PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261650}

Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 125 tys. ocen
6,4 10 1 125131
5,6 48 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Dlaczego taki temat???
Ponieważ na samym końcu filmu Inc.Hulk mamy pokazanego przez chwilę Tony'ego Starka...alias Iron Man....Czyżby następna część Hulka bądź Iron Mana miała z tym związek?....\
Co do samego filmu....Wreszcie Hulk przemówił.....HULK ZMIAŻDŻY....na to głównie czekałem...:)

ocenił(a) film na 7
TOMASZ26

Kolejną częścią nie będzie chyba hulk 3 ale raczej tzw. cross-over albo joined forces, niechybnie "The avangers", gdzie iron-man, hulk i jeszcze paru innych kolesi (Captain America, Thor, Wasp) stawi czoła nieznanemu złu. Bruce w późniejszych komiksach kontrolował Hulka w 100% (hulk chodził w garniturku i palił cygara :-))więc to "przemówienie" w finale filmu to pewnikiem zapowiedź "uczłowieczenia" zielonego mocarza...

Morgoth_the_despiser

tyle że z tego co pamiętam Hulk w penym momencie przestał odmieniac się w Bruce`a... Coś za coś... Przestał byc bezmyślnym potworem, ale nie mógł też pozostac człowiekiem.. Lecz nie sądzę aby akcja poszła w tę stronę. Głowi mnie za to fakt , czy ludzie którzy tak jeżdzą po ekranizacjach komiksów wogóle je czytają<-li>? W ameryce to chleb powszedni. W tych króciutkich zeszytach trafiają się historie błache jak i perełki. Rozumiem że kiedy się kręci film i idzie on na cały świat wymagania są wielkie, ale ten rodzaj filmu ma trafiac do ludzi obeznanych z komiksem. Jakkolwiek. Maniak komiksów zrozumie kim jest dana postac , lecz gdy coś się sprości dla widza który zaledwie ma pojęcie o istnieniu jakiegoś z bohaterów będzie się pruł o płytkośc. Jeżeli zaś będzie na odwrót ci widzowie którzy nie mają pełnych kartonów z komiksami również będą niezadowoleni, że nic z filmu nie zrozumieli. Bo ciężko umieścic historie w komiksach opowiadaną latami w 1,5h filmie. A Hulka będę bronił bo trzyma klasę (w przeciwieństwie do np. Batmana i Robina< jeszcze z polskim dubingiem-TFUUU!!>) Rewelacją jest Batman sam w sobie - komiks wbrew temu co się o nim mówi (facet w rajtuzach, przebrany za mysz) jest przesycony emocjami i nastrojami. I takie są też 2 pierwsze z nim filmy jak i nowy. Idealne ekranizacje.. Tyle że gdyby nawet nie było tam owego bohatera zawsze pozostaje tło które również żyje własnym życiem. Nawet w Hulku fabuła się rozwija, z tym że cholernie stopniowo. Więc wrzucenie tej całej fabuły w jeden film byłoby katastrofą. A HULK 2 pokazuje nam to co znamy, z niewielkim krokiem do przodu...

ocenił(a) film na 7
TOMASZ26

Na koniec Iron Mana jest bardzo podobna scena - do Starka przychodzi Nich Fury z S.H.I.E.L.D. Treść rozmowy tez jest podobna ;)
Jak dla mnie to ewidentna zapowiedź Avengers

ocenił(a) film na 7
Sozewski

*Nick oczywiście ;p

Sozewski

Kiedy w Iron Manie pojawia się Nick Fury? Specjalnie sprawdziłem i koleś z SHIELD ma całkiem inne nazwisko. A po drugie Nick Fury nie jest amły i łysawy!!!

rhcp_20

Scenka o ktorej tutaj mowa jest wyswietlona w Iron Man tuz po napisach ;)

-- mozliwy spoiler --
I wyglad Nicka Fury tez zostal zmieniony, bo bedzie nim ogolony na lyso Samuel L. Jackson z opaska na oku.

ocenił(a) film na 7
slawek1207

Prawdę rzekł slawek1207 ;)

Sozewski

zgadadzam się i ja... tyle że jeżeli miała to być reklama do kontynuacji, wybrali głupawe miejsce, bo nikt z reguły nie siedzi w kinie do końca napisów....

ocenił(a) film na 7
rhcp_20

No to fakt. Nawet jak w domu oglądam to zazwyczaj nie czekam do końca. No ale ich wola. Zresztą w Piratach z Karaibów też tak było...

ocenił(a) film na 7
slawek1207

Wygląd Nicka został zaczerpnięty z serii Ultimate. Są to uwspółcześnione wersji bohaterów. W niej właśnie Nick jest murzynem.

ocenił(a) film na 7
talibo

Osobiście nie czytałem, ale podobno nawet kiedyś powiedział, że chce żeby go zagrał Samuel ;)

ocenił(a) film na 7
TOMASZ26

Oj zacieram już rączki na ten film :D (Avengers) tylko na takie filmy niestety trzeba czekać aż wyjdą w HD :/ Byłem ostatnio w kinie na Babylon A.D. i załamała mnie jakość obrazu w Multikinie :/ Wolę już kino domowe.

ocenił(a) film na 7
TOMASZ26

Właśnie wyczytałem, że Kenneth Branagh ma podobno kręcić THORA (2010)więc będziemy mieli prawie komplet "Avangers" jeszcze tylko Captain America chyba z Danielem Craighem

Morgoth_the_despiser

Wow! nie mogę się doczekać;><za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
TOMASZ26

Zdecydowanie Hulk . Widziałem bajkę Hulk , poprzednią część Hulka i zdecydowanie ta jest najlepsza żaden Iron Man nie może się z nim równać na prawdę film świetny nie nudziłem się przy nim

ocenił(a) film na 8
onylybigshow

na końcu iron man 2 po napisach znajduja dziure i młot Thora.