PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468065}
6,2 88 tys. ocen
6,2 10 1 87961
5,8 46 krytyków
Ile waży koń trojański?
powrót do forum filmu Ile waży koń trojański?

Ten film skierowany jest dla ludzi, którzy żyli i dorastali w czasach PRLu, uśmiałem się ale także smuciłem, tęskni mi się za tymi czasami. Wiadomo - wszystko ma swoje plusy i minusy, jak się coś wspomina, to zawsze wspomina się to co pozytywne. Nie dziwie się negatywnych opinii wynikających z tego, że niektórzy widzowie po prostu nie czują tamtych klimatów i nigdy ich nie zrozumieją bo nie żyli w tamtych dziwnych ale i zabawnych czasach.

marekkasprowicz

Dla mnie aspekt historyczno-obyczajowy to jedno a drugie to sposób w jaki pokazano walkę z "przeznaczeniem" . Były momenty triumfu i sytuacje których nie dało się przyśpieszyć .

ocenił(a) film na 8
marekkasprowicz

Nie zgodzę się, że jest to film tylko dla ludzi, którzy dorastali w PRLu. Sama nigdy nie poznałam tamtych czasów na własnej skórze, a jednak bardzo mi się podobało. Ta mentalność klimat, wszystko było podobne do tego co tak często wspominali dziadkowie i rodzice. Jednak wszystko zrobione z humorem nadało całej produkcji charakteru. Ta komedia była mi potrzebna na odreagowanie złego dnia, i spełniła swoje zadanie.