Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 296 tys. ocen
7,3 10 1 295650
6,5 46 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

I jak trailer ? :) Powiem szczerze, że gdy obejrzałem go pierwszy raz byłem zawiedziony :( zero scen z areny. Ale film zapowiada się rewalacyjnie może nawet na wyższym poziomie niż pierwsza część. Na zwiastunie widać wielką zmianę w kostiumach. Zwiastun bardziej skupia się na rewolucji niż na igrzyskach. Ale to i tak dobrze, bo to główny temat książki :) Film będzie poważniejszy i bardziej krwawy. ^^ Po dwudziestym obejrzeniu zwiastunu chcę więcej !!!! :)

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Ludzie, czy wy sobie nie zdjecie sprawy, że pisanie o igrzyskach jest spoilerem dla tych, którzy nie czytali książek, a chcą obejrzeć film?. Jak myślicie, dlaczego nawet o nich nie wspomnieli w trailerze?

katniss_

to idź sobie zdaj sprawe

katniss_

kurde... jak bym mógł to bym edytował, ale nie wyświetla mi się ta opcja. Jak chcesz to zgłoś nadużycie. Wtedy temat usuną :-)

katniss_

No wiesz, jednak film to film... W Harrym Poterze zwiastunie też pokazywali wiele rzeczy które mogłyby być potencjalnym spoilerem dla tych co nie czytali poprzednich części ;)

ocenił(a) film na 9
katniss_

niektóre zdjęcia z planu też są lub będą spoilerem. ^^
a może po prostu niektórzy będą mieli teraz powód do przeczytania książek, które naprawdę warto przeczytać. ;)

Zwiastun świetny, czekam z niecierpliwością na premierę filmu. *-*

katniss_

nie no... nakręcili film który zapewne będzie trwał 5 minut, żeby przypadkiem Ci, którzy nie przeczytali książki nie mieli przypadkiem powiedzianego jak część się skończyła...
weź się ogarnij,
trailer ma spoilerować i podsycać emocje, żeby ludzie oglądnęli film

ocenił(a) film na 10
vampirzyca17

Propozycja dla ciebie - weź się sam ogarnij. Trailer ma być ''niedopowiedzianym, które będzie kusiło najbardziej'' a nie filmem skróconym do 3 minut. Umiejętnie zrobiony trailer to mało znaczące sceny odpowiednio ''spreparowane'' żeby stały się ciekawe. I pod koniec trzęsienie ziemi, czyli można powiedzieć, że zupełnie odwrotnie do ''przepisu'' Spielberga ;)

Knightfall

Masz rację, ale chyba mi nie powiesz, że w trailerze w ogóle nie ma spoilera... Ja po prostu uważam, że jak ktoś nie chce wiedzieć nic przed przeczytaniem książki nie powinien czytać opisu filmu czy oglądać trailera a tym bardziej czytać forum o filmie, bo na 100% będzie tam jakiś spoiler... A później pretensje do całego świata :/

dastan3000

cóz nikt nie wie czy skonczy się na jednym trailerze a dwa - większe zaskoczenie dla tych którzy nie znają książek

ocenił(a) film na 10
dastan3000

dziś mówiłam koleżankom, ze nie e powinny oglądać zwiastunu, bo nie czytały ksiazki, a jest mega zwrot akcji. no, ale wychodzi na to ze moga obejrzec ;p
zapowiada sie bardzo fajnie, juz nie moge sie doczekac, a to jeszcze tyle czasu...

filmowelove

:-C no niestety.... z pół roku jakoś.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Niby mało ale takie emocje pobudza, że ja się boje co się będzie ze mną działo jak będe oglądać film, skoro po obejrzeniu zwiastunu się popłakałam i sama nie wiem dlaczego...

TwEeTy1_1SwEeTy

Ten film po prostu wzbudza takie emocje i o to chodzi :) ja po obejrzeniu zareagowałam tak samo :] jak po obejrzeniu zwiastuna tak mamy to co to będzie podczas oglądania filmu ja to chyba będę ryczeć cały film

ocenił(a) film na 10
narka11

Dokładnie :D Jak ja wytrzymam do listopada???

ocenił(a) film na 10
TwEeTy1_1SwEeTy

Popłakałaś się, bo jesteś nastolatką i huśtawki emocjonalne są po prostu normalne ;) A to jest kino przeznaczone dokładnie dla ciebie, więc można powiedzieć, że robisz to o co im chodzi.

ocenił(a) film na 10
Knightfall

No chyba sobie ze mnie żartujesz...huśtawki emocjonalne??? Co ja w ciąży jestem??? Weź się zastanów co piszesz...

