PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468065}
6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 87961
5,8 46 krytyków
Ile waży koń trojański?
powrót do forum filmu Ile waży koń trojański?

Będzie krótko:
1. To nie jest film, to pokuta za grzechy
2. Dzieci prowadzać na ten film, aby na przykładzie pokazać kicz w czystej postaci
3. Scenarzystę, tego jestem pewien, znaleźli w szpitalu tuż po zabiegu lobotomii
4. Ja cierpiałem na tym filmie. Ilony Ostrowskiej nie powinni wypuszczać z Wilkowyj !!! Jeśli potrafi grać to bardzo starannie się z tym kryła
5. Schemat ! poganiany schematem !!! Reżyser postawił sobie za cel obrazić widza, jego uczucia i poziom intelektualny. I jak sądzę udało mu się nawet obrazić wiadro popkornu mojego sąsiada !
6. I niestety nie ratuje tego "dzieła" R. Więckiewicz, bez którego za popełnienie tego filmu Machulski wylądować powinien w najciemniejszych kazamatach.

Bzdury i to fatalnie zagrane i pokazane.

P.S. no i oczywiście

.........................mojemu ojcu ....

ŻENUJĄCE !!!!

jeśli ktoś kto przyłożył rękę do "...konia.." zechce popełnić honorowe samobójstwo polecam swoją kolekcję noży. Są wyjątkowo tępe a tym samym swoim cierpieniem choć w części odkupi winy.

ocenił(a) film na 3
g_slomka

Bardzo dobra recenzja, nic dodać nic ująć :)

ocenił(a) film na 10
g_slomka

Powiedzieli co wiedzieli... Oto cała polska mentalność...
Nic tylko bla bla bla i źleeee... (a przy tym żadnych konkretów)
Tak-narzekać to ten naród umie.

użytkownik usunięty
olka_cw

prosze o konkrety, jak dla mnie dobra komedyjka, w sam raz na odstresowujacy wieczór, a jak na polska komedie romatyczna to nie lada wyczyn, co do zapozyczen, nie znasz pojecia intertekstualnosc?> cytat moze byc równiez filmowy, przeciez sama głowna bohaterka mowi o dniu swistaka itp

olka_cw

Film nawet niezły, ale zakończenie rozczarowujące... co to w ogóle miało być? ale i tak najgorsza była gra głownej bohaterki. Za każdym razem zastanawiałam się czy ona płacze czy się śmieje... Nie przypadła mi do gustu.

ocenił(a) film na 4
g_slomka

Zgadzam się z przedmówcą!Gdy wybierałem sie na ten film miałem nadzieję, że zobaczę kolejną dobrą komedię p. Juliusza a tymczasem przeżyełem przykrą niespodziankę.W całym filmie uśmiechnąłem się tylko raz (młody Kubica:)).Reasumując - stanowczo nie polecam!!!

mifolm

Sam film nie robi szału ,ale jest w nim kilka niezłych momentów oraz to co najbardziej mi się podobało wspomnienia z lat dzieciństwa 1987r.
Ale to oczywiście dla tych osób które w tamtych czasach się wychowywały .
Dawno w polskim filmie nie można było zobaczyć tak dobrego odwzorowania scenerii tych pięknych lat :) .Za to można właśnie pochwalić ten film bo sama fabuła nie robi szału .

g_slomka

komentarz pierwsza klasa, dzięki! na pewno nie pójdę do kina :) uratowałeś moje 15 zł.

ocenił(a) film na 7
g_slomka

Ok recenzja niezła, ale dlaczego czepiasz się : ....mojemu ojcu... ? Facetowi ostatnio zmarł ojciec, więc chciał jakoś uczcić jego pamięć. A i nie dziwcie się że nie do końca wyszła mu komedia. Machulski w końcu był w żałobie, a wtedy nie jest tak łatwo sobie " żartować" ..