Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125551
5,4 36 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Aż dziwne jak kiepsko wypadają efekty specjalne w tym filmie, nie widać specjalnie postępu w stosunku do filmu sprzed 5 lat.

http://www.apple.com/trailers/universal/theincrediblehulk/large.html

Polemizowałbym... efekty specjalne wyglądają znacznie lepiej niż w poprzedniej części, ale moim zdaniem nie mogą być mierzone tą samą miarą co np grafika komputerowa. Nie oszukujmy sie to grafika jest jednym z głównych powodów dla których kupujemy produkt..w przypadku filmów liczy sie chyba gra aktorów fabuła i ogólna realizacja .. nie przeczę że efekty nic nie wnoszą ale nie są tutaj najważniejsze. Ale moim zdaniem cóż nam po efektach po których zbieramy uzębienie jeśli cały film to gniot;/ nawet w przypadku filmu, w którym efekty muszą sie one znaleźć (like Hulk):):)

ocenił(a) film na 6
tcool

fakt efekty sa slabe jak na czas obecny i mimo ze HULK Anga Lee byl slaby to animacja byla duzo ale to duzo lepsza.Mniejmy nadzieje ze ekipa nadrobi to fabula akcja i gra aktorska.Mozliwe ze efekt koncwoy bedzie inny jesli chodzi o efekty ale to malo prawdopodobne.

ocenił(a) film na 5
tcool

a coz nam po w miare dobrym scenariuszu i grze aktorów, skoro razic nas bedą cyfrowe, jakby zywcem wyciagniete z gry komputerowej, sceny? to powinno byc wywazone, a nie tak ze ludzie popatrzą- no tak film niezly ale efekty koszmarne... a tak wlasciwie TO JEST EKRANIZACJA KOMIKSU - TU EFEKTY SĄ BARDZO WAZNE. Wybacz ale te efekty nie wygladają lepiej od filmu Anga Lee

ocenił(a) film na 5

dokladnie, toz to wyglada gorzej niz film Lee... szczerze powiedziawszy to w niektorych filmach odnosze wrazenie ze efekty cyfrowe przezywaja regres a nie progres, przeciez jak sie oglada ten trailer to odnosi sie wrazenie momentami ze to renderowane filmiki z gry komputerowej a nie film aktorski...

Jakoś efekty specjalnie nie wywołują u mnie specjalnych emocji. Bardziej skupiłam się na części niehulkowej i jestem pozytywnie nastawiona do całości. Nie widziałam wersji Anga Lee więc do porównań się wcinam. Efekty specjalne są ważne, ale nie najważniejsze...

ocenił(a) film na 7

PIERW Fabuła a Efekty sa dodatkami :D pozyjemy zobaczymy jak to z tym filmem bedzie :P

ocenił(a) film na 5
BombelGda

ej ja tak rozkminiam co Oni mu z klatą zrobili?! jakas pofałdowana?! co to ma byc? chyba miała wyglądac na bardziej umięśnioną.;]

Losiek_o

Moim skromnym zdaniem skoro Nowy Hulk ma Byc z założenia lepszym filmem od poprzednika to ludzie odpowiedzialni za efekty i ogólny look filmu na pewno sie postarali. Poza tym chyba oglądaliście jakiś inny trailer bo ja nie mogę złego słowa powiedzieć o tych "całych" efektach. Wystarczy wrócić do do Hulka z 2004 roku. tam to dopiero była żenada koleś robił sie zielony i "pyk już jestem hulkiem" Efekty to nie tylko Hulk(który mi również zbyt do gustu nie przypadł. jest taki bardziej gumowy-może taki był zamiar?) ale też cała reszta która na tle innych kasowych produkcji nie wypada najgorzej.

ocenił(a) film na 6

http://www.youtube.com/watch?v=QnBNTtgo2mY&feature=related

Ten trailer jest moim zdaniem ciut lepszy (nie da się jednak ukryć, że Hulk wygląda jak z plastiku). Mimo wszystko mam nadzieje, że Norton nie zawiedzie i nie rozczaruję się tym filmem tak jak wcześniejszą wersją w wykonaniu Anga Lee.

Z drugiej jednak strony - nie daje mu szans w zestawieniu z Iron Manem (dla mnie 9/10, najlepsza ekranizacja komiksu ostatnich lat) :)

ocenił(a) film na 5

Czemu wszyscy twierdzą że Hulk Anga Lee był słaby? Może mnie ktoś oświecić?

ocenił(a) film na 5
szpaQ83_2

ja tak nie twierdze :), przy pierwszym ogladaniu go przelknalem, przy drugim bylo juz troche gorzej...