PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=527837}

Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023
6,5 49 tys. ocen
6,5 10 1 49309
6,2 76 krytyków
Indiana Jones i artefakt przeznaczenia
powrót do forum filmu Indiana Jones i artefakt przeznaczenia

Pomysł

ocenił(a) film na 7

Szkoda, nie ma informacji, jakby wszystko jest tyle, że zapodało się pod ziemię. Jednak Indiana Jones był wielu miejscach. Lecz jednego zabrakło, Egiptu, według mnie tam powinni zrobić kolejne przygody. Takie kosmity, itd. to już było, czas na coś nowego.

LordWieslaw55

No teoretycznie do Egiptu jest nawiązanie w "Poszukiwaczach zaginionej Arki" - tam akcja dzieje się (oczywiście nie przez calutki film) w Kairze. Jednak zgadzam się - starożytny Egipt jest na tyle fascynującym i tajemniczym światem, że spokojnie mogliby to jakoś zawrzeć w piątej części. Zobaczymy, co wymyślą twórcy. :)
Ja gdzieś czytałam (oczywiście niepotwierdzone, a nawet możliwe, że przez Lucasa zdementowane) plotki, iż fabuła IJ5 miałaby dotyczyć Trójkąta Bermudzkiego. Cóż, musimy czekać... :)

ocenił(a) film na 7
aviatorka

Starożytny Egipt, grobowce, mumie, klątwy. Nie powiem z pewnością, to mogło by przebić na pewno "królestwo kryształowej czaszki".

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

a może Chiny, Meksyk, Kambodża lub mityczna Agharta (dla niewtajemniczonych zamieszczam link)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Agartha

wiem ze była taka gra..ale z wielką chęcia bym zobaczył Indiane szukającego Atlantydy - z super efektami podwodnymi:)