wierzyć mi się nie chce że tak dużo pokazali ale z drugiej strony to co widzę strasznie mi się podoba
Zwiastun rzeczywiście jest świetny,mi też bardzo przypadł do gustu. Widać,że 2 część robią z dużo większym rozmachem i cieszy mnie to. Ogromne wrażenie robią urywki z areny i treningu...uśmiech Finnicka rozwala na łopatki :D Jednak mam zastrzeżenie do tego,iż Katniss i Peeta nie trzymają się za ręce gdy wychodzą za drzwi...szczególną uwagę zwracam na takie rzeczy,bo jeśli tutaj nie widać ich gry kochanków, to znaczy,że nie będzie jej tak dużo jak w książce. Jednak mam nadzieję,że się mylę :P I tak czuję,że film będzie fenomenalny.
Ale się jaram! O_O Będzie sto razy lepiej niż w pierwszej części, którą uwielbiam
Jeśli ktoś czytał książkę to fajnie że tyle pokazali, ale jeśli ktoś nie czytał to mu troszkę zepsuli przyjemność oglądania filmu i zaskoczenia 75. igrzyskami. Ja byłam bardzo zaskoczona, kiedy czytając książkę doszłam do momentu ogłoszenia zasad Ćwierćwiecza Poskromienia i to była największa zaleta drugiej część - niespodzianka, której raczej nikt się nie spodziewał :)
Czekam na drugą część z niecierpliwością :D umrę do listopada z ciekawości :P
Ja znam książkę i świetny trailer, ale gdybym oglądał tylko filmy - to pełno tu spoilerów. Załamałbym się na wieść, że będą kolejne igrzyska. :D
a mnie właśnie najbardziej chyba irytuje to, że kolejny trailer kończą wejściem na arenę i nie pokazują nic dalej, a ja chcę wiedzieć już czy to co sobie wyobrażałam czytając książkę, chociaż częściowo się pokryje z tym co zobaczę w filmie ;__; ogólnie widzieliście plakaty reklamujące trybutów? :D
To dobrze,że nie pokazują więcej. Mi się nawet ten chwyt podoba,że zwiastun kończy ujęcie wyjścia na arenę. Wiadomo,że wszyscy czekają na te fragmenty,gdybyśmy zobaczyli wszystkiego po trochu - byłoby nudno. A plakaty widziałam,super wszystko wygląda...zwłaszcza Enobaria.
Czytając WPO, po przeczytaniu tego momentu musiałam przeczytać to jeszcze raz, bo nie mogłam tego ogarnąć :D Także też jestem trochę zdziwiona, że to pokazali xd po pierwszym zwiastunie zastanawiałam się, czy zrobią z tego "tajemnicę" ale w sumie, nie wiem, czy bez tego zachęciliby do oglądania filmu..
Ja dokładnie tak samo. :). Właśnie o to mi chodziło. Niech pokarzą umiejętności Katniss na tle innych zawodników bo w IŚ nie miała takiej okazji :-
Zwiastun niesamowity!!! Aż ciarki przechodzą po plecach. MEGA WIDOWISO. Pierwsza część była zdecydowanie skromniejsza od drugiej to już momożna porwierdzić. SPOILER!!!!!!!!!!!!!!! - A ta scena w zwiastunie gdy Katniss strzela z łuku do tych hologramów? Boska!!!
> A ta scena w zwiastunie gdy Katniss strzela z łuku do tych hologramów? Boska!!!
Właśnie zastanawiałam się czy tą scenę pokażą czy ograniczą się do rozmowy,iż po prostu Katniss świetnie strzela. Kurczę, nie spodziewałam się aż tak dobrego zwiastuna.
Mi się również meeeeeega podobał:) Oglądałam z zapartym tchem! Cieszę się, że tak dużo pokazali (chociaż, fakt, to może być dla niektórych spoiler): trening, troszkę areny no i innych trybutów! Enobaria super z tymi zębami, Johanna no i Finnick ;) Już go uwielbiam za ten uśmiech;) Wydaje mi się, że ta część będzie lepsza niż pierwsza, bardziej trzymająca w napięciu i z większym rozmachem. Nie mogę się tego filmu doczekać;) !
