PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468065}
6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 87961
5,8 46 krytyków
Ile waży koń trojański?
powrót do forum filmu Ile waży koń trojański?

Ten film to jakies totalne nieporozumienie. Jeżeli jedni z lepszych reżyserów w naszym kraju biorą sie za takie szmatławce rodem z gazety "Naj" to ja dziękuję. Zaczynam wątpić w polską kinematografie. Nie dość, ze nie kręci sie u nas juz dużych produkcji jak "Ogniem i Mieczem" to jeszcze brakuje dobrych komedii w stylu "Chłopaki nie płaczą" czy "Killer".

Najlepsze to były miny moich znajomych po obejrzeniu tego filmu. Najkrócej ujmując "WHAT THE FUCK?".

Naprawdę b rzadko daje filmowi 1 - chyba tylko "Gulczas a jak myślisz" oceniłem tak nisko, ale ten film w niczym mu nie odbiega. Nie no, moze Gulczas miał bardziej skomplikowaną fabułę bo na tym gniocie to nawet przewidywałem co kto powie.

Do tego niedoróbki w stylu: lata 80 i Deawoo Nubira na ulicy, zaraz potem maluch na naszych nowych białych blachach. Takich betonów było całe mnóstwo.

Stanowczo odradzam ten film (nie zasługuje na tą nazwę), Lejdis i testosteron to przy tym mistrzostwo świata - choć wg mnie zupełnie przeciętne.

Z resztą kto mi nie wierzy niech sam sie przekona.

Pozdrawiam serdecznie!

ocenił(a) film na 10
lucic

A ja uważam wręcz przeciwnie... Wreszczcie po wielu latach ktoś nawiązuje stylem, humorem do genialnych komedii lat osiemdziesiątych. Może wreszcie coś sie ruszyło w naszej kinematorgrafii i zaczną powstawać ciekawesze produkcje niż wszechobecne przez ostatnie lata tanie i płytkie komedje romantyczne.
A ponadto jest to świetny moment (niedługo będziemy świętować dwudziestą rocznicę upadku komunizmu) by przypomnieć, także młodszej widowni tamte lata, ukazać ich klimat i wszelkie pradoksy. Może także w pewien sposób uświadomić, co teraz mamy (a i tylko narzekamy).

ocenił(a) film na 7
olka_cw

Czesc Olga
Mam ochote ogadnac ten film.
Jak mozez odpisz dlaczego warto go ogladnac,czytałem opis filmu i twoja
recenzje.
Poprostu lubie filmy polskie,a szczegulnie zwiazane z prle-m i 2 wojna
swiatowa.

Mam nadzieje ze ten film ,bedzie podobny do filmu - jak zyc.
Polecam film futro
Dzieki za odpowiedz
Mariusz [mój wiek - 30lat]
Jak mozesz odpisz na maila - nmg2008@tlen.pl

olka_cw

olka_cw zdecydowanie nie zgadzam sie z tym co napisałaś. W temacie obok ktoś napisał, ze ten film to obraza dla intelektu odiorcy. Trudno sie z tym nie zgodzić. Film jest okrutnie przewidywalny i bardziej by pasował jako jeden z odcinków serialu typu "M jak Miłość". Szkoda, ze w miarę dobry reżyser wyprodukował taki marny filmik. Dodać do tego dedykację dla ojca... Ech, no szkoda gadać...

Tanie i płytkie komedie romantyczne? Właśnie to jest jedna z nich. O niedoróbkach w tym filmie powinien powstać osobny temat. Ukazanie komunizmu również woła o pomstę...

ocenił(a) film na 9
lucic

ja powiem tak - film nie jest zly aczkolwiek dosc przewidywalny, nie jakos bardzo smieszny choc jest kilka fajnych scen. Nie jest glupi, daje cos do myslenia (ot chocby ze nie jest w tej Polsce teraz tak zle, ze zawsze mamy sentyment do mlodosci i ze zmiany w zyciu chocby wydawaly sie ze bylyby lepsze takimi moglyby nie byc). Obejrzalem (a nie ogladnalem jak to niektorzy pisza) go z przyjemnoscia.
Niemniej jest w nim wiele niedorobek i uwazam ze Machulski nie wykorzystal do konca fajnego tematu i pomyslu, mozna bylo z tego zrobic majstersztyk a tak wyszedl film zaledwie niezly.