Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Nie ma Oscara :/

ocenił(a) film na 10

To jest chamstwo że Igrzyska nie dostały nominacji a taki Jackass Bezwstydny Dziadek otrzymały nominację, żałosna jest ta akademia z roku na rok!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Dealric

Wiem że film to nie książka najlepszym przykładem tego miałem, Hobbita.

Ale się uparliście na ten wątek, zaledwie było 3-4 pocałunki i już wielkie romansidło wychodzi - wg. was.
Ja tam jednak bardziej dostrzegam wątek buntu, bo ja jakoś na wątki miłosne nie zwracam uwagi bo ich poprostu nie lubie, chociaż w Igrzyskach jest jeden z lepszych...

ocenił(a) film na 6

Zwracasz na co zwracasz bo jesteś fanem i czytałeś książkę.

Obejrzałem niedawno ponownie by sprawdzić różnicę w odbiorze przed i po przeczytaniu. Stąd wynika problem twój i większości fanów zachwycających się rzeczami których nie ma. Rzeczywiście znając całą książkę można dopowiedzieć sobie rzeczy, których w filmie nie ma. Tylko, że nie znając książki nie dopowiesz sobie czegoś czego nie ma i wychodzi co wychodzi.
To jest ten problem. Widzisz co chcesz widzieć i nie starasz się spojrzeć z drugiej strony. A niestety skupiono się na czym skupiono jednocześnie znacznie zmieniając wiele rzeczy dotyczących buntu i upychając je w kilkusekundowych scenach.

użytkownik usunięty
Dealric

Masz rację, nigdy nie spojrze na ten film w taki sposób, ale moja koleżanka która nie czytała książki film rozumiała

ocenił(a) film na 8
Dealric

Podejrzewam, że w 3 części skupią się na buncie etc.

ocenił(a) film na 5

Jakby nie patrzeć to jest jednak romansidło. Dodali trochę akcji, żeby chłopcy tacy jak ty, mogli to oglądać bez poczucia skrępowania.

użytkownik usunięty
G00N3R

Z mojej strony, bo czytałem książke, wygląda to ciut inaczej :)

ocenił(a) film na 5

Może i tak, słyszałem, że książka jest lepsza.

użytkownik usunięty
G00N3R

Książka jest kilkakrotnie lepsza od filmu (ogólnie cała trylogia)

ocenił(a) film na 7
tytan5017

Jakby film dostał nominację to pewnie powiedziałbyś , że akademia jest cudowna / film nie dostał nominacji to już „be” … tak to bywa, ja np. liczyłam, że Hobbit dostanie więcej nominacji , zawsze miło niestety tak się nie stało ale nie wołam o pomstę do nieba. Mówi się trudno , może 3 cześć dostanie , pożyjemy zobaczymy.

ocenił(a) film na 9
calays

Normalnie jak przeczytałem treść tematu to od razu Kamilek mi się przypomniał.

ocenił(a) film na 7
straightlines

hehe ;) każde forum ma swojego "kamila"

ocenił(a) film na 5
calays

Ludzie w na serio !!!.
Calays chyba nie sądzisz że Igrzyska są warte nawet myślenia o nominacji do Oscarów. Film jest chaotyczny i irytujący. Jedyny chyba plus filmu to aktorka na poziomie reszta żenua.
ch0d0r żałosny to jest avatar :P
dastan3000 a kto ciebie pewnie mama i tata szczylu :P

ocenił(a) film na 7
SlimShady85

>” Jedyny chyba plus filmu to aktorka na poziomie reszta żenua.” – No ja np. mam obiekcje co do aktorki , lubię Pannę Jennifer z charakteru / wywiadów doceniam ją jako osobę , jednak w Igrzyskach mi po prostu pasowała ale bez wielkiego „wow”.

