PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261650}

Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 125 tys. ocen
6,4 10 1 125156
5,6 48 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Czy ktoś wie lub może ma linka ile może podnieśc Hulk? Chodzi mi o jego siłe. Pytam sie, ponieważ na www.spider-man.pl pisze jaka siłe ma np. Spidey (10-15 ton)

piekara_3

Teoretycznie mowi sie ze ze 100+ (czyli powyzej 100 ton), ale wiadomo, ze gdy rosnie gniew Hulka rosnie tez sila, wiec mozna powiedziec, ze jego sila jest nieograniczona (podobno w jakims komiksie podniosl cala GÓRE).

piekara_3

siła incredible hulka jest prawdopodobnie niezmierzona rośnie ona adekwatnie do poziomu jego stopnia gniewu.

kurs1kip10

co za pasjonujaca dyskusja :) a w jakim czasie Hulk umie uszyc sweterek na drutach?

Sturm

?? A jaka ty bys zaproponowal?
P.S. Hulk nie umie szyc! :)

użytkownik usunięty
piekara_3

Z tą siła spidera to troche sciema, przynajmniej jeśli chodzi o film i akcje z pociągiem... pociąg powiedzmy jadący z predkoscia 100 km/h i wazacy bankowo cos kolo 100 ton pomnozone przez się ;) daje dosc niesamowite wyniki w konsekwencji czego spiderka powinno porozrywac wzdłuż linii kolejowych.. (na bank pojawiły mu się jakies rozstępy na cyckach :D)

Czytałem na stronce supermana że z łatwoscia podniósł by którąs z piramid w egipcie ważącą 6 milionów ton... więc te sto ton to że tak powiem pikuś :) a siły kryptonczyka jak i bezmózgowego hulka są podobne (czyli zielony ma powera troszkę większego niż te 100 ton :)) i było dosc sporo dyskusji na temat który by zwyciezył czyli MARVEL vs DC ;)

Jako ciekawostke najsilniejsi na ziemi ciskają w góre jakies 250 kg...

Co do umiejętności hulka, no więc : niszczyć, demolować wszystko co materialne a przede wszystkim dewastować wydziergane na drutach sweterki ;) (to takie przeciwieństwo szycia)

Sturm

haha za grube paluchy ma skur..czybyk

ocenił(a) film na 4
k_makarowicz

otrzymujesz pan nagrodę za odkopanie tematu sprzed ery fejsbóka

ocenił(a) film na 4
piekara_3

http://en.marveldatabase.com/Strength_Scale

użytkownik usunięty
Kamecha

Tutaj macie taką samą stronke co zapodał kamecha tyle że z universum herosów DC

http://en.dcdatabaseproject.com/DC_Database:Strength_Scale

niby wszystko pięknie ale zawierają one sporo błędów np. taki Batek (batman) napisali że ma moc coś koło 800lbs czyli 360 kg, dosc naciągane nooo ale jakos przeboleje w koncu ma być super zajebistym gosciem w miare ludzkich mozliwosci ale co mnie na maxa rozjebało too jeden z jego najgrozniejszych wrogów a mianowicie ? Bane, według mnie jego siła powinna wynosić z jakies 500kg (bez jadu) a z jadem maxymalnie tone bo inaczej batek by nie miał totalnie zadnych szans nooo ale na tej stronce napisali że taki Bane może dzwignąć 90 ton <lol> nie dosyc ze wtedy zniszczyl bat gacka jednym splunięciem, pierdnieciem, czy tez rzuceniem w niego kapslem po napoju to na dodatek mógł by konkurowac z hulkiem czy zeusem itp. itd., wiec ogolnie jest to jedna wielka pomyłka...

teraz co do marvela: jeśli chodzi o komiksowego czy bajkowego spidera to się zgadzam (cos koło 20 ton) a co do filmowego (patrz posta wyżej)
captain america - 800 lbs (360kg) smieszne, był by jak batman a przeciez jemu wstrzykiwano różne jady, koksy, anaboliki i inne chemikalia dające mu niesamowite sprawności i z czystym sumieniem mogę stwierdzic że jest o wiele silniejszy od bana (bane), dał bym mu siłe kilkunastu ton, inaczej jego ciosy wymierzone w hulka były by niczym ugryzienie komara...

no i off corse hulkowi dał bym z jakies kilka set ton powera więcej, w przeciwnym wypadku mógł by sobie pomarzyć o rzucaniu czołgami na kilometr :) (z siłą podaną na tej stronce http://en.marveldatabase.com/Marvel_Database:Strength_Scale dostał by przepukliny :D)

elo

ocenił(a) film na 4

Bane 90 ton? To jakiś zgryw! Jak ostatnio grzebałem na tej stronie to nawet nie śmiałem szukać go tak nisko. I szukaj tu jakiejś logiki.

