (za sprawą Haymitch'a) z Finnick'iem, Mags, Joanną, Beetee'm i Wiress. W tej części Katniss decyduje się ocalić Peetę, poświęcając własne życie, ale nie wszystko pójdzie zgodnie z planem...
A i jeszcze (zanim trafią na arenę) Peeta ogłosi, że on i Katniss są małżeństwem i spodziewają się dziecka (co jest nieprawdą).
też, ale przede wszystkim dlatego, aby ukazać okrucieństwo władzy. Do tej pory zwycięscy mieli zagwarantowany to, że nie trafią ponownie na arenę, a tu Snow z takim czymś wyskoczył. Niby zaplanowano to 75 lat temu, ale są pewne wątpliwości.
Ciężarna trybutka wzbudza większe współczucie i również niechęć do organizatorów, no bo jak można skazywać na śmierć dziewczynę w ciąży? A małżeństwo pewnie po to, żeby ciąża lepiej "wyglądała". Seks dopiero po ślubie i te sprawy.
Aha dzięki wszystkim za wszystki odpowiedzi ;) i w pełni zgadzam sie z zuzanna 90
Przeczytaj sobie drugą część, jest najfajniesza. A w zwiastunie właściwie nic nie pokazali, musieliby zaspojlerować całą książkę.
Co do rozbicia "Kosogłosa" to już prawie pewne. Moim zdaniem dobrze że Katniss i Peeta będą razem bo Gale wypiął się i wyjechał do innego dystryktu. Seria ogólnie na prawdę super. Jedyna która przeczytałam aż 3 razy i przymierzam się do 4.
Błagam, nie zdawaj takich pytań i przeczytaj najpierw książkę. Film jest wierny, ale i tak książka jest genialna i o wiele lepsza.
Esterwafel z chęcią bym ją przeczytała gdybym tylko ją gdzieś dostała a w mojej okolicy szukałam już chyba wszędzie
kochana, jeśli bierzesz pod uwagę audiobooki, to na youtube są świetne audiobooki czytane przez Annę Dereszowską..polecam gorąco! http://www.youtube.com/results?search_query=audiobook+igrzyska+%C5%9Bmierci&oq=a udiobook+ig&gs_l=youtube.1.0.0.6081.14956.0.16550.12.8.0.4.4.0.94.644.8.8.0...0. 0...1ac.1.11.youtube.BJ9wYAbLEh8
Nie ma to jak skupiać się na romansie zamiast na świetnym przesłaniu i rebelii :)
Paranormal activity chcesz ciekawostek? Katniss wyruszy do Kapitolu z 12 osobami z których przeżyje tylko 4 osoby. Finnicka rozszarpią zmiechy. Katniss złąmie sobie kośc przy pięcie, skacząc z drzewa. Katniss wysadzi arenę, i poleci do Trzynastego Dystryktu. Będąc kosogłosem, stoczy bitwę z poduszkowcami w 8 dystrykcie, wysadzi górę w drugim dytrykcie i będzie walczyć w strajku (czy bitwie) też w dwójce. Chcesz więcej napisz pod tym tematem./