Ten film w porównaniu do Hulk'a z roku 2003 to poezja po prostu. Jest akcja, coś się dzieje i się człowiek nie nudzi na filmie. moja ocena 7/10
Nie rozumiem czemu dostał tylko 6,5. Zasługuje na ponad 7 a jeśli miałbym go porównywać z innymi filmami opowiadającymi o bohaterach Marvela to dostaje 8.
Tak, popieram tutaj. ode mnie 8 i bardzo, ale bardzo lipnie ze nie zagra w Avengersach! nie byla to dla mnie dobra wiadomosc, ale coz.. ja tego filmu nie krece, ja nie wybieram.
Dla mnie akurat o niebo gorszy od wersji z 2003.Ale jak wiadomo rzecz gustu.W tym jak dla mnie za dużo było właśnie akcji .
Poniekąd o to chodziło. Ten z 2003 był strasznie przekombinowany. Doszukiwano się niepotrzebnie dramaturgii głównego bohatera, zagłębiano niepotrzebnie przez 3/4 filmu w aspekty psychologiczne i starano się zrobić z tego filmu raczej dramat niż efektowną ekranizację komiksu. Nie mówię, że nie wolno skupiać się na osobowości bohaterów, wiarygodnym przedstawieniu ich historii, bo w komiksach również jest to bardzo istotna sprawa, ale Ang Lee źle się za to zabrał w mojej opinii. Film ogląda się jak parodię - przynajmniej dla mnie. Na Incredible Hulk chociaż się nie nudziłem.
Trudno zmieścić w tak krótkim czasie sensowną fabułę która stanowi szkielet dla wszystkich wspaniałych efektów oraz przedstawić złożoność psychiki bohaterów.Niektórym to wychodzi niektórym nie .Obie części Hulka wzajemnie się uzupełniają ale jako osobne dzieła tak naprawdę nie uważam żadnej z nich za film dobry .Są do obejrzenia nic więcej.
Lubię ten film, jako rozrywka dobrze sobie radzi. I nareszcie Hulk ma przeciwnika godnego siebie.
Osobiście uważam że mogli zostawić już tego Hulka i troszeczkę nad nim popracować ale nie zupełnie zmieniać Hulka to jest dla mnie porąbane.
Tak i o to że zmienili kompletnie Hulka, myślałem że będzie ten sam tylko troszeczkę poprawiony a tu taka niespodzianka, wiem że zmienili aktora ale mogli zmienić Hulkowi twarz a nie nie jego całego porąbane... wgl ten jest inny inne zachowanie itp. Po prostu powrócili do tej wizji co była w 2003 r
Jak dla mnie ten Hulk z 2003 głupio wyglądał a ten z 2008 jest już lepszy. Za to ten z Avengers wygląda jeszcze lepiej.
Mnie się nie podoba Hulk z Avenger wiem ze nie można określać po trailerach ale widziałem dość ten z 2008r mi się najbardziej podobał miał ciemny zielony kolor przez co wyglądał bardziej mroczniej i jego rozciągnięte mięśnie bardzo mi się podobały. Zamiana Banera w Hulka też niczemu sobie,
Mnie najbardziej podoba się Hulk z 2008. Jest ładnie zrobiony, ciemno zielony kolor, dłuższe włosy, widać te wszystkie żyły i sploty mięśniowe. Wogóle seria Hulka wypada na jedną z najlepszych we wszystkich seriach marvela. Hulk z 2003 też niczego sobie, wypada nawet lepiej niż Thor albo fantastyczna czwórka. Oba Hulki mi się podobały, ale ten z 2012 jest najgorszy, no i jeszcze zmiana aktora to jeden z największych błędów.