Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Jak myślicie...

użytkownik usunięty

Zrobilibyście tą trylogię na lekturę szkolną. Wprowadza ona dużo wartościowych rzeczy,
oczywiście pomijając zabijanie...

ocenił(a) film na 7

Tak, generalnie u mnie też sporo osób "szaleje" za igrzyskami choć tylko niewielki procent z nich czytał książkę - reszta oglądała film , choć dobre i to ;) A tak w ogóle to kiedyś gdzieś czytałam że w jakiejś szkole w USA w której uczniowie mogą samie wybrać książkę która będzie później omawiana na lekcjach, wybrano na lekturę właśnie igrzyska i tam się powieść podobno bardzo podobała .

użytkownik usunięty
Alitka_tv

Jest w dodatkach na DVD pewne wideo, co uczniowie mówią że wybrali Igrzyska na lekture czy coś w tym rodzaju ;D

Generalnie gimnazjum to zbiorowisko niedojrzałych emocjonalnie ludzi chociaż oczywiście są wyjątki :D Na jedną klasę znajdzie się kilka normalnych osób :P I całkowicie się zgadzam...to najgorsze co mogło powstać.

użytkownik usunięty
panienka_2

Tak samo uważam ;D

ocenił(a) film na 9
Alitka_tv

Nie, w liceum jest tak samo. Jak nie gorzej.

ocenił(a) film na 7
Horven

Cholera. W taki razie rzucam szkołę ;D

ocenił(a) film na 8

Fajnie by było. Ja znam pewne gimnazjum w którym jednym z lektur to wiedźmin więc może w przyszłości.

ocenił(a) film na 8

Nie przepadam za lekturami szkolnymi bo, większość z nich jakie miałam to były tak durne, albo nauczyciel tak je opracowywał, że nie miałeś ochoty nawet na nie patrzeć.
Jednak gdyby dali mi do opracowania Igrzyska sądzę, że pewnie byłabym bardzo pilną uczennicą języka polskiego :-p
Oby tylko jakiś babochłop (na ogół takie nauczycielki są w mojej szkole), tego by mi nie zepsuł bo, wtedy bym jeszcze mogła znienawidzić IŚ, a teraz są jedną z moich ukochanych książek :)

użytkownik usunięty
lexandra008

Masz rację ;D

ocenił(a) film na 9

Z jednej strony to mogłoby być całkiem fajne i ciekawe, ale z drugiej... Jakoś nie wyobrażam sobie, by mówić przy całej klasie o moich odczuciach, co do tej książki - to wszystko byłoby jakieś takie sztywne. No i jeszcze znaleźliby się jacyś debile, którzy zaczęliby niecenzuralnie ją obrażać.

użytkownik usunięty
Horven

Jak debil to debil ;D

no rejczel ,to by była najlepsza lektura ever ;D

użytkownik usunięty
wampirek_888

Forever^^

ocenił(a) film na 10

Lepiej nie... U nas w szkole była afera że na zastępstwie oglądaliśmy film. Było parę do wyboru, lecz chłopak który miał Igrzyska, bez pytania o zdanie, włączył. Oczywiście odpowiedzialność klasowa i już nigdy nie oglądniemy żadnego filmu itd. Na szczęście to było pod koniec roku ostatniej klasy podstawówki, lecz i tak wszyscy mieli dość nauczycieli. "Tyle krwi i morderstw! To nie jest film dla dzieci!" Alternatywą była Królewna Śnieżka... Sądzę że nadopiekuńczy rodzice by nie pozwolili. Rodzice mojej koleżanki dopiero teraz pozwolili przeczytać Harrego Pottera. To nie jest normalne...

użytkownik usunięty
wika_kolaszynska

Nie pozwolili przeczytać Harry'ego Pottera w podstawówce? Przecież jest to lektura w 4-6 klasie...

ocenił(a) film na 9

Może za sto lat pozwolą omawiać coś, co nie wywołuje u mnie obrzydzenia do książek.

użytkownik usunięty
Horven

U mnie tylko lektury wojenne budzą obrzydzenie, resztę książek jakoś trawię...

Bardzo dobry pomysl! Te książki "same się czytają" w przeciwieństwie do wielu szkolnych lektur a przecież szkoła powinna zachęcać do czytania a nie zniechęcać :)

użytkownik usunięty
Argunka

Może za jakieś 10-20 lat, będzie w naszej liście lektur...

Ja i tak czytam te ksiażki więc dla mnie to bez różnicy ale dlaczego jesteś takim pesymistą? :)

użytkownik usunięty
Argunka

Nie jestem pesymistą^^
Jestem realistą ;D

10-20 lat to duuuużo czasu :)

użytkownik usunięty
Argunka

Oj wiem, ale wątpię żeby te książki były kiedykolwiek lekturami^^, bo przecież mamy jakże wspaniałą serię Sienkiewicza ;D
<ironia>

Ja wierze że kiedyś będą :p

użytkownik usunięty
Argunka

W coś trzeba wierzyć ;D