Dziś w Austrii miała miejsce premiera The Incredible Hulk. Podczas seansu miałem wrażenie, że w wersji, którą oglądam brakuje kilku krótkich scen łączących dłuższe, oto przykłady (SPOJLERY):
Kiedy Betty zaczyna całować Bruce'a siedzi on na krześle, w następnej sekundzie stoją one oboje naprzeciwko siebie i zaczynają się całować (nie jest pokazane, jak wstaje).
Podczas finałowej walki Hulka z zmienionym Blonsky'm zdmuchuje on klaśnięciem reki ogień, który rozproszył się wokół helikoptera wcześniej strąconego przez Blonsky'ego - pokazane jest, że Betty uwięziona jest w helikopterze i krzyczy, by Hulk uważał na stojącego za jego plecami oponenta, jednakże w następnym ujęciu widzimy wyzwoloną Betty i Hulka ściskającego Blonsky'ego łańcuchami - nie jest pokazane, jak Betty wyzwala się z rozbitego helikoptera oraz jak dochodzi do tego, że Hulk opasa szyję Blonsky'ego łańcuchami.
Owych wyciętych scen było w przeze mnie oglądanej wersji około pięć czy sześć, lecz te zapadły mi w pamięć. Chciałbym się dowiedzieć, czy owych scen brakuje tylko w tej wersji, którą oglądałem, czy nie ma ich w ogóle, więc piszcie.
brakuje ich w wersji którą oglądałeś. Swoją drogą, to straszna kicha, że tak bezmyślnie wycinali.
W takim razi czuję się oszukany! Nie po to płacę ciężko zarobione "ojro" żeby później oglądać niepełny film! To jakiś skandal! Nie chodzi o fakt, ze tych wyciętych scen jest kilka, ale o sam fakt ich wycięcia.
Zajebiście, właśnie dowiedziałem się, że kino, w którym byłem na pokazie Hulka puszcza go w dwóch wersjach: ocenzurowanej (109 min.) i Uncut (114 min.), tylko że na stronie internetowej i w placówce kina tą informację podali dopiero dzisiaj, a w dniu premiery na stronie internetowej w dziale "program" nie było ŻADNEJ wzmianki o 2-óch wersjach. Poważnie się zastanawiam, czy nie iść tam i nie żądać zwrotu kasy bądź darmowego biletu na pokaz wersji Uncut, bo czuję się mega oszukany przez kino, że wcześniej nie opublikowało żadnej notki o tym, że zamierzają puszczać film w 2-óch wersjach.
109 i 114 powiadacie... to niezle, bo ja wlasnie przed chwila skonczylem ogladac wersje, ktora miala 105 i 25 sek :(