Dla tych co zobaczli:
Jak dla mnie film znośny, czasem (niestety mało tego było) smieszny, ale dlaczego tak głupio się skończył, skoro nie widzę tu żadnych planów na następną cześć? Co tam robił Robert Downey J.? (jest wielkim aktorem, więc taka epizodówka to raczej nie dla niego, prawda?), co się stało z Hilkiem? Z jego dziewczyną? Jak dla mnie zupełny bezsens, wygląda na to, ze będzie następna część a nic nie pisze nigdzie:/
Koniec filmu wyraźnie dawał do zrozumienia, że będzie kolejna część :) Więc po prostu trzeba czekać.
I jak dla mnie, to nie było głupie zakończenie. :)
Panowie tutaj nie chodzi o kolejną część Hulka. Robert Downey J. wcielił się tutaj w postać Tonny'ego Stark'a. Czyli Iron Man'a, którego przecież grał w filmie Iron Man. Ta końcówka ujawnia, że oba te filmy są połączone i ich akcja ma miejsce w tym samym świecie. Mało kto wytrwał do końca napisów w filmie Iron Man, ale po nich jest tam ukryta scena. Samuel L. Jackson przedstawia się tam Starkowi jako Nick Furry, dyrektor organizacji SHIELD (Strategic Hazard, Intervention, Espionage Logistics Directorate.), pyta go czy myśli, że jest jedyny na świecie, mówi,że jest częścią wielkiego uniwersum i, że chce z nim porozmawiać o projekcie "Avengers". Naziwsko Nick Furry pojawia się potem w Hulku w scenie gdzie widać napisy początkowe, na ekranie komputera w jakimś raporcie, na ekranach pojawia się również logo SHIELD. W Hulku na końcu Stark przychodzi do Rossa i mówi,że mogą mu pomóc w rozwiązaniu jego problemów, Ross pyta "Jacy wy?"A Stark się uśmiecha. Kręcą Iron Mana 2, i to będzie kontynuacja obu tych filmów. Obok Irona i Nicka Furry'ego, pojawi się tam trójka superbohaterów pracujących dla SHIELD. War Machine [James Rhodes](postać pojawiła się w 1 części, czarnoskóry żołnierz, kumpel Tonnyego, otrzyma podobną do jego zbroję), Black Widow [Natalia Romanova], Hawkeye [Clint Barton]. Następnymi filmami mają być filmy "Thor", "Iron Man 3", "Captain America: The First Avenger", zapewne pojawi się w nich wielu kolejnych superbohaterów ze składu Avengers, być może przewijał się będzie też Hulk. W końcu mają być potem dwie części Avengersów.
Dzięki za wyjaśnienie, obszerne :) A tak w ogole to nie jestem chlopakiem tylko dziewczyną ;) Pozdrawiam :)
jest widać ze oba filmy dzieją się w tym samym świecie nie tylko tym że przychodzi Tony Stark <Iron Man> ale również mniej więcej w 2-3 minucie filmu widać że Generał Ross kupuje broń od STARK INDUSTRIES <to działko dźwiękowe które wykorzystują by złapać Hulka koło szkoły co im się i tak nie udało>
Całą ta koncepcja połączenia historii i zlepianie ich później w jeden wątek bardzo mi się podoba, ponieważ raziło mnie trochę gdy Spider-man czy Dare Devil występowali jakby byli jedynymi bohaterami na całym świecie. A Punisher, najbardziej "prawdopodobny" z bohaterów, w ogóle został odcięty od uniwersum marvela.
Z najnowszych informacji. Potwierdzono, że w filmie o Kapitanie Ameryce pojawi się postać Bucky'ego. Bucky był pomocnikiem Cap'a w komiksach w czasach 2 wojny światowej. A obecnie, po tym jak kapitan został zastrzelony przez snajpera przejął po nim tarczę i ogłosił się nowym Kapitanem. Tak więc mamy kolejną postać bohatera do filmu o avengers po Iron Manie, Hulku, Black Widow, Hawkeye'u, War Machine, Kapitanie Ameryka, Nick'u Furry'm, Thorze.
Nie wiadomo czy w skład sagi nie wejdzie też film o przygodach Ant Man'a (Inaczej Giant Man/Henry Pym). Był to genialny naukowiec potrafiący zmniejszać i zwiększać swoje rozmiary, oraz komunikować się z insektami. Jest w avengers od bardzo dawna, więc gdyby pojawił się w sadze to doliczyć poza nim należy również jego żonę Wasp (latanie, zmniejszanie rozmiaru, miotanie z rąk blastów energetycznych).