Co mogą znaczyć ostatnie dwa zdania filmu ?
"Znowu zbieramy drużynę ..." ?
I czemu to mówi kapitanowi jak to chyba hulk ma być w tej dużynię ...?
Ona została wycięta i nie ma jej w filmie oto dowód http://heroesmovies.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1863&Itemid= 468
Nie. To było przed Iron manem. Chodziło mu, że zbierają wojskową drużynę, czyli tą co na początku Iron mana jechała z nim tym samochodem.
Nie, chodziło mu o Avengers. Już wtedy były plany i to było pierwsze nawiązanie do tej całej serii.
film oficjalnie dzieje się po IronManie 2 i Stark mówi o Avengers, zwraca się do gościa bo ma on olbrzymie doświadczenie w walce z różnymi zmutowanymi facetami. Dlaczego nie do Bannera? Bo nie mogą go znaleźć? Bo Hulk należy raczej do stworów z którymi trudno wejść w mówioną interakcję? Bo nie można nad nim zapanować? Bo jest fuc*ing niebezpieczny? Bo będą musieli go złapać? Bo nie wiedzą że Banner powoli zaczyna panować nad swoim zielony ego? Wydaję mi się to dosyć logiczne. Jak jednak dojdzie do tego że zobaczymy Bannera w Avengersach nie ciekawi mnie aż tak bardzo jak to Thor znalazł się znów na Ziemi.
Dokładnie, przecież rozwalili tęczowy most, ale Heimdall mówił, że nie wszystko stracone... ;-P
przecież są inne wejścia niż most. Loki o tym mówi - dzięki temu wprowadził lodowych gigantów do asgardu.
Już Wy się nie martwcie za bardzo. Ostatecznie The Avengers istnieli w komiksach, Hulk też do nich należał, tak więc odpowiedzi na pewno się znajdą. Poza tym Thor z filmu nie był jeszcze w Avengers, więc sposób na dostanie się na Ziemię też istnieje (zgodnie z tym co pisze PawelM).
Fakt. Istnieją inne przejścia, ale to, że lodowe giganty mogły spokojnie przedostać się ze swojej krainy do Asgardu, wcale nie oznacza, iż podobne tajne przejścia łączą Asgard z naszą planetą... ;-D No cóż, pozostaje nam tylko czekanie...
Kto oglądał Captain America: The First Avenger ten wie że przejście takie istnieje, a kluczem do niego jest:
[Spoiler]
Źródło energii Red skulla, tajemnicza kostka, artefakt, który jest źródłem niewyobrażalnej energii oraz otwiera przejścia do innych wymiarów czasoprzestrzeni.
Zapraszam do oglądniecia, bardzo dobry film
Owszem, ale ten motyw przewija się też przez cały film o Kapitanie Ameryce. Właściwie tam dopiero się pojawia. ;-))))
no tak, chodziło mi tylko o to, że w Thorze też to jest pokazane. Taki smaczek, jak tarcza Kapitana Ameryki w Iron Manie (obu czesciach), Tony Stark w Hulku No i oczywiście Nick Fury w Iron Manie (jedynce).
On pojawia się nie tylko w Iron Manie jest kluczową postacią, która zaprasza do Avengers kolejnych bohaterów.
W Captain America: The First Avenger W końcowej scenie namawia Rogersa - Kapitana Amerykę do Avengers Intiative,
Iron Man (1) pojawia się w domu Tony Starka, i mówi mu o Avengers Intiative
Iron Man (2) angażuje Tonego Starka do Avengers Intiative, do Tonego wysyła agentke.Przy okazji opowiada i informuje Tonego że jego ojciec Howard był jednym z założycieli i agentów S.H.I.E.L.D.
The Incredible - tak jak w tym temacie
Thor Po napisach pokazuje Cosmic Cube Doktorowi Selvigowi który jest pod kontrolą Lokiego. i tłumaczy mu zalety Cube'a.
Ma powstać o nim osobny film (podobno;) http://www.filmweb.pl/film/Nick+Fury-2014-236358
Tak, wiem, że się pojawia w każdym filmie ( bo jak wiadomo, większość filmów kręcone jest tylko po to by przybliżyć bohaterów i to w jaki sposób znaleźli się w Avengers) tylko chodziło mi o to, że w "jedynce" jest scena z nim, którą traktuje jak taki smaczek ;) Bo w "dwójce" jest go więcej.
Pisałem tylko o rzeczach (osobach), które trudno wychwycić, lub są zwyczajnie po napisach..
W Iron Manie 2 Nick Fury pojawia się w trakcie filmu i dlatego nie wspomniałem o tym ;)
BTW.. oglądałem wszystkie z w/w filmów.
oj ja ogólnie napisałam, do tematu, po prostu wzięłam ''odpowiedź'' pod twoim wpisem.
"Iron Man (2) angażuje Tonego Starka do Avengers Intiative, do Tonego wysyła agentke.Przy okazji opowiada i informuje Tonego że jego ojciec Howard był jednym z założycieli i agentów S.H.I.E.L.D."
W Captain America jeden z naukowców nazywa się Stark (chyba, że coś źle usłyszałem), czy jest to ojciec Tonego?
Tak, to ojciec Starka - posiada tą samą firmę (Stark Industries), jest genialnym wynalazcą, linia czasowa się zgadza oraz z wyglądu jest dosyć podobny do gościa który go grał w Iron Man 2. Jeśli chodzi o bohaterów to zobacz na pełnej obsadzie - wszystko jest wypisane kto kogo gra.
P.S. Jakich superbohaterów zobaczymy w The Avengers? Wiem, że będzie to Hulk, Iron Man, Thor i Kapitan Ameryka (i o nich filmy widziałem). Czy o pozostałych też są jakieś filmy? A może będą?
dokładnie w thorze po napisach końcowych widać kostkę red skulla. Nick pokazuje ją prof. i mówi o nieograniczonej energii. Można by się spodziewać że w Avengersach będą ściągali Thora na ziemię :)
a to ktoś zrobił co mają niesprawne oczy czyli jakieś 99,9% ludzi co to widzieli. Moim zdaniem Stark mówi o tym że zbierają nową ekipe zwaną Avangers lub Sheld (nie wiem czy czasem w komisji nie siedzi generał i dał im zabawki i wojsko ) bo znaleźli to http://www.youtube.com/watch?v=hEqMWoWY9oI
jednak mialem racje i w awengersach sciagali thora na ziemie w sumie to sam przylecial
\