I jak trailer ? :) Powiem szczerze, że gdy obejrzałem go pierwszy raz byłem zawiedziony :( zero scen z areny. Ale film zapowiada się rewalacyjnie może nawet na wyższym poziomie niż pierwsza część. Na zwiastunie widać wielką zmianę w kostiumach. Zwiastun bardziej skupia się na rewolucji niż na igrzyskach. Ale to i tak dobrze, bo to główny temat książki :) Film będzie poważniejszy i bardziej krwawy. ^^ Po dwudziestym obejrzeniu zwiastunu chcę więcej !!!! :)
Na pewno? Nie będę się wykłócać bo nie jestem pewna na sto procent. Wiem tylko, że te sceny są nie skończone.
były tylko informacje że w ten weekend potrzebowali statystów w Atlancie ale nie było żadnych informacji na temattego co nagrywali i czy brali w tym udział jacyś aktorzy z głownej obsady.
Czytałem gdzieś, że muszą dorobić parę scen. I teraz już je chyba zakończyli. Ale z 2 tygodnie temu pewnie jeszcze je robili ^^
prace nad nagraniami zostały w pełni ukończone co potwierdził w tamtym tygodniu reżyser - teraz pracują nad montażem
Mają wszystko nagrane... ^^ ciekawe ile zajmie im takie całkowite zmontowanie i te efekty specjalne :)
Sceny do filmu są już skończone, teraz tylko muszą to złożyć w logiczną całość. :D
Mi się bardzo podoba :D Fajnie właśnie, że bardziej skupili się na rewolucji niż na Igrzyskach.
Ja jestem bardzo pozytywna nastawiona do zwiastuna. Mniej więcej zgadzał się z książką (poza rozmową Snowa i Plutarcha, ale wydaje mi się, że to wspaniały pomysł!), poza tym zauważyłam, że większość z nich bardzo się zmieniła. Peeta i Katniss wyładnieli (lub po prostu są dużo lepiej wystylizowani, na bogatszych, którymi się stali), a Prim strasznie wydoroślała, z małej dziewczynki z warkoczykami, która płakała w każdej scenie, stała się małą kobietką, i bardzo mi się to podoba, zwłaszcza, że w książce też w bardzo szybkim tempie spoważniała. Osobiście, też brakowało mi scen z areny w tym zwiastunie, ale najbardziej jestem zawiedziona, że nie pokazali Finnicka... Aczkolwiek scena ze staruszkiem z Jedenastego Dystryktu była strasznie wzruszająca, również scena biczowania Gale'a, no i cieszę się, że pocałunek Gatniss się pojawił, pewnie o czymś zapomniałam, ale ogólnie jestem strasznie zadowolona i podekscytowana. Obejrzałam trailer już ok. 30 razy i nie wiem jak wytrzymam do listopada. Na szczęście jest jeszcze mnóstwo wspaniałych książek, ale ta trylogia jest niepowtarzalna i niezapomniana...
Mi scena ze staruszkiem się bardzo podobała. Katniss wygląda bardzo ładnie w tych ciemniejszych włosach, a Peeta w tej nowej fryzurze ^^ przystojniak. No ja właśnie byłem pewny, że pokarzą sceny z areny. No ale dobrze, że pokazali mało :) To jeszcze bardziej podkręca napięcie. :)
Peeta i Katniss bardzo wyładnieli, Prim wydoroślała, Effie ma dużo korzystniejszą kreację w jednej ze scen pokazanych w zwiastunie (sukienka Katniss na tym balu po Turnee też wspaniała :3), Haymitch wygląda mniej... "menelowato", prezydent Snow zmienił fryzurkę... Wszyscy się zmienili. :3 Za wyjątkiem Gale'a, bo od niego przystojniejszym się już nie da być. :D
Jeżeli będzie jeszcze jakiś trailer to ja chcę FINNICKA! :c
Widać że po zwiastunie skupią się na problemach społecznych a nie na głupiej miłości
Mam nadzieję, że na tym się skupią, robiąc film, bo właśnie o tym była książka. Katniss czasami myślała o chłopcach, ale jej głowę przede wszystkim zajmowały problemy ludzi.
Książkę czytałam już dawno jakoś i chyba będę musiała sobie przeczytać znowu przed seansem :D strasznie się cieszę na film ale ten Peeta nadal mi nie pasuje.
Mi nie pasował w pierwszej części, teraz trochę wyładniał i chyba się już do niego ogólnie przyzwyczaiłam.
Ale na początku moje wyobrażenie o Peecie też było inne.
Tylko jedno przychodzi na myśl: To będzie zajebiste! Nie mogę się doczekać premiery. Książkę czytałam dwa lata temu, więc trochę rzeczy mi pouciekało, ale jak utrzymają poziom pierwszej części (która, imho, była bardzo dobra) to będę więcej niż zadowolona ^_^
zanosi się na widowisko i to niemałe :D
szkoda tylko, że nie było scen z areny ;/ ;/
i finncika :D
bo jak na razie jest 1 trailer prawda?
Nie oglądałam, ale chyba obejrzę.
Osobiście patrząc po zdjęciach jestem trochę zawiedziona tym, że to właśnie on zagra Finnicka, gdyż w moich wyobrażeniach wyglądał on całkiem inaczej... Aczkolwiek nie chcę się sugerować samymi zdjęciami, więc z chęcią obejrzę Królewnę Śnieżkę i Łowcę.
PS. Pomimo, że nie pasuje on do Finnicka, który stworzył się w mojej głowie to muszę przyznać, że Clafin ma przecudne, hipnotyzujące oczy. *.*
Ja mam tylko nadzieję, że film zakończy się w tym samym momencie, co książka. SPOILER kiedy Katnis dowiaduje się, że Peeta został i nie zdołali go uratować z areny. SPOILER Osobiście tak ryczałam, że to aż prawie niemożliwe ;) Poza tym dla mnie najlepsza jest 3 część, jeżeli chodzi o Katnis i jej postać Jest kompletnym wrakiem i mimo wszystkich wydarzeń, śmierci swoich przyjaciół, na samym końcu wrakiem pozostaje. Myślę, że autorka trylogii bardzo dobrze się spisała pozostawiając nam gorzki posmak na języku...
Ja osobiście cieszę się, że właśnie tak skończyła się trylogia, pomimo tego że zapewniła mi dużo płaczu to twierdzę, że dzięki smutnemu zakończeniu częściej wracam myślami do tej książki, a Katniss na zawsze pozostanie w mojej pamięci, ponieważ uwolniła ona ludzi od tyranii i dyktatury, ale straciła wiele i nigdy nie zaznała prawdziwego szczęścia, i właśnie to ukazuje ogrom tej tragedii, to, że Katniss do końca życia nie zapomniała o tym wszystkim, o tym jak straszne skutki przyniosła wojna...