Cóż mi sie podoba że pokazali trybutów tak jednostronnie z zwiastunie - tych bezwzględnych zabójców, dzięki temu akcja na arenie będzie większym zaskoczeniem. A finnicka to dawkują fankom jak bezcenne złoto - tylko tyci tyci, żeby się cieszyły, narobili nim smaku tym jednym uśmiechem i złotą siadką
ARENA!!! Przepiękna.
A do tego super, pokazali Snowa jak grozi Katniss! Już nie mogę się doczekać!!!!
Tak tak,na tą scenę też mocno liczyłam. Oglądając zwiastun można wywnioskować,że jak na razie reżyser spisał się świetnie...zadbał o tyle szczegółów,no i ta arena ^^
No tak. Widać różnicę między pierwszą a drugą częścią. Nie no, ja już chce do KINA i najlepiej do I-MAXA 3D!!!!.
Fajnie także że pokazali jak Katniss celuje w te ruchome kukły!
Remember who the real enemy is! Gdy tego słucham to aż ciarki po plecach przechodzą ;) Fajnie,że dbają o takie detale
Ja też. Do tego fajnie pokazali Katniss jako KOSOGŁOSA. Mam nadzieję że Lawrence (reżyser) także nagra Kosogłosa. To jest TO!!! Ta część zarobii z 800mln (przypuszczam nawet że przekroczy próg 1mld)
Z tym miliardem to wątpię,film musiałby być dostępny tylko w 3D,albo większość musiałaby udać się na film w wersji 3D a mając teraz wybór,większość woli normalny seans...w sumie ja też.
Z czego ja wiem, to film ma być wyświetlany w 3D I 2D. Więc Ci co chcą iść na 3D to pójdą na to a Ci co chcą iść na 2D to pójdą na tą. Ja obstawiam że pójdę na tą i na tą!
Ja pewnie wybiorę się na to kilka razy :P
Przejrzałam sobie zyski pierwszej części i jak zobaczyłam ich zarobek to włosy stanęły mi dęba,678 mln dol. - w takim razie film ma szanse na zbliżenie się do 1mld.
Tak? Ja myślałem że 702-720mln...
Trzymam kciuki aby tyle zarobiło i było 16 filmem który się uda przebić przez miliard!!!
Tak samo uważam, że Kosogłos jest najgorszą częścią ale dobrą. Przy pozostałych dwóch częściach to SHIT...
Nie tylko Ty;) No ta scena też jest świetna, wgl Jennifer 100 razy lepiej w tych ciemnych włosach niż w blondzie. Ja się jeszcze cieszę bardzo, że pokazali Cinnę - dla mnie nigdy go za wiele;)
Btw jak dacie pauzę w momencie, gdy Katniss jest w sukni podczas prezentacji z Caesere'm to można obejrzeć sobie wszystkich trybutów - mi się podobają Morfaliniści!
A gdy Katniss i Peta są wybierani na trybutów. Ta łza Katniss... Uhm... CHCE DO KINA!
zwiastun mega!!! nie moge sie doczekac...ale do dnia dzisiejszego jakos nie moge sie przekonac do Jeny Malone w roli Johanny...w ksiazce Johanna opisana jest jako bojownicza seksbomba. W filmie jednak bardziej straszy, wrecz paskudna jest!
Mnie te włosy troszkę gnębią... Powinna być blondynką, ładniej by wyglądała rzucając swoimi toporkami ^^
lub po prostu trzeba bylo posluchac fanow na swiecie, ktorzy z powalajaca wieszkoscia chcieli Mile Kunis w tej roli
Mila Kunis także byłaby świetna. Zobaczymy jak się spisze nasza Jena. Mam nadzieję że dadzą troszkę śmiesznych jej tekstów, bo przez te teksty kocham tą postać...
