PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261650}

Incredible Hulk

The Incredible Hulk
2008
6,4 125 tys. ocen
6,4 10 1 125122
5,6 48 krytyków
Incredible Hulk
powrót do forum filmu Incredible Hulk

Prawdziwy Hulk..

ocenił(a) film na 8

Jeśli się chce to można. Okazuje się że jednak można zrobić ciekawy film o facecie zmieniającym się w zielone monstrum.
W miarę dobra fabuła a i główni bohaterowie nie wyglądają tak źle po stworzeniu ich w komputerach.
Znacznie lepszy film od swojego poprzednika "Hulka" Anga Lee.
Chwała producentom za odważną decyzję po miażdżącej krytyce filmu wydanego przez Sony.

ocenił(a) film na 4
rony123

Omawiana produkcja moim zdaniem do filmu Anga Lee nawet się umywa. To zwykła, przeciętna do bólu amerykańska papka. Efekty specjalnie niczym nie imponują, muzyka również. Aktorstwo wypada strasznie mizernie a od strony fabularnej zwyczajnie przynudza. Ten film to jedynie wielkie bum! trrraaach! łubudu! i nic więcej. "Incredible Hulk" nie zachwyca w absolutnie żadnym elemencie.
Poprzedni film był pod każdym względem lepszy. Nawet efekty specjalne robiły większe wrażenie. Aktorsko to zdecydowanie wyższa półka, Eric Bana spisał się znakomicie. Pomimo, że film obfitował w sceny akcji, znalazło się również miejsce na odrobinę wewnętrznych rozterek głównego bohatera. Na plus należy zaliczyć także, świetną muzykę Dannego Elfmana, która doskonale buduje atmosferę.
"Incredible Hulk" to po prostu bezpłciowa młócka i nic ponadto. "Hulk" w wykonaniu Anga Lee mierzy zdecydowanie wyżej i wychodzi obronną ręką.

ocenił(a) film na 5
Elof

Elof, święta prawda. "Hulk" Anga Lee to mistrzostwo świata i jedna z najlepszych ekranizacji komiksu ever, zaraz za Watchmen. "Hulk" z Nortonem to typowa durna mózgo-sieka z USA.

Elof

Zdecydowanie popieram.
Obsadzenie Nortona w niczym nie pomogło. Pierwszy "Hulk" może i nie był bardzo dobrym filmem, niemniej oglądałam go z zainteresowaniem (nie rozumiem, czemu był aż tak krytykowany), przez drugiego ledwo przebrnęłam - nudna fabuła, zero emocji, gra Liv Tyler po prostu beznadziejna. Nie polecam, najlepiej omijać ten film z daleka.

ocenił(a) film na 8
Elof

Hulk Anga Lee jest porażką. Dodatkowo montaż ,to prawdziwa tragedia..

ocenił(a) film na 7
DSLMarvel_Behnke

Zgadzam się. Lepszy "Incredible..."

ocenił(a) film na 5
rony123

Jako, że nie czytałam komiksów, a w filmie chyba nie do końca to wyjaśnili, mam pytanie: dlaczego nazwali zieloną wersję Bruca Hulkiem? Kto mu wymyślił to przezwisko i skąd się wziął na to pomysł?

ocenił(a) film na 6
rony123

Efekty specjalne w tym fimie są mizerne . Np. śmigłowiec typu Apache wygląda bardzo sztucznie . W filmie z 2003 roku mogliśmy podziwiac autentyczny sprzęt wojskowy .