ocenił(a) film na 10
TwEeTy1_1SwEeTy

A widzisz, myślałem nad tym cały dzień wracając z przedszkola i wydawało mi się, że będzie to mega pocisk, ale cóż... ;)

ocenił(a) film na 10
Knightfall

No widzisz, zmarnowałeś tylko czas ;D

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Mnie się wydaję, że to nie ostatni zwiastun, będą jeszcze lepsze, ukazujące całą akcję, ale na razie jeszcze tego nie nakręcili, więc pokazali tylko to, co już mają, żeby fani się cieszyli :)

aledis

hah :-) no też tak myśle, a to tak żeby podsycić apetyt. Tak samo było z pierwszą częścią i tym krótkim zwiastunem, gdzie Katniss biegła po lesie ^^

aledis

Zdjęcia do filmu już się dawno skończyły. To zamierzony efekt, żeby nie pokazywać wszystkiego... T_T

ocenił(a) film na 9
chopin323

zdjęcia się nie zakończyły bo będą jeszcze coś dogrywać aż do czerwca !

mariuszj1939

Dobrze powiedziane. Dogrywać. Nie będzie więcej dokrećania scen z główną obsadą.

ocenił(a) film na 10
chopin323

Cieszymy się, że mamy wśród nas takiego eksperta jak ty.

aledis

Reżyser potwierdził że zdjęcia do filmu zostały w pełni ukończone i aktualnie jest na etapie montażu filmu

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Bardzo mi się podoba, zapowiada się lepiej niż pierwsza część, fajniejszy klimat wypracowany ujęciami, no i oszczędzenie tego zwrotu akcji w zwiastunie - mam nadzieję, że to było celowe posunięcie i tak już zostawią, nawet w dalszych trailerach. Chyba, że...

SPOILER

mogliby pokazać tylko innych trybutów przelotnie, żeby zasugerować, że będą pokazane Igrzyska, ale bez Katniss i Peety ;)

buszasz

Tak. Najbardziej czekam na pokazanie Johanny ^^ z tego co słyszałem to sceny z SPOILER są nadal kręcone. Dlatego nie ma ich w zwoastunie.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Mnie jakoś wybór takiej, a nie innej Johanny nie przekonuje, jestem trochę zawiedziona na tym polu, ale być może Jenie Malone uda się mnie zaskoczyć ;) a co do tego, że ujęć z.... nie pokazali tylko dlatego, że jeszcze tego nie nakręcili, to szkoda, bardziej tajemniczo byłoby, gdyby tego oszczędzili ;) z drugiej strony, jeśli ktoś interesuje się filmem choć trochę, to prędzej czy później dokopie się w internecie do mniejszych lub większych spoilerów ;)

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Zdjęcia do filmu, jak i film są już dawno nakręcone. -.- Więc źle słyszałaś. :D Zwiastuny filmów wydaje się po zakończeniu produkcji filmu, nigdy wcześniej.

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Jestem ciekawa czy Johanna SPOILER rozbierze się w windzie ^^

ocenił(a) film na 8
MagdaJulka

Pewnie nie, tak samo jak Peeta w pierwszej części nie rozebrał się na arenie. :(

ocenił(a) film na 10
gloryy

no bo w książce się nie rozebrał, bo Katniss boi się nagości

ocenił(a) film na 8
MagdaJulka

Rozebrał się do naga, ale Katniss nie patrzyła. :D nawet prała mu majtki w strumyku.

ocenił(a) film na 10
gloryy

aaa.. no tak :D

ocenił(a) film na 7
dastan3000

płakać nie płakałam, ale trailer ma w sobie coś co sprawia, że zaryzykuje i pójdę do kina...ten film będzie porządnie zrobiony dzięki F. LAWRENCE - bo facet nigdy w swoich filmach się nie cacka robi je tak jak sobie obmyśli a moim zdaniem ma naprawdę dobre pomysły. Przepraszam ale 1cz. wołała o pomstę do nieba, druga sprawia wrażenie już konkretniejszej. Chodzi mi o to, że pierwszy film wydawał mi się troszkę amatorski, po tym trailerze oprócz zmian kostiumów i itp. widzę zmianę podejścia samych aktorów, sposób ujęć mimo "filmu dla nastolatek" wydaje się być kręcony w taki sposób jak filmy nazwijmy to - dla dorosłych. Dodatkowo reżyser pomyślał ze scenarzystą żeby nie skupiać się wyłącznie na naszej uroczej Katniss, ujęcia z trailera mnie przekonały, że w końcu poznamy może choć trochę "od kuchni" ludzi i wydarzenia które wywierają wpływ na zachowania bohaterki, które też z drugiej strony skutkują na jej decyzje odbijające się na społeczeństwu. Po porostu bardziej niż ten cały "wątek miłosny" ciekawią mnie inne ważne motywy książki/filmu, które były dość bezczelnie ominięte w poprzedniej wizji. TRAILER = JEST NADZIEJA na film ;)