Wertowałam strony książki,by przyjrzeć się postaci Johanny i nigdzie nie widzę,by miała blond włosy. Co na razie znalazłam "najeżone jak kolce włosy". Wg mnie aktorkę dobrali bardzo dobrze i ubolewałabym nad tym gdyby wybrali M.Kunis - żadna z niej aktorka,tylko śliczną ma buzię a w Igrzyskach Śmierci cenię sobie to,iż nie wybierają ról żeńskich ze względu na wygląd,dosyć mam ról obsadzonych w postaci ślicznych twarzyczek. Johanna budzi we mnie grozę,bo przede wszystkim jest agresywna. M.Kunis niech pozostanie przy rolach uwodzicielek w komediach romantycznych :D J.Malone jest naprawdę świetną aktorką i wierzę,że sobie poradzi...poza tym kto powiedział,że nie jest ładna???:P
Nigdzie nie napisałem że J. Malone jest złą aktorką, widziałem ją (jak dobrze pamiętam) tylko w RUINACH, więc nie mnie oceniać czy jest dobra czy zła (wystawiłem jej ocene bodajże 6-7).
Nie powiedziałem także, że nie jest ładna...
Te zwroty nie były skierowane do ciebie,były to pytania retoryczne :)
Czasami wydaje mi się,że mężczyźni kierują się tylko wyglądem...im większa seks bomba tym będzie lepiej a tak nie jest.
Hymm mnie seksbomby nie interesują. Np. mnie interesuję Emma Watson lub Amanda Seyfired...
Nie są one seksbombami, no może troszkę Amanda. Ale Emma jest zrównoważona dziewczyną ;D
Mila Kunis srednia ? wybacz ale w Czarnym Labedziu pokazala, ze dobrze potrafi zagrac. Nie kazda piekna aktorka zawsze beznadziejnie gra! Johanna Mason jak i Finnick Odair w ksiazce opisani sa jako seksbomby, powalaja uroda, wiec patrzac na fenotyp, to z Malone i jej stylizacja w trailerze nie popisali sie zbytnio. Widzialem ja tylko i wylacznie w filmie The Messenger i twierdze, ze rowniez w nim byla zle dobrana...poza Kunis sa inne akotreczki, ktore potrafia grac, np. Shailene Woodley, Felicity Jones lub wlasnie pani Watson...no ale pozyjemy, zobaczymy
Jest piękna a to niektórym przysłania oczy. Nadaje się do ról w komediach romantycznych,do ról jak to się wyraziłam imprezowiczek,uwodzicielek itp. Jest charyzmatyczna tylko dzięki swej urodzie,bo jeśli chodzi o grę,nie wyróżnia się niczym. Nie widzę jej charyzmy w filmie Ted,To tylko seks,chłopaki też płaczą i w innych filmach pokroju tych co wymieniłam. Nie wyobrażam jej sobie w roli Johanny. Jej spojrzenie nie powoduje,że mam ciarki na plecach. Poza tym,sądzę,iż nie jest to wielki błąd w fabule jeśli postać nie okaże się seks bombą,zwłaszcza,że wybrana aktorka brzydka nie jest ;)
no bardziej brzydka niz ladna, aczkolwiek Mila Kunis w Czarnym Labedziu byla fenomenalna...Malone jeszcze w swojej karierze gra nie powalila, wiec zobaczymy
oo i tutaj już się mówi o gustach,bo wg mnie jest ładna a nie brzydka,nie musi mieć powalającej figury by uznać ją za ładną.
MASAKRA, popłakałem się na serio, w szczególności jak zaczęła jej płonąc suknia ślubna, zapowiada się wielkie widowisko, oraz pierwszy raz widzę Effie która plączę jak losuje tylko karteczkę z imieniem Katness, megaaaaaa, czytając kilkanaście raz cala trylogie powiem ze to chyba pierwszy film gdzie porządnie odwzorują fabule książki MEGAAAAAA !!!!!!!!! nie wytrzymam do listopada !!!!!!!!!!!