Bo widać, zmianę reżysera, oraz ze jest większy budżet filmu :) ja nie wiem na premierze w kinie będę chyba ryczał cale 2 godziny, nie wiadomo ile będzie trwało W Pierścieniu Ognia, ale tez chyba z 2 i pol godziny jak jedynka :)
przez ten trailer ekranizacja THG wypada słabo i dość tanio. Widać, że teraz mają o wiele większy budżet i lepszego reżysera. Sporo rebelii, świetne efekty specjalne, perfekcyjna obsada...nic tylko umierać do premiery c:
Jak pierwszy raz oglądałam zwiastun to dosłownie zabrakło mi tchu, poryczałam się, takie tam, normalne reakcje na zwiastuny ekranizacji moich ulubionych książek. JEZUSIE TO JEST CUDOWNE.
Jeżeli wybierzecie się na CF do kina i ktoś nagle dostanie zawału serca na sali, w której siedzicie, będę to ja.
Widać rozmach i zmianę reżysera. Według mnie świetnie rozwiązali sprawę technologii- w IŚ w Kapitolu było trochę dużych ekranów i w sumie na tym się kończyło. W WPO sala treningowa jest rozbudowana o specjalne efekty, poza tym cały Kapitol wygląda o wiele bardziej ,,technologicznie'', jest też świetna scena Katniss i Peety . Jak dla mnie- Francis Lawrence ( reżyser) bohaterem! :3
Ja niestety jestem rozczarowana zwiastunem. Widać właśnie, że reżyser zbytnio skupił się na technologii itp. a miałam nadzieję, że bardziej zaakcentuje uczucia i psychikę bohaterów, dramat, który spowodowały Igrzyska. Boję się, że film będzie przekombinowany :/
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie...mało tu Katniss i Peety a konkretnie tego co łączy ich w dwójce. Pocieszam się,że to tylko zwiastun,przecież wszystkiego nie pokaże,ale jeśli będzie mocniejszy akcent na Gale'a to będę bardzo rozczarowana.
Ja też. Od początku nie przepadałam za Gale'em ^^
Ale masz rację - to tylko zwiastun. Film może okazać się zupełnie inny.
Czym dłuższy, tym lepszy ^^ Ja nawet nie pamiętam, ile trwała pierwsza część. W każdym razie ani przez sekundę mi się nie dłużyło. Film trzymał w napięciu. Dzięki niemu właśnie sięgnęłam po książkę i wręcz się zakochałam :)
Lawrenc'a jako reżysera bardzo lubię. Mam nadzieję, że bardzo dobrze wywiąże się ze swojego zadania.
Tak, ja tez mam nadzieje, że film będzie długi, nie wyobrażam sobie, żeby cała fabuła (która jest chyba najbardziej rozbudowana ze wszystkich części) zmieściła się w zakresie 1,5 godziny. Poza tym film IŚ (w którym, porównując z WPO czy Kosogłosem, nie dzieje się zbyt dużo) trwał 2,5 godziny, więc mam nadzieję, że 2 cześć osiągnie taki sam czas. Jeśli chodzi o Gale'a- w zwiastunie, pierwszym i drugim, jest jego o wiele więcej niż Peety, co mnie również trochę martwi, gdyż (lekko mówiąc) nie przepadam za nim. No ale zobaczymy :3 Będzie dobrze :>
Ja bym się nie martwiła o uczucia bohaterów - zwiastun trwa 2.30 minuty i ma zachęcić do obejrzenia całości, która zapewnie będzie trwała ponad 2 godziny a i tak pokazano rozmowę Peeta z Katniss, która nawiązuje do ich relacji i rozmowę Katniss z Prim. To wszystko będzie napewno w filmie rozwinięte. Tak szczerze to jak patrze na jakie detale zwracali uwagę przy wykonaniu (trailera) filmu to jestem absolutnie przekonana że Francis nie poszedł na łatwiznę i nie pokaże nam tylko widowiska, ale również uczucia bohaterów na tle tego wszystkiego
Mam taką samą nadzieję ;) Jak już mówiłam, bardzo lubię Francisa i liczę na to, że świetnie poradzi sobie z wyreżyserowaniem "W pierścieniu ognia".
Co racja, to racja, nie dało się streścić całego filmu w krótkim zwiastunie.
Poza tym nie w każdym filmie muszą lansować wątek miłosny jak w zmierzchu co przyprawiało o mdłości. Gdyby w zwiastunie znowu bohaterka miała miłosny dylemat,ludzie by myśleli "o matko,znowu to samo" xD
Nie chodziło mi konkretnie o wątek miłosny. Raczej o to, że udział w Igrzyskach zmienił życie Katniss, jej sposób patrzenia na świat. Sprawił, że stała się twarda i zmęczona tym wszystkim, co ją otaczało, choć w gruncie rzeczy to wyraźniej widać dopiero w trzeciej części.
Jeżeli film ma być tak fajny jak jest pokazany w zwiastunie, musiałby trwać minimmum 2godziny
Na mnie zwiastun zrobił ogromne wrażenie.Jest świetny,cudowny! Każdy moment tak bardzo mi się podoba,ze nie wiem jak to opisać. Teraz to najlepiej zapaść w sen zimowy na 4 miesiące i się obudzić na premierę.
:)
Nie podoba mi się tylko matka katniss podczas dożynek przy scenie gdy Katniss i Prim chcą się pożegnać - jej mina i postawa jest taka obojętna