Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125551
5,4 36 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Ten nowy Hulk wydaje mi się nazbyt mangowy.
W poprzedniej wersji Hulk był ciężkim, zwalistym młotem o szerokiej szczęce i tępej twarzy. Ten nowy wygląda jak wyjęty z jakiegoś animca. Dłuższe włosy, szpiczasty podbródek (co jest raczej cechą kobiecą) i ta idealna muskulatura całkowicie pozbawiona tkanki tłuszczowej...
Poprzednia wersja znacznie bardziej do mnie przemawiała, tym bardziej że w pewien sposób odzwierciedlała wygląd aktora. Tutaj Hulk wcale nie przypomina Nortona jeśli idzie o rysy twarzy.

Stilnes

Zgadzam się, choć w komiksach Hulk też miał różne "formy".
"i ta idealna muskulatura całkowicie pozbawiona tkanki tłuszczowej." to akurat można uznać za plus(oczywiście jako odzwierciedlenie komiksowego Hulka), ponieważ Amerykańce w komiksach każdemu "przypakowanemu" herosowi rysują właśnie taką idealną muskulaturę, z wychodzącymi żyłami.. Ale mimo wszystko ten Hulk jest jakby za szczupły.

ocenił(a) film na 5
Stilnes

Realizm zerowy w wersji z Edwardem Nortonem, w wersji z Baną 100 procentowy. Gdyby coś takiego jak Hulk istniało to zachowywałoby się właśnie jak ten z 2003. Realizm i fizyka zachowań rewelacyjny. Ten z 2008 to shit straszny.

ocenił(a) film na 8
Stilnes

http://www.youtube.com/watch?v=eQaBI5_SWPk&feature=channel_video_title

filmik wyjaśniający
Louis Leterrier chciał aby jego hulk był czymś pomiędzy filmem Lee a Serialem z lat 80'tych(stąd wzrost sałaty) Chciał również aby hulk nie nie miał grama tłuszczu aby wyglądał jak superczłowiek.Ponad to włosy są takie długie ponieważ inne włosy nie pasowały do budowy modelu ,to też również zależy do komiksu w jakim hulk się pojawiał w jednym był nawet łysy w innym miał długie włosy.

Jak dla mię bardzo dobrze wygląda Hulk i tu z mojej strony brawa dla modelarzy i Leterrier 'a.