Ja w tym filmie darze szczególną sympatią pracę jaką włożyli w swoje role Donald Sutherland i Stanley Tucci . Co do Oscara?- hm, ewentualnie za reżyserkę , bo tu faktycznie kawał dobrej roboty (przynajmniej ja tak uważam) i jeszcze za piosenkę , ale do nominacji bo piosenka była dobra ale są lepsi konkurenci po prostu jeżeli dostałaby nominacje to bym się nie burzyła i nie miała żadnego „ale”.

ocenił(a) film na 6
calays

A mi wręcz kompletnie nie pasowała:) Dobra utalentowana aktorka, ale do roli dobrana fatalnie.

ocenił(a) film na 7
Dealric

No … „toleruje” ją bo nie jest zła, owszem gdyby mój głos się liczył dokonałabym innego wyboru do tej roli ale z dwojga złego lepiej w tą stronę z Jennifer ;)

użytkownik usunięty
tytan5017

chyba nie oskarów a złotych malin w przypadku tego filmu trzeba oczekiwać

tytan5017

Do Złotej Maliny się Kwalifikuje o jakim ty Oskarze piszesz ? Ogarnij się xD

ocenił(a) film na 5
tytan5017

Oceniasz film na 10/10 czyli uwazasz, ze to arcydzielo swiatowej kinematografii, dzielo epokowe. Czlonkowie akademii uznali, ze to nawet nie byla rzecz wyjatkowa w roku 2013.
Rozumiem, ze jestes osoba bardzo mloda i ze podobaja ci sie historie infantylne, plytkie, kolorowe, efektowne, glupiutkie i malo zlozone, ale nie oczekuj, ze dojrzali ludzie beda podzielali tego rodzaju gusta. Nie nazywaj dojrzalosci "skandalem".
Zawsze mnie na Filmwebie rozsmieszaja ludzie, ktorzy operuja w ocenach skrajnosciami. Nie umieja ocen stopniowac, nie rozumieja co oznacza skala 1-10. Jak im sie cos podoba to dostaje od nich od razu maksymalna dziesiatke, a jak sie nie podoba to wala jedynkami. Syndrom bezrefleksyjnej piszczacej nastolatki.

użytkownik usunięty
per333

Co to ma do rzeczy jak wysoko ocenia?

Ja oceniłem 10/10 "Nagą broń" z Leslie Nielsenem, bo uważam, że to jedna z najlepszych komedii jakie kiedykolwiek powstały...
"Maczetę 2", która prezentuje mistrzostwo kiczu, również wysoko oceniłem, jest to zabawny i absurdalny film i to stanowi jego urok...

Czy wg Ciebie na same 10/10 zasługują tylko filmy o poważnych tematach, jak "Lista Schindlera" czy "Dwunastu gniewnych ludzi"?

ocenił(a) film na 8

Podpisuję się. Nigdy nie rozumiem przyczepiania się do ocen.

ocenił(a) film na 5
CasperChase

Tak, tylko potem wychodzę taki kwiatki jak ten film na 174 miejscu w rankingu światowym. Chyba nie powiesz, że można oczekiwać ciekawej dyskusji z osobą, która leci od góry do dołu 1 albo 10?

ocenił(a) film na 8
G00N3R

Oczywiście, że nie. Jednak póki będą osoby dające jedynki, dopóty fani nie przestaną wystawiać dziesiątek.

ocenił(a) film na 6
CasperChase

To nie do końca tak działa. Spójrz np na post tytana poniżej (fascynuje mnie trylogia książkowa to zawyżyłem ocenę o 3 pkt). W sumie po takim zdaniu dziwi jeszcze bardziej płacz o brak oscara O.o

ocenił(a) film na 8
Dealric

W większości wypadków jednak tak działa. Zazwyczaj filmy najbardziej krytykowane (na podstawie książki, komiksu itp.) mają najwięcej dziesiątek. Oczywiście są też tacy ludzie jak drogi tytan, ale na szczęście dla mnie rzadko się z tym spotykam.

ocenił(a) film na 10
per333

akurat oceniam Igrzyska bo kocham książkę, nigdy nie dałem 1 filmowi, chyba że jest bardzo zły. Lubię wszystkie gatunki, ale bez przesady zlota malina no nie przesadzajmy film byl dobry.

ocenił(a) film na 6
tytan5017

Skoro dobrze wiesz, że oceniasz książkę, a nie film, to czemu dziwi Cię brak oscara?

ocenił(a) film na 5
tytan5017

Jesli film byl dobry wg ciebie (czyli ocena 7/10) to czemu uzywasz skrajnej oceny 10/10? Wyglada na to, ze liczba 10 moze opisywac twoj wiek. Trudno to inaczej wytlumaczyc.

ocenił(a) film na 10
per333

10 dałem za bardzo duży sentyment do 4 aktorów tam grających, oraz że bardzo fascynuje mnie trylogia Igrzysk, przez to zawyżyłem tą ocenę o 3 pkt.

ocenił(a) film na 9
per333

Masz 6 lat?

ocenił(a) film na 6
nikike

Chyba nie zrozumiałeś argumentu :)

ocenił(a) film na 9
Dealric

No ale idąc tą logiką to ma.

ocenił(a) film na 6
nikike

Dlatego mówię, że nie zrozumiałeś.

