Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Nie ma Oscara :/

ocenił(a) film na 10

To jest chamstwo że Igrzyska nie dostały nominacji a taki Jackass Bezwstydny Dziadek otrzymały nominację, żałosna jest ta akademia z roku na rok!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
tytan5017

Zgodzę się. Ani jednej nominacji to słabo jak widać.

ocenił(a) film na 6
tytan5017

To nie chamstwo, a fakt, że Igrzyska nie zasłużyły na żadną nominację. Gadanie, że akademia jest przez to w tym roku żałosna (jakby nie była od blisko 10 lat) nie ma z tym związku.
Zresztą za co niby miałyby dostać?

użytkownik usunięty
Dealric

Między innymi za świetny soundtrack

ocenił(a) film na 6

Tego nie skomentuję, bo nie potrafię odnieść się do pozostałych nominacji w muzyce (których nie widziałem jeszcze). I sądzę, że mówienie tego bez zobaczenia tych produkcji nie ma sensu, bo soundtrack igrzysk był dobry, ale na pewno nie wybitny.

ocenił(a) film na 6

Lubię Cię, rozśmieszyłeś mnie tym stwierdzeniem ;)

użytkownik usunięty
Ratlee

Też Cię lubię :)

ocenił(a) film na 6

Tak się rodzi miłość przez internet, musimy uważać!

użytkownik usunięty
Ratlee

Naprawdę musimy ;-)

ocenił(a) film na 9

Ale odnosisz sie do kategorii muzyka czy piosenka?

użytkownik usunięty
nikike

Muzyka w sumie piosenka też fajna jest :)

ocenił(a) film na 9

No piosenka to niejedna.

użytkownik usunięty
nikike

Dokładnie. Ale przynajmniejnie nominacja do Złotego Globa ma Coldplay - szkoda że nie statuetke :-(

ocenił(a) film na 9

Brak nominacji do Oscara dla ŻADNEJ piosenki to rzeczywiście ponury żart

użytkownik usunięty
nikike

Dokładnie, ale wiadomo Oscary są juz mało ważne w tych czasach :-(. Oby soundtrack był tak samo wspaniały w Kosogłosie :-D

ocenił(a) film na 9

Mhm

użytkownik usunięty
nikike

A nawiasem mówiąc, ładny avek. Hymm, to ta co grała z Skazanych na Śmierć :-)?

ocenił(a) film na 9

Przecież to jest Bree z Desperate Housewives(Gotowych Na Wszystko) xD

użytkownik usunięty
nikike

Trochu podobna ;-)

ocenił(a) film na 9

No tej ze Skazanego nie znam więc nie skomentuję.

ocenił(a) film na 8
tytan5017

Igrzyska to świetny film, ale pytanie w jakiej kategorii miałby dostać nominację? Za charakteryzację raczej nie, bo Akademia nie gustuje w "sztucznych" charakteryzacjach, tylko w takich, żeby właśnie nie można było poznać danego aktora, którego np. postarzenie wygląda bardzo wiarygodnie. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy, czyli efekty specjalne, scenografia, kostiumy, aktorzy (a raczej aktorka), to wszystko wyszło świetnie, ale czy na miarę oscara? Jeśli już, to na nominację moim zdaniem zasługiwałaby muzyka.

Matekes15

Dobrze że chociaż Jennifer dostała nominację, prawda jest taka, że to dzięki niej ten film jest taki dobry :) (szkoda tylko, że nie dostała nominacji za igrzyska)

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

Jennifer dla własnego dobra (a przynajmniej kariery) powinna mieć nadzieję, że nie wygra tego oscara ;)

Dealric

dlaczego? :O

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

Zdobywanie oscara przez 2 lata z rzędu u tak młodej aktorki spowoduje gigantyczne oczekiwania wobec niej.

Dealric

W sumie racja.. tyllko że ona ma jak na razie największe szanse na tą nagrodę ----> http://www.filmweb.pl/awards/Oscary/2014/viewPart/43237/addAllCat#givenAward4323 7

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

Największe szansę na podstawie notowania na filmwebie? Bądźmy poważni, te procenty są bezwartościowe.
Jej przewagą jest fakt, ze rola była w American Hustle i to jest w sumie jedyny argument według którego można by ją na tą chwilę typować.

Dealric

nie chodzi mi tylko o filmweb wiem ze to bezwartościowe dane ale na wiekszości forum i w innych ankietach też zwycieża Jennifer, może to bez znaczenia ale jednak o czymś świadczy :)

ocenił(a) film na 3
kamilcyr

Owszem, świadczy o tym, że lubią ja młodzi niewyrobieni widzowie - takich jest większość i oni, niestety, decydują o kształcie rankingów FW np.