Co do Kapitana Ameryki - Taka sama historia jak z Batmanem - wszystkim wleje. Czytaliście "Civil War" gdzie spuścił manto Spiderowi? Śmiech na sali. W świecie Ultimate jego siła wynosi około 2 ton.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
R3SUM3

odpisałbym coś ale szkoda wdawać się w dyskusję z człowiekiem, którego post i tak do jutra usuną :) ale powitajmy nowego psychola na forum ;)

użytkownik usunięty
Kamecha

R3 cos tam.... ohoo wielki szuru buru bez grama rozumu... jeśli chcesz gadki na temat możliwych dla człeka dokonań itp to zapraszam na forum brucka lee i tam wyrazisz swoją nie pełno sprytną i wręcz debilną opinie na temat czegoś o czym nie masz pojęcia... jednak my być ludzie kulturalni i w pełni rozumieć twój nie-poziom intelektualny... z chęcią tak że wysłuchamy co za kompleksy ci na mózgownicy leżą.. oczywiście są to tylko wnioski wyciągnięte z twoich wypocin powyżej. Jednak może okazać się że jesteś np. nie w pełni rozwinięty z urodzenia a twoje funkcje ruchowe ulegają przeróżnym zaburzeniom na tle nerwowym w konsekwencji czego wciskasz nie odpowiednie klawisze całkiem przypadkowo i przez to jestes odbierany na forum w nie odpowiedni a zarazem negatywny sposób. Jednym słowem (tak mi sie powiedziało;)) jest to portal filmowy i poruszamy tematy na temat tych że filmów ;) i wszystkiego co z nimi związane. Dobra, wal sie na ryj prostaku, hah zartuje ;) fajny jestes i w ogóle z dupy ;D

ciao bambino

(sory za literówki ale word mi sie zaczał jebac... )

ocenił(a) film na 4

R3 to fajny koleś tylko kretyn z niego ;)

ocenił(a) film na 5
Kamecha

ja nie wiem kim ten typ jest ale dusze poety to on ma :D

ocenił(a) film na 5

W sumie to ile kto wyciska nie jest wyznacznikiem siły z jaką może przydzwonić. Pojedynek na klepki między siatkarzem a strongmanem wygrałby siatkarz. Za to nie chciałbym uścisnąć ręi takiemu gościowi :)

piekara_3

kocham was... :D hehe... jesteście niesamowici

ocenił(a) film na 5
piekara_3

Też gdzieś czytałem że dźwiga 100 ton ale nie w każdej postaci. (szary, zielony i połączony) Żeby było śmieszniej to rzeczywiście im bardziej się wkurzy tym więcej potrafi wycisnąć :)

szpaQ83_2

Hulk ma siłe podobną do Supermana, lecz w komiksie DCvsMarwel Supermam obija sałate wiec zielony jest słabszy. W tym tez komiksie Batman pokomał Kapitana Ameryke. Hehe a Lobo dostaje łomot od Wolverine (smiech na sali).

użytkownik usunięty
piekara_3

Uuuu widzę że sami znawcy od komiksu:P skoro zadajemy głupie pytania to moje jest takie:
-Kto ma większego pytona Hulk czy Juggernaut a może Colossus?

ocenił(a) film na 5

mr fantastic :D
....................................

użytkownik usunięty
piekara_3

Hymmm paaf dobrze gadasz ale jakby tak galactusa zaliczyc do tej walki to mysle ze nawet mr.fantastic mialby problem (p.s. juz wiem czemu sie Jessice podobał ;P)

ocenił(a) film na 4

Galactus nie potrzebuje pyty, on ma moc

użytkownik usunięty
Kamecha

ponoć galactus nie potrzebuje nikogo.. widać ma moc samo zabawiania sie(obojniak jakis..), a gdy swedzi go w tyłku korzysta z camillomiba i zagryza orbitką w pięciu smakach... ogolnie dosc dziwny sposób bycia, noo ale co kto lubi.. ;)

ocenił(a) film na 5

nie ma chuja na galacutasa..................

ocenił(a) film na 4
paaf

są chuje - w "Annihilation" Galana udupili Tenebrous oraz Aegis. Co prawda nie na długo, ale zawsze...

piekara_3

Hulk napewno nie uniesie 100 ton ponieważ w jednym z filmów marvela thor rzuca w nie go młotem thora a hulk go nie potrafi unieść a młot thora waży 64 tony