Zgodnie z tą logiką użytkownicy którzy specjanie zawyżają oceny zachowują się jak 10-latki. To nie znaczy, że oceniając na 1 przedstawiałby poziom niemowlaka.

ocenił(a) film na 9
Dealric

No zrozumiałem tylko tyle że jest absurdalna i bezsensowna.

ocenił(a) film na 6
nikike

Jest, ale nie musi być inna.
Całość sprowadza się do tego, że zawyżanie oceny filmu, bo lubi się książkę albo chce żeby był wyżej w rankingu jest dziecinne.

ocenił(a) film na 8
Dealric

To się nazywa sentyment. Dla mnie o wiele bardziej dziecinne są tanie uszczypliwości czy też czepianie się ocen innych użytkowników ;)

ocenił(a) film na 9
Dealric

A zaniżanie?

ocenił(a) film na 6
nikike

Tak samo

ocenił(a) film na 4
tytan5017

za co nominacja podaj 3 powody

ocenił(a) film na 4
myszowski

muzyka ok a reszta

ocenił(a) film na 10
tytan5017

Uważam że robią niesprawiedliwie. Możecie uważać że mówię tak bo jestem fanką. Jestem. Ale chodzi o to że nagradzają "starych wyjadaczy". Ostatnio oglądałam program poświęcony filmom,nagrodą itd 2013 roku. Nie było żadnej wzmianki o Igrzyskach Śmierci. Tylko co chwile była pokazywana Angelina Jole, Johny Dep itd. Czy ich muszą wszędzie pokazywać. Wiadomo są sławni ale niech dadzą szanse młodym. W internecie pisało że Igrzyska są bardzo dobrym filmem i gdzieś zajęły pierwsze miejsce. To dlaczego tego nie pokazują nigdzie !

ocenił(a) film na 6
malwina07

Źle na to patrzysz. Tzn, tak oscary nie są do końca wiarygodną nagrodą od paru lat, ale to nie jest tak, że nie wspomina się o dobrych filmach.
Po prostu film nie zasłużył nawet na nominację do jakiejkolwiek liczącej się nagrody, nie ma to nic wspólnego z tym kto co jak. Taka Lawrence obecnie jest bardzo sławna i bardzo popularna i ją pokazują. Rozumiesz do czego piję?

A to, że ktoś gdzieś w internecie coś napisał to za przeproszeniem jest g.wno warte ;) A stwierdzenie, że coś jest bo gdzieś tak w internecie pisało jest nawet mniej warte. Dlatego ciężko twój post traktować poważnie;)

tytan5017

Bez przesady...Oscara??? Może za najlepszy film? Ludziska, nie róbcie szumu. Jedyne co to pominięto ich w nominacji za efekty,ale nawet to pominięcie chamstwem na pewno nie jest.

ocenił(a) film na 9
panienka_2

zgadzam się - b.dobry film ale nie na Oscara

użytkownik usunięty
panienka_2

Ja tam uważam że za soundtrack w pełni zasłużył :)

ocenił(a) film na 9

tak z tym się zgadzam

No może to,efekty i muzyka...z tym,że tak jak powiedziałam - pominięcie nie jest chamstwem,bo film faworytem nie był. Ale akurat w muzyce rewelacji w tym roku nie ma...

ocenił(a) film na 5
tytan5017

Oscar dla tego gniota ? Za co ? Chyba za to ze zje*ali dobrze zapowiadajacy sie film. I jeszcze do tego ta srednia na tym portalu. Hahahahaha. Ch*jowe macie gusta, ale co sie dziwic po bandzie ktora pojdzie za wszystkim co jest dobrze reklamowane -.-.