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

za bardzo kierujesz się głosem internetów, a za mało trzeźwym podejściem. Gdyby było tak jak w internetach, to DiCarpio miałby swojego Oskara x lat temu

ocenił(a) film na 10
Matekes15

Dokładnie za muzykę powinna być nominacja, bo nie oszukujmy się muzyka jest piękna :)

tytan5017

Piękna i taka wyniosła, majestatyczna. :) Najbardziej podoba mi się ten fragment co Katniss i Peeta wchodzą na przyjęcie do Snowa, a potem przed Igrzyskami. Wtedy jest najpiękniejszy fragment muzyki :)

ocenił(a) film na 8
Matekes15

Scenariusz adaptowany, reżyseria. Szczególnie scenariusz :)

ocenił(a) film na 6
ichear

Żart?^^

ocenił(a) film na 7
Matekes15

O za kostiumy czemu by nie!

ocenił(a) film na 10
Matekes15

Matekes15 przecież w filmie Elizabet Banks jest tak ucharakteryzowana że nie poznaje się jej .

ocenił(a) film na 8
malwina07

Masz poniekąd rację, ale twórcy raczej musieli włożyć mniej trudu w to, żeby ją ucharakteryzować, a nie jak w przypadku postarzania trzydziestoletniego aktora, który ma wyglądać na osiemdziesiąt. Tutaj zakładam, że wystarczyło ją mocno umalować i założyć perukę.

ocenił(a) film na 10
Matekes15

No masz rację. Ale za pewne znalazło by się coś za co można nagrodzić ten film.

ocenił(a) film na 6
malwina07

Po co nagradzać na siłę czegoś co na nagrodzenie nie zasłużyło?

tytan5017

zasługuje na niego, wiec szkoda, ale mimo to kocham ją i sagę igrzyska śmierci, polecam też przeczytać książkę, NIESAMOWITA

ocenił(a) film na 10
julaamy

Czytałem hehhehe 14 razy całą trylogię :P

ocenił(a) film na 5
tytan5017

a za by miały dostać ??
Każdy co choć troche sie na zna na filmach wie że Igrzyska to szajs i chłam, do dzieci którym sie Zmierzch skończył.

SlimShady85

"Szajs", "chłam" - i już wiem z kim mamy do czynienia. Kto ci kupił komputer?

ocenił(a) film na 3
dastan3000

A Tobie? Rzeczywiście, mógłby użyć innego słownictwa, ale te całe Igrzyska to jest po prostu plastik - wyrób orwellopodobny, sztuczny, pompatyczny napompowany pozornymi emocjami. Za czasów PRLu były tzw. wyroby czekoladopodobne. To jest wyrób filmopodobny

jos_fw

Jeśli ci się nie podoba to ok. Masz swoje zdanie. Ale coraz bardziej pokazujesz jakim jesteś prowokantem i jaki masz "ból dupy" czytając że ten film się komuś podoba. Skończyłem w tym temacie.

ocenił(a) film na 8
jos_fw

Masz prawo wyrażać swoje zdanie, ale chociaż je uzasadnij. Bo każdy głupi może powiedzieć ''to chłam''.

ocenił(a) film na 6
TakaJedna93

Z drugiej strony jak ktoś powie arcydzieło czy super film to jakoś nie wymaga się od niego uzasadnienia, a każdy głupi może to napisać nie sądzisz?:)

użytkownik usunięty
SlimShady85

Może byś nie oceniał wszystkiego przez pryzmat Zmierzchu bo to jest śmieszne i zarazem żałosne.

O znów Ty :)))

Dlaczego ? Docelowy odbiorca ten sam w obu przypadkach. Oba dzieła na fali popularności. Wiele podobnych DYLEMATÓW: dziewczyny z dylematem, kogo powinna wybrać Bella, to podobnie jak wybór Katniss.

Żałosne to byłoby porównywać Igrzyska np. do dzieł Dostojewskiego, Bułhakowa, Jamesa Herberta. Ale porównanie do Zmierzchu żałosne ?

użytkownik usunięty
mars700

Hymm jak przeczytałeś książki (po wiem to z innego tematu), to naprawdę uważasz że to jest "GŁÓWNY" wątek historii Katniss tak jak to w przypadku Belli w Zmierzchu???

ocenił(a) film na 6

To jest GŁÓWNY wątek filmu. Film to nie książka.