calays

Lubię filmy Francisa, ale też nie chcę żeby druga część filmu była już całkowicie skierowana dla dorosłych, bo książka była i jest dla młodzierzy. Wydaje mi się że film będzie bardoz dobry :)

ocenił(a) film na 10
dastan3000

Jeśli już, to dla młodzieży i właśnie tak będzie, bo w końcu robią to dla kasy, a nastolatek jest istotą, której można podrzucić największy szajs [Projekt X???], a i tak na nim zarobią ;) Mają to szczęście, że bazują na sukcesie książki, więc mają z głowy zamartwianie się tym, czy film spotka się z zainteresowaniem.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Ja "Igrzyska" uwielbiam i przyznam, że prawie się posikałam ze szczęścia - w przenośni, żeby nie było XD Po obejrzeniu zwiastunu chcę więcej, ale cóż, czekam. Nie zawiodłam się, choć oczekiwałam jakiś scen z areny, jak pewnie większość osób... A ten moment ze staruszkiem z 11 Dystryktu, chwyta za serce :(

ocenił(a) film na 10
AtramentoweSerce

Płakałam na nim ;c

ocenił(a) film na 8
myMyself

Ja prawie, już mi się oczy zwilżały :(
Jestem pewna, że w kinie na tym fragmencie się wzruszę :(

AtramentoweSerce

heheh :) Ja też oczekiwałem sceny z areny :) Mam nadzieje, że w tej części pokarzą więcej scen walki z udziałem Katniss. :)

dastan3000

Świetny zwiastun, ale szkoda, że nie było fragmentów z areny - bardzo na nie czekałam :)
A do listopada jeszcze tak duuuużo czasu...

ocenił(a) film na 10
Black_Mermaid

Myślę, że po prostu nie chcieli zdradzać fabuły osobom opierających swoją wiedzę tylko na filmach ;)

myMyself

spoilery

Wiem, ale jednak i tak mi szkoda, że tych fragmentów nie było. Myślę, że dla widza który zna historię tylko z filmu byłoby zaskoczeniem, że znów jest powrót na arenę, jak ta arena wygląda, co się będzie działo - same igrzyska to chyba najlepsze co jest w tej serii, w "Kosogłosie" bardzo mi tego brakowało.

ocenił(a) film na 10
Black_Mermaid

[SPOJLER]
Dokładnie! Jak czytałam Kosogłosa, to też chciałam, żeby było cokolwiek z Igrzyskami i powiem szczerze, że przez ich brak, książka mi się podobała najmniej z całej trylogii (chociaż ciągle jest genialna!)

myMyself

Mam tak samo :)

użytkownik usunięty
myMyself

Na Youtube jest już tyle fragmentów zdradzających zainteresowanym tematem igrzyska, że trudno to ukryć. Może więcej osób w związku z tym z ciekawości sięgnie po książkę. Mi osobiście też jakiejś migawki z areny brakowało, więcej-ten trailer wydawał mi się nijaki. Duże rozczarowanie. Gdybym tak bez książki i pierwszej części filmu go zobaczyła, nie zachęcił by mnie.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

No to kilka moich luźnych przemyśleń: (SPOILERY)

Zwiastun jest dobry, ale szału nie ma. Dla kogoś, kto nie widział poprzedniego filmu ani nie czytał książek wydaje się być mało zachęcający. Mnie też brakowało chociaż wzmianki o igrzyskach, nie mniej jednak takie posunięcie wydaje się być przemyślane. Możemy się tylko spodziewać, że sama arena będzie jeszcze lepsza niż to, co do tej pory nam pokazali. Dużym plusem jest ponowne wykroczenie poza wiedzę Katniss i zrealizowane z rozmachem sceny zamieszek w państwie (sądząc po tych urywkach w zwiastunie). Szkoda, że pokazali chyba najsmutniejsze momenty - chłostę, jaką otrzymał Gale i śmierć staruszka z Jedenastki. Chciałam je zobaczyć dopiero na wielkim ekranie, ale dzięki temu trailer wydaje się bardziej poważny i smutny. Może "Igrzyska" po tej części pozbędą się łatki drugiego "Zmierzchu", którą wiele osób doczepiło im po pierwszym filmie.

Puszka_26

Mam taką nadzieje, bo Igrzyska są lepsze od Zmierzchu :)

dastan3000

nic dziwnego, że nie ma scen z areny, skoro dopiero je kręcą ;)